Professional Imaging

Professional Imaging beurs 2018


Canon is groots aanwezig op de Professional Imaging beurs 2018. Op de ruime stand vertellen Canon-experts alles over de Canon imaging producten op het gebied van foto, video en print.

Locatie: "De Loods" in Nijkerk


Koop nu je toegangsticket! Gebruik hiervoor de onderstaande button.We zien je graag op Professional Imaging 2018 in Nijkerk!

Sprekers

Bieke Depoorter

Bieke Depoorter

Magnum fotografe Bieke Depoorter, geboren in 1986 in Kortrijk, België, heeft de gave om op een fragiele en vriendelijke manier de privacy van mensen vast te leggen in hun eigen huis of omgeving. Ze heeft verschillende boeken met portretten van personen uitgebracht waarvoor ze is afgereisd naar onder meer de Verenigde Staten en de afgelegen dorpjes langs de Trans-Siberische spoorlijn in Rusland. Sinds het begin van de revolutie in 2011, is Bieke Depoorter meerdere malen naar Egypte gereisd waar ze op een integere en respectvolle manier personen heeft vastgelegd die in deze veranderende tijd leven. De geportretteerden en ook anderen heeft ze gevraagd om direct iets te schrijven op de foto, hetgeen geresulteerd heeft in het boek ‘As it may be’.

Clive Booth - My Canon Story

Clive deelt tijdens deze lezing zijn jarenlange ervaringen met Canon. Hoe zijn achtergrond als grafisch ontwerper zijn werk beïnvloed als fotograaf en filmmaker, en hoe Canon-producten hem hebben geholpen met zijn carrière tot nu toe. Clive staat bekend om zijn perfecte workflow, naadloos bewegend tussen print, fotografie en film. "Canon heeft toonaangevende producten die mij bij elk deel van mijn creatieve workflow helpen. “Geen enkel ander merk in de wereld kan dit doen." In de afgelopen tien jaar heeft Clive een aantal belangrijke mijlpalen met Canon meegemaakt en mocht hij als een van de eersten in Europa films en foto's schieten met nieuwe DSLR-camera’s. Daarnaast was hij de allereerste in de wereld die met een prototype van de C700 mocht filmen. Clive’s passie voor printing heeft geleid tot een langdurige liefde voor de imagePROGRAF fine art printers. In zijn meest recente project werkt Clive met Canon’s nieuwste referentiemonitor, de 2420, waarmee hij met Canon Europa de eerste HDR-film gaat maken.

Clive Booth
Clive Booth

Clive Booth - Workflow RNLI

In 1994 maakte Clive zijn eerste reis naar het Schotse eiland Islay waar hij deel uitmaakte van een filmploeg die een documentaire maakte over zeilen en whisky - twee dingen waarvan hij ontdekte dat die niet goed samengaan. Door zijn lange geschiedenis en sterke band met het eiland en haar bewoners kreeg hij het idee om een zeer persoonlijk project te ontwikkelen over de eilandbewoners, de Ileachs (e-lacs). Tijdens zijn lezing zal Clive zijn ervaringen over het dagelijks leven van deze mensen, delen. Vastgelegd met zijn camera. Daarnaast vertelt Clive over zijn nauwe band met de Royal National Lifeboat Association (RNLI) Islay. Dit is een liefdadigheidsinstelling die levens redt aan de Britse kusten, de Republiek Ierland, de Kanaaleilanden en het eiland Man. De vrijwilligers van de reddingsboten redden gemiddeld 24 mensen per dag. Om het vrijwilligersaspect van de organisatie te illustreren, heeft Clive een portretreeks van de bemanning gemaakt, tijdens hun werk als crew en hun dagelijks leven. Hij heeft ook veel tijd op zee doorgebracht om de bemanning en de Severn Class Lifeboat on Exercise te fotograferen, inclusief een historische eindopname met Islay RNLI en de Royal Navy Search and Rescue Sea King Helicopter 'Rescue 177'.

Cynthia Boll

Cynthia Boll is documentairefotograaf. Door het vertellen van verhalen wil zij mensen bewust maken van de problemen in de wereld. Ze doet dit door het opzetten van grote projecten waarvan de duur en de uitkomst onzeker zijn. Haar doorzettingsvermogen is haar kracht. Verhalen vertelt ze vanuit het perspectief van gewone mensen. Haar werk verschijnt in nationale en internationale media waaronder National Geographic, BBC News en de Volkskrant. In februari 2018 publiceerde fotografietijdschrift Focus een interview met Cynthia over haar werk en de reis die zij als fotograaf heeft afgelegd. Daarnaast heeft zij als jurylid meegewerkt aan beide seizoenen van “Het Perfecte Plaatje”. In het Canon-theater geeft Cynthia je een kijkje in haar werk.

Cynthia Boll
Micky Hoogendijk

Micky Hoogendijk

Het laatste geschenk dat zij van haar in 2009 overleden moeder Gine ontving, was een fotocamera. Dat cadeau, die fotocamera, heeft haar leven veranderd. De camera is de katalysator en leidraad achter haar creatieve bestaan. Het uitgangspunt van haar werk is een ontmoeting, een droom of een object, gecultiveerd tot een eruptie van artistieke ideeën. Op de set laat zij het instinct en de persoonlijkheid van haar modellen – door wie zij zich voortdurend laat inspireren – samensmelten met haar fotocamera. In een sfeer van vertrouwen, contact en kwetsbaarheid verleidt zij haar modellen om zich volledig te geven en zo tot intens persoonlijke beelden te komen die de toeschouwer beroeren. Religie, maatschappij en mythologie zijn terugkerende thema’s. Zij voert zowel haarzelf als haar onderwerpen mee op een provocerende reis, met fundamentele vragen over het leven en ons bestaan tot gevolg. Haar werk moet meer zijn dan alleen fotografie. Zij is bijvoorbeeld steeds op zoek naar innovatieve printtechnieken om tot beelden te komen met diepte en gelaagdheid. Het is een continu streven naar een driedimensionaal effect. De stad Los Angeles in Californië is haar thuisbasis van waaruit zij met onuitputtelijke inspiratie en vreugde werkt.

Canon “Do it yourself” - Toonen & Wientjens

Hans Toonen en Hans Wientjens. Twee namen, één foto. Toonen (camera) en Wientjens (licht en fotobewerking) horen bij elkaar als dag en nacht. Door hun jarenlange samenwerking hebben Toonen en Wientjens een eigen en zeer herkenbare stijl gecreëerd die in binnen- en buitenland enorm gewaardeerd wordt. Het werk van Toonen & Wientjens valt op door perfecte belichting, stijl en klasse. Deze meesters van de glamourfotografie zien hun werk regelmatig gepubliceerd in ’s werelds bekendste glossy’s waaronder Playboy, FHM en Maxim. Momenteel werken zij aan een fotoboek wat dit jaar uitkomt. Heb je altijd al een fotoshoot willen doen onder professionele begeleiding met een professioneel model? Tijdens Professional Imaging zullen Toonen & Wientjens laten zien hoe zij omgaan met licht en geven zij jou zelf de kans om samen met hen te fotograferen.

Toonen & Wientjens

Programma

Sprekersschema zaterdag 24 maart 2018

 

TijdCanon Presentatie
10:00-11:00Clive Booth – My Canon Story
11:00-12:00Cynthia Boll
12:00-13:00Bieke Depoorter
13:00-14:00Clive Booth – Workflow RNLI
14:00-15:00Jip Barth – EOS M50 / Speedlite 470EX-AI
15:00-16:00Micky Hoogendijk


Sprekersschema zondag 25 maart 2018

 

TijdCanon Presentatie
10:00-11:00Bieke Depoorter
11:00-12:00Clive Booth – Workflow RNLI
12:00-13:00Cynthia Boll
13:00-14:00Clive Booth – My Canon Story
14:00-15:00Jip Barth – EOS M50 / Speedlite 470EX-AI
15:00-16:00Micky Hoogendijk


Sprekersschema maandag 26 maart 2018

 

TijdCanon Presentatie
10:00-11:00Clive Booth – My Canon Story
11:00-12:00Bieke Depoorter
12:00-13:00Cynthia Boll
13:00-14:00Jip Barth – EOS M50 / Speedlite 470EX-AI
14:00-15:00Micky Hoogendijk
15:00-16:00Clive Booth – Workflow RNLI

  • Canon
  • ...
  • Professional Imaging