ARTIKEL

Een overweldigende en gevoelige klantervaring creëren met Canon 4K-projectoren

A panoramic shot of a video being projected onto the presentation wall.
Het Dallmeier Holodeck beschikt over een 12K-presentatiemuur met drie Canon XEED 4K600STZ-projectoren voor een ongekende klantervaring, en vormt "het emotionele middelpunt voor onze grote zakelijke klanten", aldus Product Marketing Director Josua Braun.

Terwijl het passagiersvliegtuig het beeld in vliegt, de landingsbaan raakt en naar de gate wordt gebracht, zorgen surround sound en het grote gebogen scherm ervoor dat de kijkers het gevoel hebben dat ze in een verkeerstoren op het vliegveld zitten. In werkelijkheid kijken ze naar beelden die zijn gemaakt met Panomera®-camera's met een hoge resolutie die worden weergegeven op een 12K-presentatiemuur bij het Duitse videotechnologiebedrijf Dallmeier's Experience Centre.

Dallmeier, een Duitse leverancier van videosoftware-, camera- en opnameoplossingen heeft grote B2B-klanten en high-end zakelijke klanten, waaronder de grootste casino's in Macau, negen van de twaalf stadions van het FIFA Wereldkampioenschap 2018, en steden en productiebedrijven, maar levert eveneens oplossingen voor landingsbanen, interieur en platformen op luchthavens over de hele wereld.

Bij het ontwerpen van een nieuw geavanceerd centrum voor interactie met klanten wilde Dallmeier een meeslepende omgeving creëren waarin bezoekers het verhaal van het bedrijf direct konden ervaren. Canon's XEED 4K600STZ-laserinstallatieprojectoren bleken de perfecte set voor de pro AV-show ISE.

Verbluffende demonstraties voor klanten

Een voormalige kantine op de bovenste verdieping van het Dallmeier-hoofdkantoor in het Duitse Regensburg heeft een nieuwe bestemming gekregen als Experience Centre. Dit centrum beschikt over workshops en een open presentatieruimte voor maximaal 80 personen. Het centrale punt is een ronde ruimte van 100 m2, het zogeheten Holodeck, waar drie Canon-projectoren multimedia-inhoud delen op een gebogen 12K-presentatiemuur.

Canon Professional Services

Heb je Canon-apparatuur?

Registreer je apparatuur voor gratis advies van experts, onderhoud van apparatuur, toegang tot inspirerende evenementen en exclusieve aanbiedingen met Canon Professional Services (CPS).

Voor Dallmeier vertegenwoordigt deze projectieoplossing een kernelement voor de verkoopbenadering van topklanten. "Er is een lang adviestraject dat moet worden afgelegd als we aan zakelijke klanten verkopen. De klant verwacht dat oplossingen worden gedemonstreerd", aldus Josua Braun, Product Marketing Director. "Dit wordt vaak gedaan via zogeheten Executive Briefing Centres, waarmee de kwaliteit en toewijding van een bedrijf worden getoond. Het is een zeer gangbare manier om aan bedrijfsmarkten te verkopen."

Het Dallmeier Experience Centre bouwt voort op dit concept zodat topmanagers de aangepaste oplossingen kunnen ervaren die het bedrijf kan bieden. "Het workshopgedeelte van het centrum is gereserveerd voor de rationele kant van het verkooppraatje; het Holodeck is voor het gevoelsdeel", zegt Josua. "We hopen dat dit het gevoelsmatige middelpunt zal zijn voor grote zakelijke klanten zodat we ze de kwaliteit en de expertise die ons bedrijf heeft met videotechnologie, de waarde van onze producten en het vertrouwen dat ze in ons kunnen hebben laten ervaren."

Clients watching Dallmeier's 12K presentation wall.
Volgens Markus Deindl van Dallmeier is het 'essentieel’ voor het bedrijf om de hoogwaardige video te laten zien die Dallmeier volgens zijn originele 4K-standaard heeft geproduceerd, zowel vanuit een ervaringsperspectief als om de beeldkwaliteit van de eigen camera's te demonstreren.

Naadloze projectie met marginale scherpstelling

Dallmeier had een architectonische visie voor een ronde ruimte met een gebogen scherm voor ogen en had daardoor meerdere projectoren nodig om de beelden tot leven te brengen. Er werd gekozen voor Canon XEED 4K600STZ-projectoren vanwege hun naadloze projectie.

René Magritte's famous works projected across a room in an immersive exhibit in Milan.

Meeslepende museumtentoonstellingen organiseren met XEED-projectoren

Musea en galerieën brengen het verleden op creatieve nieuwe manieren tot leven met behulp van HD-projectoren en -objectieven van Canon.

"De keuze voor Canon werd in eerste instantie gemaakt vanwege de marginale scherpstelling, waarmee een echt scherp beeld wordt gecreëerd op de rand van het objectief," aldus Markus Deindl, Inhouse Applications. "Het is niet eenvoudig om beelden weer te geven die goed zijn scherpgesteld aan de rand met twee of drie projectoren. Geen enkele andere aanbieder kan zo'n scherp beeld aan de rand van het scherm bieden."

Het Holodeck is niet bedoeld voor eenvoudige PowerPoint-presentaties. Hier zijn andere workshops voor ingericht. Het is bedoeld voor vooraf voorbereide en vaak geanimeerde inhoud die feilloos over de gehele projectiewand moet worden weergegeven in de hoge kwaliteit waarin het is opgenomen.

Marginale scherpstelling binnen de Canon XEED 4K600STZ-projectoren zorgt voor een consistente scherpstelling op elk oppervlak, inclusief gebogen en ronde schermen. De ultralage beeldvertekening van slechts 0,1% zorgt voor vloeiende, nauwkeurige en heldere beelden, zelfs als er meerdere projectoren worden gebruikt. De gecombineerde beelden tussen de drie projectoren in het Holodeck zijn scherp en levendig, zonder enig verlies van scherpstelling.

Canon projectors in the centre of the Holodeck room.
Vanwege het ontwerp van het Holodeck moesten de projectoren in het midden van de kamer worden geïnstalleerd in plaats van aan het plafond. Ze projecteren beelden vanaf een afstand van slechts vier meter omhoog naar het scherm van 12 meter. Dankzij de compacte optische technologie van de Canon XEED 4K600STZ, de enorme +/-60% verticale objectiefverschuiving en de veelzijdige 360°-instelling was dit heel eenvoudig.

Hoogwaardig objectief met korte zoom en uitgebreide objectiefverschuiving

Het project kwam met een aantal uitdagingen, met name vanwege het ontwerp van het Holodeck. Dit vormde een beperking voor een conventionele installatie van projectoren. "De projectoren konden niet aan het plafond worden geïnstalleerd. Om een onberispelijk beeld op de muur te projecteren, was objectiefverschuiving erg belangrijk. Hiermee konden we de vereisten van de architect realiseren," aldus Markus.

De drie Canon XEED 4K600STZ-projectoren zijn in het midden van de ruimte op de vloer gemonteerd, waardoor ze de beelden vanaf een afstand van slechts vier meter naar boven op het scherm van 12 meter moeten projecteren. Dit was mogelijk dankzij de ongeëvenaarde objectieftechnologie, die een unieke en veelzijdige objectiefverschuiving biedt van +/-60% verticaal en +/-10% horizontaal. Zelfs als de beelden op korte afstand worden geprojecteerd, zijn ze consistent helder over het gehele zoombereik.

De Canon XEED 4K600STZ weegt slechts 26 kg en is daarmee de kleinste en lichtste native 4K-laserfosforprojector van Canon. Hierdoor konden de projectoren eenvoudig worden geïnstalleerd en kunnen aanpassingen worden uitgevoerd terwijl het Holodeck-gebied al regelmatig wordt gebruikt.

Sprankelende 4K-beelden

Toen het team technische oplossingen voor de pro AV show ISE beoordeelde, hadden ze naast de marginale scherpstelling en set-up met enorme objectiefverschuiving nog één vereiste: native 4K-projectie. Dit is essentieel voor de presentatie van Dallmeier's imagingproducten.

"De kwaliteit is voor ons essentieel, niet alleen vanuit het ervaringsperspectief, omdat mensen onberispelijke beelden willen zien, maar nog belangrijker voor ons als leverancier van camera's," aldus Markus. "De unieke mogelijkheid van onze Panomera® multifocale sensorsystemen is een zeer hoge, exact te definiëren minimale resolutie in zeer grote gebieden. Deze kwaliteit moet worden weerspiegeld in de manier waarop we de beelden projecteren.

"We tonen echte beelden van onze camera's, dus de projector moet ten minste dezelfde kwaliteit hebben als het camerabeeld. Anders komt de weergave niet overeen met het origineel. We willen de klant de echte kwaliteit van de camera's laten zien."

A close-up of the projector lens.
Met de Canon XEED 4K600STZ-projectoren kunnen de beelden van Dallmeier worden weergegeven in volledige 4K-resolutie, zodat de kijker de ware kwaliteit van de camera's kan zien.

Als je voor native 4K HDR Canon XEED 4K600STZ-projectoren kiest, wordt het beeldmateriaal van Dallmeier weergegeven in echte 4K-resolutie, waardoor een natuurgetrouwe beeldweergave wordt verkregen zonder inhoud met een hoge resolutie te downscalen. LCOS-technologie zorgt voor vloeiende beelden dankzij kleinere openingen tussen pixels, terwijl subpixelregistratie de beeldkwaliteit nog verder verbetert. De hoge helderheid van 6000 lumen en zwartniveau-instellingen van de projector zorgen voor een levendige, levensechte uitvoer. Met de ingebouwde opties kun je ook eenvoudig de kleur, het contrast en de blending aanpassen.

Het Holodeck werd, nadat er twee jaar aan was gewerkt, in juli 2019 voltooid toen Canon Europe-technici de projectoren ter plaatse handmatig afstemden om de beelden naadloos op elkaar te laten aansluiten en er zeker van te zijn dat alles soepel zou werken.

Patrick Pagler, Key Account Manager voor projectoren van Canon Oostenrijk, zegt: "Onze installatie en aanpak vormden een perfecte combinatie. Het is fantastisch om onze projectoren in zo'n professionele omgeving te zien werken en de kennis van de werknemers van Dallmeier is uitstekend."

Tijdens de opening van het Experience Centre ervaart het Dallmeier-team dat de Canon-oplossing de wow-factor biedt waarop ze hadden gehoopt bij het ontwikkelen van deze unieke multimediaruimte.

"De feedback die we tot nu toe hebben gehad, is overweldigend," zegt Josua. "Het is een compleet nieuwe manier om producten en oplossingen te presenteren. De beste feedback kwam na het bezoek van een belangrijke klant. De vice-president vond het Holodeck zo indrukwekkend dat hij hun C-level management naar ons hoofdkantoor wilde laten komen om te zien hoe wij presenteren. Dat is natuurlijk een geweldig resultaat."

Geschreven door Lucy Fulford


Gerelateerde artikelen

Alles weergeven

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Klik hier voor inspirerende verhalen en het laatste nieuws van Canon Europe Pro

Meld je nu aan