Een USB-kabel gebruiken om de batterij van de camera op te laden (PowerShot N2)

ID veelgestelde vraag: 8202234200

Release datum: 16 oktober 2014

Oplossing

U kunt een USB-kabel gebruiken om de batterij van de camera op te laden.

Plaats de meegeleverde batterij in de camera, zodat deze wordt opgeladen.
U kunt de compacte voedingsadapter of een computer gebruiken om de batterij op te laden.

De procedure voor het gebruik van een USB-kabel om de meegeleverde batterij op te laden, wordt hierna uiteengezet.

1. Verschuif de klep en open deze .

2. Houd de accu met de contactpunten zoals aangegeven, duw op de accuvergrendeling in de richting van de pijl en plaats de accu tot de vergrendeling dichtklikt.
Als u de accu verkeerd om plaatst, kan deze niet worden vergrendeld. Controleer altijd of de accu op de juiste wijze is geplaatst en of deze na plaatsing is vergrendeld.

3. Beweeg de klep omlaag en houd deze omlaag terwijl u ermee schuift tot u een klik hoort en de klep is vergrendeld .

4. Schakel de camera uit en open de klep . Houd de kleinere stekker van de meegeleverde interfacekabel in de aangegeven richting en druk de stekker volledig in de camera-aansluiting .

5. Sluit de grotere stekker van de interfacekabel aan op de meegeleverde compacte voedingsadapter of op een USB-poort van een computer.

5A-1. Aansluiten op de meegeleverde compacte voedingsadapter.

5A-2. Laad de accu op.

CA-DC30: klap de stekker uit en sluit de compacte netvoedingsadapter aan op een stopcontact .

CA-DC30E: sluit het meegeleverde netsnoer aan op de compacte stroomadapter en steek de stekker van het netsnoer in een stopcontact.

5B. Aansluiten op een computer.

BELANGRIJK
  • Raadpleeg de gebruikershandleiding van de computer voor meer informatie over USB-verbindingen op de computer.
  • De accu kan niet worden opgeladen via sommige computers zonder de geheugenkaart. Installeer de geheugenkaart in de camera voordat u deze verbindt met de USB-aansluiting van de computer.

Raadpleeg voor meer informatie over het plaatsen van geheugenkaarten De accu en de geheugenkaart plaatsen en verwijderen (PowerShot N2).

・Het opladen begint en het lampje voor USB-opladen gaat branden.
・Het lampje gaat uit wanneer het opladen is voltooid.
・Verwijder de compacte stroomadapter uit het stopcontact en maak de interfacekabel los van de camera.

BELANGRIJK
  • Om de accu te beschermen en in optimale conditie te houden, dient u de accu niet langer dan 24 uur aaneen op te laden.
  • Voor acculaders die gebruikmaken van een netsnoer geldt dat de lader of het snoer niet aan andere voorwerpen mag worden bevestigd. Als u dit doet, kan dit leiden tot een slechte werking van of schade aan het product.

OPMERKING
  • De oplaadtijd is ongeveer 3 uur.
  • Ook wanneer de batterij wordt opgeladen, kunt u opnamen weergeven door de camera aan te zetten en de afspeelmodus op te roepen. U kunt echter geen opnamen maken terwijl de batterij wordt opgeladen. Let op: de camera kan alleen worden gebruikt als de batterij is geplaatst.
  • Opgeladen accu's verliezen geleidelijk hun lading, zelfs wanneer ze niet worden gebruikt. Laad de accu op de dag van gebruik op (of direct hiervoor).
  • De compacte voedingsadapter kan worden gebruikt in gebieden met netstroom van 100 - 240 V AC (50/60 Hz). Voor stopcontacten van een ander type kunt u een in de handel verkrijgbare stekkeradapter gebruiken. Gebruik nooit een elektrische reisadapter, omdat de accu hierdoor beschadigd kan raken.

Dit waren de stappen voor het gebruik van een USB-kabel om de meegeleverde batterij op te laden.

Geschikte modellen

• PowerShot N2