JOUW REIS IN FOTOGRAFIE BEGINT HIER
alt text goes here

JOUW REIS IN SPORTFOTOGRAFIE BEGINT HIER

"Het ultieme moment gevangen in een mooie compositie"

Maak kennis met Pim Ras

Maak kennis met Pim Ras

Meervoudig winnaar Zilveren Camera - categorie sport

Video bekijken

Het juiste standpunt maakt een goede sportfoto

Al op jonge leeftijd wilde Pim sportfotograaf worden. Na een studie aan de School voor Fotografie ging hij aan de slag bij een pers-agentschap, waar hij de foto’s voor een bekend programmablad maakte. Op 17-jarige leeftijd begon zijn carrière als beroepsfotograaf. Tot op de dag van vandaag fotografeert hij belangrijke internationale toernooien, waaronder het EK- en WK-voetbal en de Olympische Spelen.

portrait image of Pim Ras

Kies de juiste lens

Bij sport- en actiefotografie draait het om dat ene moment. Aangezien alles sneller gaat en je zoveel mogelijk actie in de foto terug wilt laten komen, is het belangrijk het juiste standpunt te kiezen. Een goede en stabiele houding is hierbij belangrijk. Een lichtsterke telezoomlens is voor sportfotografie de perfecte keuze. Zoomlenzen zijn sowieso prettig omdat de afstand tot je onderwerp vaak varieert. Die afstand kun je niet overbruggen met de standaardlenzen die je bij je camera krijgt. Als je aan de slag gaat bij indoor sport, komt een kortere zoomlens met hoge lichtsterkte (minimaal f/2.8) goed van pas.

Groothoek, Zoom, Macro
Hoe maak je een indrukwekkende sportfoto?

Hoe maak je een indrukwekkende sportfoto?

"Probeer een zo laag mogelijk standpunt in te nemen."

Video bekijken

Handige accessoires

Het begint allemaal met de juiste apparatuur. Naast een geschikte lens zijn er een aantal accessoires die je goed kunt gebruiken als je je wilt verdiepen in sportfotografie.

Bestel de sportfotografie-kit

Een eerste stap is makkelijk te maken. Wij willen je het nog makkelijker maken met een speciaal voor sportfotografie samengestelde kit. Laat je informeren in een winkel van Media Markt over andere bijpassende accessoires, zoals een statief of een additionele lens.

Bestel de sportfotografie-kit

Bekijk ook de andere onderwerpen

Canon ID

Een Canon-account aanmaken

Jouw voordeel bij registratie Canon ID: gratis 15GB opslag voor foto en video op Canon Irista en toegang tot de Canon Store.