FILMMAKING

Canon EOS C70 vs Canon EOS R5 C vs EOS R5: videospecificaties vergeleken

Drie compacte en krachtige camera's met een RF-vatting voor video, maar welke past bij jou?
Filmmaker Kevin Clerc staart geconcentreerd naar de achterkant van een Canon EOS R5 C-camera op een statief.

Maker van reisfilms Kevin Clerc tijdens de eerste opnamesessie met de Canon EOS R5 C. "De EOS R5 C is een professionele cinemacamera die nét dat stapje verder gaat wat betreft kwaliteit, langdurige opnamen, professionele bestandsindelingen en fantastische fotomogelijkheden", zegt Aron Randhawa, Cinema EOS Product Specialist bij Canon Europe.

De contentcreators van vandaag de dag hebben veelzijdige tools nodig, en de Canon EOS C70, EOS R5 C en EOS R5 zijn drie compacte maar ongelofelijk krachtige camera's voor filmmakers.

De baanbrekende EOS C70 luidde een nieuw tijdperk in voor professionele video's als het eerste model in Canon's Cinema EOS System met de geavanceerde RF-vatting. De EOS R5 levert filmische 12-bits 8K RAW-video's en gebruikt daarbij de volledige breedte van de camerasensor. Dit wordt de nieuwe norm voor filmmakers en fotografen. De hybride EOS R5 C-cinemacamera heeft veel functies die de EOS R5 ook heeft, inclusief een full-frame sensor met hoge resolutie. De camera bevat echter ook een aantal functies voor professionele video's, waarvan de opvallendste langdurige opnamen in 8K is.

Alle drie de camera's hebben Canon's revolutionaire RF-vattingtechnologie en intelligentie autofocus, maar hoe verhouden de videofuncties van deze camera's zich tot elkaar en welke van de drie voldoet het beste aan jouw behoeften? Hier bekijken we een aantal van de gedeelde technologieën en belangrijkste verschillen tussen de Canon EOS C70, EOS R5 C en EOS R5, met deskundige inzichten van Product Specialists Mike Burnhill en Aron Randhawa bij Canon Europe.

Handen die een EOS R-adapter aan een Canon EOS R5 C-camera bevestigen.

De Canon EOS R5 C, EOS R5 en EOS C70 zijn voorzien van het Canon RF-vattingsysteem en kunnen met behulp van EF-naar-RF-vattingadapters met EF- en EF-S-objectieven worden gebruikt. © Martin Bissig

Een Canon-vattingadapter EF-EOS R 0.71x wordt bevestigd op een Canon EOS C70-camera.

De nieuwe Canon-vattingadapter EF-EOS R 0.71x heeft een optische vergroting, waardoor de full-frame beeldhoek van het objectief behouden blijft bij de Super 35mm-sensor van de EOS C70.

1. Objectiefvatting: het RF-vattingsysteem

De Canon EOS C70, EOS R5 C en EOS R5 gebruiken alle drie het revolutionaire RF-vattingsysteem. "De grote vatting en de korte flens-afstand betekenen in feite dat we terug kunnen naar de tekentafel om lenzen te ontwerpen die geschikt zijn voor video- én foto-opnamen", zegt Mike.

De 12-pins objectiefaansluiting van de RF-vatting heeft geleid tot de ontwikkeling van nieuwe functies, zoals elektronische correctie van focus breathing en verbeterde beeldstabilisatie. Ook het diafragmasysteem is herzien en biedt nu kleinere stappen, wat betekent dat er geen storende verschuiving in helderheidsniveaus meer plaatsvindt wanneer je tijdens video-opnamen het diafragma aanpast, zoals het geval is bij conventionele objectieven.

Om een naadloze integratie met het uitgebreide assortiment EF-objectieven te waarborgen, is er een serie EF-naar-RF-vattingadapters verkrijgbaar, waaronder de Canon-vattingadapter EF-EOS R 0.71x. Deze verbetert de prestaties van EF-lenzen op de EOS C70 op twee manieren. "Niet alleen blijft de volledige beeldhoek van een full-frame EF-objectief behouden bij de Super 35mm-sensor op de Canon EOS C70, de optische conversie levert bovendien een verbeterde lichttransmissie van ongeveer één stop op", zegt Aron. Dit houdt in dat een EF 24-105mm f/4-objectief als het ware een EF 24-105mm f/2.8-objectief wordt, hetgeen bij weinig licht beduidende voordelen oplevert.

In een grasveld houdt een paar handen een Canon EOS R5 met een CN-R prime-objectief vast.

De Canon EOS C70 en EOS R5 C zijn compatibel met de cinema prime-objectieven met RF-vatting. Dit is een spannende ontwikkeling in de evolutie van de RF-vatting. De CN-R prime-objectieven bieden dezelfde scherpe beeldkwaliteit als de CN-E prime-objectieven met EF-vatting, maar profiteren bovendien van de voordelen van de geavanceerde aansluiting van de RF-vatting.

De drie camera's worden ondersteund door een uitgebreide serie RF-fotografie-objectieven. Voor de EOS C70 en EOS R5 C is bovendien een volledige set cinema-objectieven met RF-vatting beschikbaar. De CN-R prime-objectieven van Canon bieden full-frame dekking van 14 tot 135 mm en hebben dezelfde spectaculaire beeldkwaliteit, snelle diafragma's en nauwkeurige bediening als CN-E prime-objectieven.

Door het gebruik van een systeemeigen RF-cinema-objectief is de verbinding veel nauwkeuriger dan met een EF-cinema-objectief via een EF-naar-EOS-R-vattingadapter, legt Aron uit, maar de ergonomie is ook verbeterd. "De CN-R-objectieven hebben een vaste ring naast de lensvatting, waardoor filmmakers die alleen werken het objectief in hun hand kunnen houden zonder per ongeluk de iris of de scherpstelling te veranderen."

De geavanceerde high-speed communicatie van de RF-vatting kan ook worden gerealiseerd met RF-objectieven. "We hebben een realtime objectiefprotocol, waarmee we metagegevens per frame kunnen vastleggen", zegt Aron. "Dit maakt niet alleen de weg vrij voor nieuwe functies zoals vervormingscorrectie, maar is ook handig voor VFX-workflows."

De RF-vatting is een echt flexibel en innovatief optisch systeem dat geschikt is voor elk objectief met EF-vatting. Dankzij regelmatige firmware-updates van de EOS C70 groeit het aantal objectieven dat compatibel is met de Canon-vattingadapter EF-EOS R 0.71x. Via een recente update voor zowel de EOS C70 als de EOS R5 C is bijvoorbeeld extra support toegevoegd voor de cinema-objectieven Super 35mm CN-E14-35mm T1.7 en CN8x15 IAS S. De Canon EOS R5 C kan ook worden gebruikt met anamorfe objectieven van derden en is net als de EOS R5 compatibel met Canon's EOS VR-systeem met het RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye-objectief.

Een technicus met witte handschoenen maakt de sensor van een Canon-camera schoon.

Heb je Canon-apparatuur?

Registreer je apparatuur voor advies van experts, onderhoud van apparatuur, toegang tot inspirerende evenementen en exclusieve aanbiedingen met Canon Professional Services (CPS).
Een filmmaker houdt de EOS C70 in een hand en staart geconcentreerd naar het scherm, met zijn onderwerp op de voorgrond.

Als je met de Canon EOS C70 opnamen vanuit de hand maakt, kan de Digital IS-modus een groot verschil maken voor de stabiliteit van het beeldmateriaal. "Hij is perfect voor single-users", zegt Aron. "En niet per se alleen voor onafhankelijke film en cinema, maar ook voor vloggen, documentaires en minder gecontroleerde omgevingen."

2. Prestaties: stabilisatie, vermogen, opnameduur

Het beeldstabilisatiesysteem van alle drie de camera's maakt gecoördineerde controle mogelijk met RF-objectieven die zijn voorzien van IS, waardoor je minder last hebt van onrustige opnamen die vanuit een instabiele hand zijn gemaakt. Het verschil tussen de Canon EOS C70, de Canon R5 C en de EOS R5 zit hem in de implementatie van in-body beeldstabilisatie: de EOS C70 en EOS R5 C zijn uitgerust met geavanceerde 5-assige elektronische beeldstabilisatie (EIS), terwijl de EOS R5 ook in-body beeldstabilisatie (IBIS) met sensorverschuiving heeft.

De IBIS van de EOS R5 is een toonaangevende technologie voor het maken van foto's, maar komt ook goed van pas bij het maken van video's uit de hand, terwijl de EIS in de EOS C70 en EOS R5 C prachtige soepele en stabiele video's maakt onder verschillende omstandigheden, zoals tijdens het lopen en pannen. Beide systemen zijn verfijnd en werken naadloos samen met de optische IS in objectieven van Canon, maar wanneer je een RF-objectief gebruikt dat is uitgerust met IS, krijg je een aanzienlijke verbetering dankzij de snellere communicatie via de RF-vatting.

De EOS R5 C is net als de EOS C70 een cinemacamera voor langere opnamen. "Dankzij de interne ventilator kan hij langer opnamen maken, in elke modus – 8K 60p, 4K 120p, wat je maar wilt", legt Aron uit. "De EOS R5 is een zeer compacte hybride camera met een tijdslimiet van 29 minuten per video. Hoewel een aantal hoogwaardige opnamemodi beperkt is vanwege de warmte die wordt gegenereerd, kan de EOS R5 continu uitstekende video's in 4K opnemen tot 30p, zonder thermische beperkingen."

Op de EOS R5 kunnen opnamen op afstand worden gestart met de Canon Camera Connect-app voor smartphones en tablets, maar de EOS C70 biedt support voor de gratis Canon Multi-Cam-app voor iOS. Met deze app kunnen maximaal vier camera's tegelijkertijd worden verbonden en kun je de livefeeds in de gaten houden en de instellingen per camera aanpassen via een mobiel apparaat.

Een Canon EOS R5 op een statief, met een rechthoekig filter voor het objectief, klaar om mee te filmen.

De Canon EOS R5 beschikt na een firmware-update nu ook over Canon Log 3, waarbij het dynamische bereik nog verder is uitgebreid. "Canon Log 3 is heel populair onder Cinema EOS-gebruikers. Het ligt dus voor de hand om de integratie tussen de twee camerasystemen verder door te voeren", zegt Mike. © Ivan D'Antonio

Een Canon EOS C70-videocamera op een statief.

De Canon EOS C70 is uitgerust met dezelfde DGO-sensortechnologie (Dual Gain Output) als de Canon EOS C300 Mark III en levert daardoor uitzonderlijk scherp 4K HDR-beeld.

3. Sensoren: Super 35 vs full-frame

Een van de grootste verschillen tussen de Canon EOS C70, de Canon EOS R5 C en de EOS R is de beeldsensor. De EOS C70 heeft een Super 35mm-sensor, maar de EOS R5 C en EOS R5 hebben een full-frame sensor. Ook de onderliggende technologie verschilt aanzienlijk.

De EOS C70 is voorzien van Canon's innovatieve DGO-sensortechnologie (Dual Gain Output) en de DIGIC DV7-beeldprocessor. Dit is dezelfde sensor als die van de Canon EOS C300 Mark III, voor ongelofelijke prestaties met een dynamisch bereik van meer dan 16-stops bij het maken van opnamen in Canon Log 2.

"Dit gebeurt op het niveau van de sensor, nog voordat er enige beeldverwerking aan te pas komt", zegt Aron. "Er worden twee afzonderlijke beelden geproduceerd met verschillende versterkingsniveaus: een met lage versterking waarbij de details in de hooglichten behouden blijven, en het andere met hoge versterking waarbij de details in de schaduwen zichtbaar worden gemaakt, met minder ruis. Dit vindt allemaal in real-time plaats en is actief tot 60 frames per seconde."

Mike legt uit dat de geavanceerde full-frame sensor van de Canon EOS R5 C en EOS R5 vanuit een ander perspectief is ontworpen. "Ze zijn gemaakt voor foto's en video's met een hoge resolutie, voor foto's met 45 Megapixel en video's in 8K. Maar hij heeft zelfs bij een hoge resolutie een verbluffend lage rolling shutter."

De Canon EOS R5 C kan full-frame 8K video's in 12-bits opnemen met maximaal 30p intern (of 60p met een externe voeding). Hij biedt ook een XF-AVC-indeling in 4:2:2 10-bits tot wel 810 Mbps, plus drie nieuwe soorten 12-bits Cinema RAW Light voor optimale flexibiliteit wat betreft kwaliteit en bestandsgrootte. De EOS R5 kan DCI 8K 30p 12-bits RAW intern vastleggen bij ongeveer 2.600 Mbps en opnamen maken in 4K tot 120p bij 10-bits 4:2:2 in HEVC MP4.

Zowel de EOS R5 C als de EOS R5 kunnen RAW-materiaal intern vastleggen en ondersteunen bovendien het vastleggen van RAW in 8K ProRes op een compatibele Atomos-recorder. De twee camera's bieden uitgebreide mogelijkheden voor het bewerken van ProRes RAW-materiaal in Final Cut Pro. Hiervoor wordt de Canon-plug-in 1.0 voor ProRes RAW-support gebruikt, waarmee je beeldverwerkingsparameters zoals ISO, aangepaste witbalans en ruisreductie kunt aanpassen.

"De EOS C70 biedt tevens een breed scala aan opname-indelingen", voegt Aron hieraan toe. "Na een firmware-update is het nu ook mogelijk om op te nemen in 4K Cinema RAW Light tot maar liefst 645 Mbps. Niet alleen kun je opnamen maken in Canon's solide en betrouwbare XF-AVC-indeling in 4:2:2 10-bits tot 410 Mbps, maar je kunt ook kiezen voor HEVC in 4:2:2 10-bits. Verder kun je 4K-opnamen maken met hoge framesnelheden tot 120 fps en is het nu voor het eerst mogelijk om tegelijkertijd audio op te nemen.

"Via een recentere update voor de EOS C70 en de EOS R5 C is het Canon 709-beeldprofiel beschikbaar geworden", vertelt Aron verder. "Hiermee wordt een beetje contrast en verzadiging toegevoegd, en worden highlights iets vloeiender weergegeven. Dit is aantrekkelijk voor filmmakers die rechtstreeks vanuit de camera een strakker en indrukwekkender beeld willen krijgen, zonder dat daar nabewerking bij komt kijken."

Beide Cinema EOS-camera's profiteren bovendien van een digitale teleconverter die via nieuwe firmware is toegevoegd. Deze functie biedt vier opties voor beeldvergroting (1,5x, 2x, 2,5x en 3x). Hiermee kun je het bereik van je objectieven effectief uitbreiden via opnamen in de bijsnijdmodus van de sensor.

"Vaak nemen mensen op in Full HD, maar met deze camera's kun je ook opnamen maken in 4K of 8K", aldus Aron. "Met de digitale teleconverter heb je nu de mogelijkheid om de systeemeigen resolutie van de sensor te gebruiken om in te zoomen met behoud van de Full HD-resolutie."

Een man met een wintermuts op en een Canon EOS R5 C in zijn hand kijkt uit over een baai terwijl de zon door de wolken breekt.

Een cinematografische reisfilm maken met de EOS R5 C

Hoe filmmaker Kevin Clerc vanuit een uniek perspectief Madeira in beeld bracht met Canon's volledig uitgeruste hybride camera.
De CFexpress-kaartsleuf en de SD-kaartsleuf op de Canon EOS R5-camera.

All drie de camera's hebben dubbele geheugenkaartsleuven. De EOS R5 heeft één CFexpress-kaartsleuf en één kaartsleuf voor SD-kaarten, terwijl de EOS C70 dubbele UHS-II SD-media ondersteunt voor veelzijdige gelijktijdige opnamemogelijkheden, zoals proxy-en relayopnamen.

Een hand die een paneel opent, zodat de kaartsleuven van een Canon EOS R5 C-camera zichtbaar zijn.

De EOS R5 C ondersteunt ook simultaan opnemen. "Je kunt bij elke kaart van indeling, resolutie en bitdiepte wisselen, voor flexibele opties voor het vinden van de professionele workflow die bij je behoeften past", zegt Aron.

4. Ontwerp: compacte body en professionele videofuncties

De body van de drie camera's varieert. De Canon EOS C70 overbrugt de wereld tussen Cinema EOS en Canon's spiegelreflexcamera's en systeemcamera's, voor extra mobiliteit en alle professionele functies die je kunt verwachten bij een Cinema EOS-camera, waaronder mini-XLR-ingangen om audio intern op te nemen, ingebouwde ND-filters en de mogelijkheid om onbeperkt op te nemen.

"Voor filmmakers die zich bezighouden met verschillende soorten producties, van zakelijke opdrachten tot huwelijken en onafhankelijke films, zijn deze drie camerafuncties onmisbaar", zegt Aron. "Het zijn voor de hand liggende functies voor een videocamera, maar de EOS C70 is de eerste camera die ze alle drie in een dergelijke compacte body heeft."

Ondanks zijn compacte formaat heeft de EOS C70 dertien knoppen die je zelf kunt instellen, een joystick die in je acht richtingen kunt bewegen en een 3,5-inch 16:9 uitklapbaar scherm. "Bij eerdere modellen kon je via het touchscreen alleen de Dual Pixel CMOS AF bedienen," aldus Aron. "De EOS C70 heeft echter een totaal nieuwe directe-aanrakingsinterface geïntroduceerd, voor nog meer intuïtieve bediening."

Handen houden een EOS R5 C-camera vast en zetten de aan-uitschakelaar met drie standen op de videomodus.

De EOS R5 C heeft een aan-uitschakelaar met drie standen waarmee je kunt schakelen tussen foto- of videomodus. "Selecteer de videomodus voor een reeks opties die meestal niet beschikbaar zijn op andere systeemcamera's, waaronder waveform monitors, false colour en de mogelijkheid om je eigen LUT's te importeren", legt Aron uit.

De body's van de Canon EOS R5 C en de EOS R5 zijn gebaseerd op de EOS 5D-spiegelreflexcameraserie en zijn ongeveer 60% zo groot en zwaar als de EOS C70. De EOS R5 C is slechts 30 gram zwaarder dan de Canon EOS R5, ondanks de toegevoegde ventilator. Terwijl de op cinema gerichte EOS R5 C qua uiterlijk veel op de EOS R5 lijkt, bevat hij extra tools voor filmmakers, waaronder een statuslampje aan de voorkant dat aangeeft wanneer je filmt, en een timecode-ingang/uitgang die van pas komt wanneer je meerdere camera's tegelijk wilt synchroniseren.

De EOS R5 C kan schakelen tussen video's en foto's, waarbij de unieke functies van de Cinema EOS- en EOS R-systemen zijn gecombineerd in één camera. Elke modus beschikt over een gestroomlijnd menusysteem voor professionele films of foto's, waarbij de videomodus exclusieve tools bevat zoals waveform monitor en false colour voor een nauwkeurige analyse van de belichting.

Ter vergelijking: de EOS R5 heeft een knop voor filmopnamen, waarmee je vanuit de fotografiemodus kunt beginnen met filmen. "Deze knop geeft je directe toegang tot al je opgeslagen video-instellingen. Je kunt er gewoon op tikken om te starten met filmen zonder de camera van je oog weg te nemen", legt Mike uit. "Je weet welke video-instellingen je hebt, dus hoef je geen enkel menu te checken en kun je je gewoon concentreren op het filmen. Zo mis je nooit meer een cruciaal moment."

Een Canon EOS R5 op een statief met het touchscreen uitgeklapt.

De Canon EOS R5 biedt AF-tracking met deep-learning voor mensen, dieren en voertuigen, waardoor allerlei situaties worden herkend en alle AF-modi kunnen worden gebruikt, waaronder alle 8K-videomodi. © Ivan D'Antonio

Een paar handen houdt een Canon EOS R5 C met een CN-R prime-objectief vast.

"Na een firmware-update zijn de AF-prestaties van de Canon EOS C70 en EOS R5 C verbeterd", zegt Aron. "Het is mogelijk om de bedieningsring van het objectief te gebruiken om bijvoorbeeld de scherpstelling van het ene onderwerp te laten overgaan op het andere, waardoor je vrij intuïtief kunt werken."

5. Autofocus: gedeelde Dual Pixel CMOS AF-technologie

Alle drie de camera's zijn uitgerust met Canon's Dual Pixel CMOS AF voor responsieve en geruststellend nauwkeurige tracking wanneer de situatie daarom vraagt. Dit is vooral nuttig voor mensen die alleen werken en run-and-gun-situaties. De Canon EOS R5 en EOS R5 C (in fotomodus) zijn voorzien van Dual Pixel CMOS AF II, die een groter deel van het beeld aankan en dieren herkent.

De drie camera's hebben de geavanceerde autofocustechnologie EOS iTR AF X met deep-learning, die met de Canon EOS-1D X Mark III werd geïntroduceerd. "Deze maakte de weg vrij voor de uitzonderlijke gezichtsherkenning, en de EOS R5 gaat wat de herkenning van dieren betreft duidelijk nog een stapje verder", legt Mike uit. "We zien dat de EOS C70 vooral voor drama en documentaires met mensen en niet zozeer voor dieren wordt gebruikt, maar er zal altijd wel iemand zijn die met een verrassing komt en laat zien wat de camera echt kan."

Een autofocusfunctie die de EOS R5 niet heeft, is de modus Face Only van de EOS C70 en EOS R5 C. "Deze slimme AF-trackingfunctie stelt alleen scherp wanneer er een gezicht in het frame wordt herkend", verklaart Aron. "Als die persoon uit beeld stapt, wordt er niet scherpgesteld op de achtergrond, maar wordt er pas opnieuw scherpgesteld wanneer er weer een gezicht in beeld verschijnt. Hierdoor krijg je een veel professioneler resultaat."

Via een firmware-update is de automatische scherpstelling van zowel de EOS C70 als de EOS R5 C verder verbeterd. Gebruikers kunnen nu het onderwerp selecteren via de bedieningsring/het keuzewiel en hoofden detecteren die opzij of achterom kijken.

"Er is ook een functie waarmee de grootte van het AF-trackingkader wordt gewijzigd op basis van het onderwerp", voegt Aron toe. "Dus als je het touchscreen gebruikt om een object te selecteren, dan detecteert de camera automatisch of je voor meer nauwkeurigheid een groter of kleiner AF-kader nodig hebt."

Een man in een bruin jack en grijze jeans filmt met een Canon EOS R5 C-camera in een bebost gebied.

De Canon EOS R5 C is een hybride cinemacamera voor videomakers die ook foto's willen maken.

6. Welke past bij jou?

Afgezien van de meest opvallende kenmerken hebben de Canon EOS C70, de Canon EOS R5 C en de EOS R5 voor filmmakers dit gemeen: het zijn stuk voor stuk zeer mobiele camera's met een buitengewoon goede beeldkwaliteit. Welke camera past nu bij jou en je videoproducties?

De EOS C70 is een speciaal hulpmiddel voor filmmakers, dat beschikt over een uitzonderlijke levensduur van de accu, dynamisch bereik en geïntegreerde functies zoals XLR-aansluitpunten en ND-filters. Hij is meteen klaar voor gebruik: professionals kunnen de camera oppakken en meteen de meest uiteenlopende opnamen maken, zoals bruiloften, bedrijfsfilms, documentaires en films. Support voor systeemeigen CN-R prime-objectieven en de Canon Multi-Cam-app biedt de beeldkwaliteit en creatieve controle die professionele filmmakers zich wensen.

De EOS R5 C is een uitzonderlijk krachtige en compacte hybride camera voor professionele films en foto's, in één body. Dankzij de verbeterde functies, zoals het variabele AF-trackingkader en een digitale teleconverter, is deze camera overal op voorbereid. Hij is speciaal ontworpen voor een nieuwe generatie creatievelingen die verschillende soorten content filmen en een camera nodig hebben die snel kan worden aangepast aan hun dynamische werkzaamheden.

De EOS R5 is voornamelijk ontworpen voor professionele fotografie. De camera biedt foto's met een hoge resolutie, en heeft een toonaangevend IBIS-systeem en een ultracompact ontwerp. Hij is daarnaast ook uitgerust met uitstekende videofuncties voor gebruikers die zo nu en dan video's maken en daar niet de geavanceerde functies van een cinemacamera bij nodig hebben.

Als je alleen video's maakt, horen de EOS C70 of EOS R5 boven aan je lijstje. "Uiteindelijk zijn het videocamera's, terwijl de EOS R5 een fotocamera is met een uitstekende videofunctionaliteit", zegt Mike.

De EOS C70 en EOS R5 C zijn bovendien goedgekeurd voor Netflix, waardoor ze nog aantrekkelijker worden voor filmmakers in allerlei verschillende producties. "Beide camera's voldoen aan de beeldstandaarden die voor Netflix nodig zijn en hebben de mogelijkheid om tijdcodes in te voeren, wat een van de essentiële vereisten is", zegt Aron.

"De EOS C70 of de EOS R5 C zou een geweldige combinatie vormen met de Canon EOS C300 Mark III voor filmproducties waarbij er een compacte camera nodig is voor actiescènes of drone-opnamen", legt Aron uit. "De EOS R5 C of EOS R5 kunnen ook worden ingezet als B-camera bij de EOS C70 of wanneer er voor bepaalde opnamen een hogere resolutie vereist is. Ze hebben dezelfde kleurenmatrix, waardoor beelden die met verschillende body's zijn geschoten makkelijker kunnen worden gematcht."

Marcus Hawkins and Tim Coleman

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Klik hier voor inspirerende verhalen en het laatste nieuws van Canon Europe Pro