Print Studio Pro

Canon's Print Studio Pro plug-in is de perfecte schakel tussen je afbeelding en de uiteindelijke print. Deze unieke software is speciaal ontwikkeld voor professionele PIXMA-printers en je maakt hiermee met het grootste gemak fotoprints van topkwaliteit.

psp-banner

Compatibele printers:

Installatie

Print Studio Pro plug-in wordt automatisch toegevoegd aan de compatibele fototoepassingen tijdens de installatie van de PIXMA Pro-software. Je kunt ook de nieuwste versie van deze plug-in voor de huidige PIXMA Pro-printers of de eerdere Pro9000MkII en Pro9500MkII downloaden van de betreffende ondersteuningspagina's.

Print Studio Pro opstarten

Je start Print Studio Pro door de afbeelding(en) die je wilt printen te openen in Adobe Photoshop, Photoshop Elements of Lightroom. Wanneer je Canon's Digital Photo Professional gebruikt, selecteer je gewoon de afbeeldingen uit de map.

ps.png

Adobe Photoshop®

Menu
File
>
Klik op Automate >
Selecteer Canon Print Studio Pro...

pse.png

Adobe Photoshop Elements®

Menu
File
>
Klik op Automation Tools >
Selecteer Canon Print Studio Pro...

lr.png

Adobe Lightroom®

Menu
File
>
Klik op Plug-in Extras >
Selecteer Canon Print Studio Pro...

dpp.png

Canon Digital Photo Professional

Menu File >
Klik op Plug-in printing >
Selecteer Print with Print Studio Pro

Indeling hoofdscherm

Print Studio Pro brengt diverse printfuncties samen op één eenvoudig te beheren scherm. Hier kun je een papiersoort of -formaat selecteren, kleuren beheren of tinten corrigeren voordat je afbeeldingen print. In het livevoorbeeld zie je de gekozen kleurtinten en randen, zodat je uiteindelijk het gewenste resultaat krijgt.

main screen
PSP logo

(1) Livevoorbeeld van de geselecteerde afbeelding
(2) Tools voor het bijsnijden en roteren van de afbeeldingen
(3) Miniaturen van alle open / geselecteerde afbeeldingen
(4) Gedeelte voor het opslaan en selecteren van je favoriete instellingen
(5) Gedeelte met printinstellingen (papiersoort, opmaak en kleurbeheer)
(6) Printknop met de mogelijkheid het aantal exemplaren in te stellen

Belangrijke printinstellingen

In het gedeelte met printinstellingen van Print Studio Pro selecteer je de drie belangrijkste instellingen voor het printen van foto's: papiersoort en -formaat, opmaak van de foto op het papier en kleurbeheer (ICC-profielen).

media type

Papierinstellingen

Selecteer in het gedeelte Media Type de papiernaam voor Canon's fotopapiersoorten of het papiertype voor andere papiersoorten (bijv. Other Glossy Paper, Other Fine Art Paper of Canvas).

Selecteer het juiste papierformaat en de betreffende papierlade (achterste lade of handmatige invoer). Meestal worden glossy, lustre en matt papiersoorten automatisch geladen in de achterste lade, terwijl dikker en zwaarder papier in de handmatige invoer moet worden geplaatst.

Instellingen beeldopmaak

Je kunt uit vooraf ingestelde opmaken kiezen, bijvoorbeeld met of zonder witrand, evenals 2 of 4 foto's op één pagina printen. Bij het printen met witrand kun je de grootte van de afbeelding aanpassen door de hoeken te verslepen in het voorbeeldvenster of in het opmaakmenu het exacte formaat voor de afbeelding of rand in mm opgeven.

Je kunt gemakkelijk de afbeelding op het papier centreren met het uitlijnmenu en zelfs een aangepaste opmaak toevoegen aan de lijst (door op het plusteken te klikken), zodat deze beschikbaar is voor volgende projecten.

Layout
profile 2

Kleurbeheer

Met professionele PIXMA-fotoprinters kun je foto's printen die zo veel mogelijk overeenkomen met de beelden op het scherm.

Voor de beste resultaten stel je de kleurmodus in op ICC Profile en kies je het printerprofiel Auto voor Canon-papier of het juiste ICC-profiel voor ander papier. De voorgenomen weergave moet worden ingesteld op Perceptual.

Extra instellingen

Print Studio Pro heeft een aantal extra functies waarmee je de creatieve resultaten bereikt die je in gedachten had. Je kunt tekst toevoegen aan de foto's, de modus voor zwart-wit foto's kiezen, favoriete instellingen opslaan en nog veel meer.

Zwart-wit printen en Clear Coating

Selecteer de modus voor het printen van zwart-witfoto's om van je kleurenafbeelding een zwart-witafbeelding te maken, of bestaande zwart-witafbeeldingen er natuurlijker te laten uitzien.

Als je de optie selecteert voor het coaten van de hele pagina met heldere inkt, pas je Chroma Optimiser (indien van toepassing) toe op de hele print, wat zorgt voor een verbeterde glans. Standaard wordt de heldere inkt alleen toegepast op gebieden met kleureninkt.

Black & White
text printing

Tekst toevoegen aan foto's

In de tekstinstellingen (in het opmaakgedeelte) kun je naar wens koptekst, voettekst, paginanummer, copyrightinformatie of opname-informatie (indien beschikbaar in de afbeeldingsgegevens) toevoegen.

Het lettertype, de -grootte en de -kleur kunnen worden aangepast. Voor de meeste tekstinstellingen is een opmaak met witrand vereist.

Beeldcorrecties

Bij het printen van een zwart-witafbeelding kun je eenvoudig je zwart-witfoto's een warmere of koelere tint geven. Voor kleurenbeelden kan elke kleur worden afgesteld.

Met de functie voor het printen met een patroon kun je één pagina printen met miniaturen van je foto in de geselecteerde kleur of helderheid en contrast.

Corrections

De aanbevolen weergaveomstandigheden voor de best mogelijke kleurafstemming tussen scherm en print:

Scherminstellingen
Kleurtemperatuur D50 (5000K)
Lichtintensiteit: 120 cd/m2
Gamma: 2,2

Omgevingslicht:
D50-fluorescentielampen ontworpen voor kleurevaluatie (kleurtemperatuur: 5000 K, goede kleurweergave)
Helderheid bij het bekijken van geprinte materialen: 500 lx ± 125 lx