Hierdoor kunnen toegestane apparaten zoals uw PIXMA MX455 verbinding maken met uw netwerk zonder dat u een wachtwoord hoeft in te voeren, zodat u uw apparaten snel en eenvoudig kunt verbinden.

Deze methode is verreweg de eenvoudigste manier om uw PIXMA MX455 te verbinden. Als uw toegangspunt een WPS-knop heeft, selecteert u het tabblad WPS-verbindingsmethode hieronder voor instructies voor deze verbindingsmethode.

Als uw router geen WPS ondersteunt, zijn er alternatieve instructies om uw PIXMA MX455 te verbinden. Selecteer daarvoor het tabblad Standaard verbindingsmethode hieronder.

WPS-verbindingsmethode

Voordat we beginnen, zijn er enkele voorwaarden waar eerst aan moet worden voldaan om de WPS-drukknopmethode te gebruiken:

Stap 1

1. Druk op de knop [Instellen] (A) van de printer.

Stap 2

1. Gebruik de pijlknoppen (A) om [Apparaatinstellingen] te selecteren en druk op de knop [OK] (B).

Stap 3

1. Selecteer [LAN-instellingen] en druk op de knop [OK].

Stap 4

1. Selecteer [Draadloze LAN-instellingen] en druk op de knop [OK].

Het blauwe Wi-Fi-lampje (A) brandt als de draadloze verbinding is ingeschakeld.

De printer zoekt nu automatisch naar toegangspunten die de WPS-functie ondersteunen.

Stap 5

Het scherm van de printer moet eruitzien zoals hieronder weergegeven -

(Het volgende bericht verschijnt: "Druk ongeveer 5 sec. op de WPS-knop en druk op [OK] op het apparaat")

1. Houd de [WPS]-knop op het toegangspunt ingedrukt.
Voor instructies voor het starten van WPS op uw toegangspunt raadpleegt u de bijbehorende gebruikershandleiding.

2. Druk binnen 2 minuten op de knop [OK] op de printer.

Het (blauwe) Wi-Fi-lampje op de printer knippert wanneer u zoekt naar of verbinding maakt met het toegangspunt.

Zodra er verbinding is, verschijnt het volgende scherm. Druk op de knop [OK].

Als een ander scherm wordt weergegeven, raadpleegt u "problemen oplossen" in de gebruikershandleiding.

Hiermee is de WPS-configuratie voltooid.

Ga nu verder met de software-installatie om alles uit uw PIXMA MX455 te halen.

Als u de meegeleverde installatie-cd niet hebt, kunt u de handleidingen en software downloaden door uw product te selecteren op de PIXMA-productpagina.

Als het instellen van WPS na het volgen van deze gids nog steeds niet werkt, neem dan contact met ons op voor verdere ondersteuning.

Standaard verbindingsmethode

Stap 1

1. Druk op de knop [Instellen] (A) van de printer.

Stap 2

1. Gebruik de pijlknoppen (A) om [Apparaatinstellingen] te selecteren en druk op de knop [OK] (B).

Stap 3

1. Selecteer [LAN-instellingen] en druk op de knop [OK].

Stap 4

1. Selecteer [Draadloze LAN-instellingen] en druk op de knop [OK].

Stap 5

1. Druk op de knop [Stop/Reset ] en het volgende scherm verschijnt.

2. Druk op [OK] wanneer het bovenstaande scherm wordt weergegeven.

De printer zal nu zoeken in alle beschikbare draadloze netwerken in de directe omgeving.

3. Gebruik de pijltoetsen om de naam van uw netwerk te selecteren (ook wel SSID genoemd) en druk twee keer op de knop [OK].

De naam van uw draadloze netwerk (SSID) kunt u controleren op een bedrukt etiket op uw toegangspunt of door middel van het netwerk waarmee uw computer is verbonden.

Als u uw netwerk niet in de netwerklijst ziet, selecteert u [Opnieuw zoeken] met de pijltoetsen en drukt u op de knop [OK].

4. Wanneer het volgende scherm wordt weergegeven, kunt u met de numerieke knoppen op het apparaat de beveiligingszin van uw draadloze netwerk invoeren.

De machine heeft drie invoermodi: hoofdlettermodus, kleine-lettermodus en numerieke modus. Druk op de knop om over te schakelen naar de hoofdlettermodus (:A), kleine-lettermodus (:a) of numerieke modus (:1). (Rechtsboven in het scherm weergegeven)

Als u in de hoofdlettermodus bijvoorbeeld eenmaal op de knop drukt, krijgt u "A" en als u twee keer op de knop drukt, krijgt u "B" etc. Als dezelfde knop 2 tekens bevat, drukt u op de pijltoets om naar het volgende teken te gaan. Als u per ongeluk een fout maakt, kunt u het teken verwijderen door op de toets te drukken. Als u klaar bent met het invoeren van de beveiligingszin, drukt u op de knop OK.
Het volgende scherm verschijnt:

Druk op de knop [OK].

Hiermee is de standaardconfiguratie van de verbinding voltooid.

Ga nu verder met de software-installatie om alles uit uw PIXMA MX455 te halen.

Als u de meegeleverde installatie-cd niet hebt, kunt u de handleidingen en software downloaden door uw product te selecteren op de PIXMA-productpagina.