EVENTS

7 evenementen die je moet bijwonen tijdens photokina 2018

A row of light blue flags at the entrance to the Photokina trade show.
photokina 2016 trok meer dan 190.000 bezoekers. Dit jaar vind je Canon's stand in in Hall 3.2 van de Koelnmesse in Keulen in Duitsland. Gemaakt met een Canon EOS 5D Mark III. © Koelnmesse GmbH; Harald Fleissner

Test en probeer de nieuwste kit van Canon uit, ga naar presentaties door experts en maak kennis met producten tijdens photokina 2018 van 26 tot en met 29 september. photokina is al sinds het ontstaan in 1950 een van 's werelds meest vooraanstaande fotografie-evenementen. Vorig jaar trok het evenement zo'n 190.000 bezoekers uit 130 landen naar de vijf enorme hallen van de Koelnmesse in Keulen in Duitsland.

Deze editie is de laatste septembereditie. Vanaf 2019 wordt het een jaarlijks evenement dat in mei plaatsvindt. Kom naar de ruimte van Canon, waar je kennismaakt met de nieuwste kit, deskundig advies krijgt en een heel programma aan presentaties op de Spotlight Stage kunt volgen. Dit mag je niet missen tijdens photokina 2018.

Nicolai Brix leans both elbows on a table as he looks through the viewfinder of a Canon Cronus to photograph the craft materials on the table.
Filmmaker Nicolai Brix probeerde het Canon EOS R System uit bij het vastleggen van het creatieve proces van de Deense stoffenontwerpster Susanne Nielsen. Gefotografeerd met een Canon EOS 5D Mark IV en een Canon EF 50mm f/1.2L USM-lens. © Paul Hackett

1. Leg de toekomst vast met het EOS R System

Probeer nu zelf de toekomst van fotografie en filmen uit. Tijdens photokina 2018, kun je Canon's langverwachte full-frame EOS R-systeemcamera testen.

Kom naar Canon's EOS R-stand en ervaar waar drie decennia EOS-innovatie voor staat. Probeer zelf een breed scala aan onderwerpen uit en bekijk de inspirerende beelden die met het revolutionaire EOS R System zijn gemaakt.

2. Ontmoet je helden

Canon Professional Services

Met Canon ben je in veilige handen

Je krijgt gratis toegang tot advies van experts, onderhoud van apparatuur, inspirerende evenementen en exclusieve aanbiedingen met Canon Professional Services (CPS).

Kijk en luister naar je fotografiehelden tijdens hun presentaties op Canon's Spotlight Stage. Laat onze Canon Ambassadors hun EOS R-ervaring en meer met je delen...

In de verwachte line-up vind je Brent Stirton, Helen Bartlett, Clive Booth, Thorsten Milse, Christian Ziegler, David Noton, Ulla Lohmann, Richard Walch, Katya Mukhina, Julia Blumenthal, Gil Gropengießer, Guia Besana en Nicolai Brix. Luister naar hun verhalen en advies en kijk vooruit naar de toekomst van fotografie.

A bearded man tests a Canon EOS 5D Mark IV at the Photokina trade show.
Ga aan de slag met de volledige kit voor professionele fotografie van Canon, waaronder de splinternieuwe full-frame EOS R-systeemcamera. Krijg daarnaast antwoord op al je technische vragen aan de 'deskundigenbar'. Gemaakt met een Canon EOS 5D Mark III. © Koelnmesse GmbH; Harald Fleissner

3. Leer productfotografietechnieken

Canon Ambassador Eberhard Schuy onthult op 28 september om 13 uur zijn belichtingsgeheimen en technieken voor speciale effecten tijdens zijn presentatie 'Creative Product and Still Life Photography'. Je vindt hem op de Communities Stage, waar diverse fotografen aan het woord komen die je van snelle tips en trucks voor fotografie voorzien.

4. Ontdek de mogelijkheden van professionele printers

In de stand van Canon tref je het assortiment professionele fotoprinters aan. Ga naar de printstations en zie hoe de hoogwaardige printers jouw digitale bestanden tot prachtig gedetailleerde en exact gekleurde prints omtoveren. Geniet van inspirerende, geprinte foto's en ga in gesprek met professionele printerexperts om je kennis uit te breiden.

People walking up steps outside a large concrete exhibition hall to enter the Photokina imaging festival.
photokina 2018 biedt livedemonstraties van de beste kit voor professionele fotografen, waaronder hetCanon EOS R System, professional fotoprinters van Canon en professionele Canon DSLR's. Gemaakt met een Canon EOS 5D Mark III. © Koelnmesse GmbH; Harald Fleissner

5. Ontdek waarom 'Good photos aren't good enough!'

Trouwfotografen en Canon Ambassadors Julia en Gil helpen je tijdens hun presentatie 'Good Photos Aren't Enough!' nieuwe manieren te vinden waarop je jezelf, je bedrijf en je merk kunt onderscheiden van de concurrentie in een steeds vollere markt. Deze wereldreizigers en zeer gewilde fotografen hebben een adembenemend portfolio aan foto's van koppels en trouwfoto's.

Maar zelfs een succesvol portfolio is niet genoeg – je moet volgens hen net dat beetje meer bieden. Ga naar hun presentatie op de Professionals Stage op 28 September.

6. Bekijk bekroonde werken

Apparatuur staat tijdens photokina centraal, maar het evenement is ook een kans om de beste werken te zien die je met die apparatuur kunt maken. Ga naar de tentoonstelling van de ProfiFoto New Talent Award – mogelijk gemaakt door Canon – in Passage 4/5 en maak kennis met de bekroonde fotoprojecten van 20 jonge fotografen. Voor deze tweejaarlijkse fotowedstijd voor getalenteerde fotografen in spé schrijven duizenden deelnemers zich in. De prijs: € 3000 en een publicatie.

De bekroonde projecten behelsen diverse onderwerpen en stijlen, van harde reportage tot computergegenereerde onderwerpen, en uitgebreide scène-opzet tot persoonlijke inzichten.

Tijdens photokina kun je ook de tentoonstelling ‘Glanzlichter’ Highlights of Nature Photography 2017, en de tentoonstellingen German Youth Photography Award 2018, 2nd Annual Photography Contest Perspectives @ photokina 2018 en Tim Flach's Endangered bekijken.

7. Volg een masterclass filmen

Bij de Motion Stage leer je alles over hedendaags filmen: van overgangen tussen stilstaand en bewegend beeld tot hoe je alle filmkitonderdelen het beste kunt gebruiken. Zowel de nieuwe generatie filmmakers als veteranen uit het vak komen aan het woord in deze minimasterclass voor bewegend beeld.

Je vindt Canon tijdens photokina van 26 tot en met 29 september 2018 in Hall 3.2 van de Koelnmesse in Keulen, Duitsland.. photokina is elke dag geopend van 10 tot 18 uur. Op vrijdag kun je er tussen 10 en 21 uur terecht. We zien je graag op de beurs.

Geschreven door Ben Fanthorpe & Simon Kirrane


Gerelateerde artikelen

Alles weergeven

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Klik hier voor inspirerende verhalen en het laatste nieuws van Canon Europe Pro

Meld je nu aan