Professional Imaging

Professional Imaging beurs 2019


Canon is vanzelfsprekend weer aanwezig op de Professional Imaging beurs 2019. Op de ruime stand vertellen Canon-experts alles over de Canon imaging producten op het gebied van foto, video en print.

Locatie: "De Loods" in Nijkerk


Koop nu je toegangsticket! Gebruik hiervoor de onderstaande button.We zien je graag op Professional Imaging 2019 in Nijkerk!

Sprekers

Rutger Geerling

Rutger Geerling – My Canon Story-Travelfotografie met EOS-M

Canon fotograaf Rutger Geerling, beter bekend onder zijn alias “Rudgr.com” is een Nederlandse fotograaf die de grootste dancefestivals ter wereld vastlegt. Als hoofdfotograaf van onder meer Tomorrowland en Ultra Music Festival reist hij in het kielzog van de top-Dj’s de aarde over. Na het afmaken van zijn Masters Bestuurskunde in 1995 besloot hij zijn hart te volgen en een carrière in de fotografie na te jagen. Extreme wintersporten en muziek werden de steunpilaren van zijn professionele bestaan als fotograaf maar ook reis- en onderwaterfotografie zijn takken die hij geregeld beoefent. Naast de vele festivals werkt Rutger ook regelmatig samen met DJ-grootheden als Armin van Buuren, Hardwell en Afrojack. 

Eind 2015 kwam zijn fotoboek “This Is My Church” uit waarmee hij de prestigieuze Pop Media Prijs won en in het rijtje kwam te staan tussen de legendarische muziekfotografen Lex van Rossen en Anton Corbijn. “Het werk van Geerling is internationaal baanbrekend, en dus uniek in de wereld” aldus de jury. Buiten de dance-industrie werkt hij ook onder meer voor National Geographic, Heineken, Bacardi-Martini, Unilever en Getty Images.

Cynthia Boll - Canon Zilveren Camera winnares / Documentaire fotografie

Cynthia Boll is documentaire-fotograaf en kersvers winnaar van de Canon Zilveren Camera 2018. Door het vertellen van verhalen wil zij mensen bewust maken van de problemen in de wereld. Ze doet dit door het opzetten van grote projecten waarvan de duur en de uitkomst onzeker zijn. Haar doorzettingsvermogen is haar kracht. Verhalen vertelt ze vanuit het perspectief van gewone mensen. Haar werk verschijnt in nationale en internationale media waaronder National Geographic, BBC News en de Volkskrant. Dit jaar won Cynthia de Canon Zilveren Camera met haar reportage ‘Sinking Cities Jakarta’, waarbij ze de dramatische gevolgen laat zien van bodemdaling en klimaatverandering in Jakarta. Cynthia werkt verder mee aan het succesvolle TV-programma Het Perfecte Plaatje waar ze met William Rutten de hoofdjury vormt.

Cynthia Boll
Toonen & Wientjens

Toonen & Wientjens – Modelfotografie ‘Do it yourself’

Hans Toonen en Hans Wientjens. Twee namen, één foto. Want Toonen en Wientjens horen bij elkaar als dag en nacht. Door hun jarenlange samenwerking hebben zij een eigen en zeer herkenbare stijl gecreëerd die in binnen- en buitenland enorm gewaardeerd wordt. Het werk van Toonen en Wientjens valt op door de artistieke stijl met perfecte en mooie belichting en stijlvolle poses van de modellen. 

Deze meesters van de glamourfotografie zien hun werk regelmatig gepubliceerd in ’s werelds bekendste glossy’s waaronder Playboy, FHM en Maxim. 

Heb je altijd al een fotoshoot willen doen onder professionele begeleiding met een professioneel model? Tijdens Professional Imaging zullen Toonen & Wientjens laten zien hoe zij omgaan met licht en geven zij jou zelf de kans om samen met hen te fotograferen.

Bas Meelker – My Canon Story-Landschapsfotografie met EOS 5Ds R en EOS R

Bas Meelker is een toonaangevend nationaal en internationaal landschapsfotograaf. Tevens schrijft Bas boeken, is hij spreker, geeft workshops en treedt hij op als jurylid in het TV-programma Het Perfecte Plaatje. Bas heeft een zeer herkenbare stijl van fotograferen die internationaal geroemd wordt om zijn dramatische impact met een combinatie van intense kleuren en composities en het gebruik van natuurlijk licht.

Bas Meelker
Frits van Eldik

Frits van Eldik – My Canon Story - DSLR of systeemcamera?

Frits van Eldik groeide als zoon van een garagehouder op omringd door auto's. Op zeer jonge leeftijd besloot Frits om zijn liefde voor auto's en fotografie te combineren. Hij schoot in de eerste jaren van zijn carrière veel rallyfoto's en ging vaak naar Circuit Zandvoort om uit te vinden hoe hij hoge snelheden fotografisch het mooiste vast kon leggen. Na zeven jaar te hebben gewerkt voor een bureau gespecialiseerd in automotive fotografie, startte Frits in 1989 zijn eigen bedrijf. 

Hij fotografeerde zijn eerste Formule 1 Grand Prix in 1989 en in 1994 schoot hij alle F1 races gedurende het hele seizoen. De afgelopen jaren heeft Van Eldik verschillende soorten autosport op de gevoelige plaat vastgelegd zoals de Formule 1, de 24 uur van Le Mans, DTM en verder "alles wat snel beweegt." Zijn werk/stijl is vooral bekend om actiefotografie van gemotoriseerde sporten. Frits is sinds oktober 2008 Canon Ambassador.

Ronald Brakel – Foodfotografie ‘Do it yourself’

Fotograferen zat van jongs af aan al in zijn bloed. Ronald heeft vele jaren als assistent van diverse fotografen gewerkt en zodoende veel kennis en ervaring opgedaan voordat hij in 1985 voor zichzelf begon met Brakel Fotografie. Kenmerkend voor Ronald is zijn empathisch vermogen, creativiteit, enthousiasme en zijn vakkennis over licht en compositie. Deze sterke punten uiten zich in zijn verschillende specialismen: foodfotografie, (bedrijfs)portretten, stillevens en interieurs.

Ronald Brakel

Programma

Sprekersschema zaterdag 23 maart 2019

 

Tijd Canon Presentatie
10:00-10:45 Demonstratie EOS R Systeem
11:00-12:00 Frits van Eldik – My Canon Story / DSLR of Systeemcamera?
12:15-13:00 Demonstratie EOS R Systeem
13:00-14:00 Canon Lens ABC
14:00-15:00 Frits van Eldik – My Canon Story / DSLR of Systeemcamera?
15:00-16:00 Cynthia Boll – Documentaire fotografie        
16:00-16:45 Demonstratie EOS R-systeem


Sprekersschema zondag 24 maart 2019

 

Tijd Canon Presentatie
10:00-10:45 Demonstratie EOS R systeem
11:00-12:00 Cynthia Boll – Documentaire fotografie
12:15-13:00 Demonstratie EOS R systeem
13:00-14:00 Frits van Eldik – My Canon Story / DSLR of Systeemcamera?
14:00-15:00 Bas Meelker – My Canon Story / Landschapsfotografie met EOS 5Ds R en EOS R
15:00-16:00 Rutger Geerling – My Canon Story / Travel met EOS M
16:00-16:45 Demonstratie EOS R-systeem


Sprekersschema maandag 25 maart 2019

 

Tijd Canon Presentatie
10:00-10:45 Demonstratie EOS R systeem
11:00-12:00 Rutger Geerling – My Canon Story / Travel met EOS M
12:15-13:00 Demonstratie EOS R systeem
13:00-14:00 Frits van Eldik – My Canon Story / DSLR of Systeemcamera?
14:00-15:00 Cynthia Boll – Documentaire fotografie
15:00-16:00 Bas Meelker – My Canon Story / Landschapsfotografie met EOS 5Ds R en EOS R
16:00-16:45 Demonstratie EOS R-systeem

EOS R

Op 6 september 2018 introduceerde Canon haar nieuwe EOS R-systeem. Naast een innovatieve lensvatting en een uitgebreid assortiment RF-lenzen, bestaat het systeem inmiddels uit twee full-frame systeemcamera’s: De EOS R en de EOS RP. Beide systeemcamera’s bieden gebruikers de mogelijkheid om met zowel RF lenzen als met hun eigen EF of EF-S lenzen hoge kwaliteit beelden en video’s te maken. 

Wil je de EOS R of EOS RP camera zelf ervaren, in combinatie met RF lenzen of met eigen EF of EF-S lenzen, kom dan naar de Canon-stand.