Print Studio Pro

Canon's Print Studio Pro plug-in is de perfecte schakel tussen je afbeelding en de uiteindelijke print. Deze unieke software is speciaal ontwikkeld voor professionele Canon-printers om gemakkelijk fotoprints van topkwaliteit te maken.


Installatie

De Print Studio Pro plug-in wordt automatisch toegevoegd aan de compatibele fototoepassingen tijdens de installatie van de software. Je kunt ook de nieuwste versie van deze plug-in voor de huidige of eerdere PIXMA PRO-printers of de imagePROGRAF PRO-printers downloaden.

Download de nieuwste versie

Print Studio Pro opstarten

Je start Print Studio Pro door de afbeelding(en) die je wilt printen te openen in Adobe Photoshop, Photoshop Elements of Lightroom. Wanneer je Canon's Digital Photo Professional gebruikt, selecteer je gewoon de afbeeldingen uit de map.

Indeling hoofdscherm

Print Studio Pro brengt diverse printfuncties samen op één eenvoudig te beheren scherm. Hier kun je een papiersoort of -formaat selecteren, kleuren beheren of tinten corrigeren voordat je afbeeldingen print. In het livevoorbeeld zie je de gekozen kleurtinten en randen, zodat je uiteindelijk het gewenste resultaat krijgt.


(1) Livevoorbeeld van de geselecteerde afbeelding
(2) Tools voor het bijsnijden en roteren van de afbeeldingen
(3) Miniaturen van alle open / geselecteerde afbeeldingen
(4) Gedeelte voor het opslaan en selecteren van je favoriete instellingen
(5) Gedeelte met printinstellingen (papiersoort, opmaak en kleurbeheer)
(6) Printknop met de mogelijkheid het aantal exemplaren in te stellen

main screen

Belangrijke printinstellingen

In het gedeelte met printinstellingen van Print Studio Pro selecteer je de drie belangrijkste instellingen voor het printen van foto's: papiersoort en -formaat, opmaak van de foto op het papier en kleurbeheer (ICC-profielen).

Papierinstellingen

Selecteer in het gedeelte Media Type de papiernaam voor Canon's fotopapiersoorten of het papiertype voor andere papiersoorten (bijv. Other Glossy Paper, Other Fine Art Paper of Canvas).

Selecteer het juiste papierformaat en de betreffende papierlade (achterste lade of handmatige invoer). Meestal worden glossy, lustre en matt papiersoorten automatisch geladen in de achterste lade, terwijl dikker en zwaarder papier in de handmatige invoer moet worden geplaatst.

media type

Instellingen beeldopmaak

Je kunt uit vooraf ingestelde opmaken kiezen, bijvoorbeeld met of zonder witrand, evenals 2 of 4 foto's op één pagina printen. Bij het printen met witrand kun je de grootte van de afbeelding aanpassen door de hoeken te verslepen in het voorbeeldvenster of in het opmaakmenu het exacte formaat voor de afbeelding of rand in mm opgeven.

Je kunt gemakkelijk de afbeelding op het papier centreren met het uitlijnmenu en zelfs een aangepaste opmaak toevoegen aan de lijst (door op het plusteken te klikken), zodat deze beschikbaar is voor volgende projecten.

Layout

Kleurbeheer

Met professionele Canon-fotoprinters kun je foto's printen die zo veel mogelijk overeenkomen met de beelden op het scherm.

Voor de beste resultaten stel je de kleurmodus in op ICC Profile en kies je het printerprofiel Auto voor Canon-papier of het juiste ICC-profiel voor ander papier. De voorgenomen weergave moet worden ingesteld op Perceptual.

profile 2

Extra instellingen

Print Studio Pro heeft een aantal extra functies waarmee je de creatieve resultaten bereikt die je in gedachten had. Je kunt tekst toevoegen aan de foto's, de modus voor zwart-wit foto's kiezen, favoriete instellingen opslaan en nog veel meer.

Zwart-wit printen en Clear Coating

Selecteer de modus voor het printen van zwart-witfoto's om van je kleurenafbeelding een zwart-witafbeelding te maken, of bestaande zwart-witafbeeldingen er natuurlijker te laten uitzien.

Als je de optie selecteert voor het coaten van de hele pagina met heldere inkt, pas je Chroma Optimiser (indien van toepassing) toe op de hele print, wat zorgt voor een verbeterde glans. Standaard wordt de heldere inkt alleen toegepast op gebieden met kleureninkt.

Black & White

Tekst toevoegen aan foto's

In de tekstinstellingen (in het opmaakgedeelte) kun je naar wens koptekst, voettekst, paginanummer, copyrightinformatie of opname-informatie (indien beschikbaar in de afbeeldingsgegevens) toevoegen.

Het lettertype, de -grootte en de -kleur kunnen worden aangepast. Voor de meeste tekstinstellingen is een opmaak met witrand vereist.

text printing

Beeldcorrecties

Bij het printen van een zwart-witafbeelding kun je eenvoudig je zwart-witfoto's een warmere of koelere tint geven. Voor kleurenbeelden kan elke kleur worden afgesteld.

Met de functie voor het printen met een patroon kun je één pagina printen met miniaturen van je foto in de geselecteerde kleur of helderheid en contrast.

Corrections

BIJZONDER BETROUWBAAR

 

De echte beeldverscherping van Canon

Je camera en printer hebben veel krachtige functies, maar demping van doorvallend licht en signalen tijdens de verwerking kan niet worden voorkomen. Dit komt vooral door het verschil tussen het ideale beeld en een beeld met onscherpe details. Als dit wordt gecorrigeerd op basis van de precisie-gegevens van beide, kun je een natuurlijk, ideaal beeld bereiken. Dit wordt mogelijk doordat Canon greep heeft op het gehéél, van input tot output, en uitsluitend Canon-producten gebruikt. Je kunt beelden herstellen tot de oorspronkelijke scherpte door correcties op basis van nauwkeurige gegevens voor ideale en minder ideale optische en print-kenmerken.

Digitale lensoptimalisatie

Digitale lensoptimalisatie is een functie in Digital Photo Professional, een echte EOS-softwaretoepassing voor het verwerken van RAW-beelden; of als functie geïnstalleerd op sommige camera's. Het verwijdert minder wenselijke optische kenmerken uit de RAW-beeldgegevens bij gebruik van compatibele camera's en lenzen. Het maakt deel uit van een technologie voor beeldverscherping die mogelijk werd doordat Canon onafhankelijk alles ontwikkelt – van lenzen en sensoren tot beeldprocessors. Naast de lensafwijking wordt het gewijzigde licht gecorrigeerd tot de oorspronkelijke staat met behulp van een diffractiefenomeen, low-passfilters, etc. om de originele beelden natuurgetrouw en mooi in volle scherpte te reproduceren.

Contrastreproductie

Contrastreproductie is een functie van de Print Studio Pro-plug-in die wordt meegeleverd bij de PRO-1000. Deze functie corrigeert verlies van scherpte tijdens het printen door vooraf de verschillen in de printer en papier te analyseren. Zo krijg je een meer getrouwe weergave van de originele beeldscherpte, en een levendig printresultaat. Door onderscheid te maken tussen ideale en minder ideale printkenmerken kunnen beelden met hoge resolutie worden geprint op dezelfde scherpte als het origineel.

BINNENKORT BESCHIKBAAR

Professionele print en lay-out (PPL)*

Met de nieuwe PPL-software kun je hoogwaardige beelden die zijn bewerkt met Digital Photo Professional printen met behoud van belangrijke kenmerken, zoals kleurgradaties, scherpte en nauwkeurige kleurreproductie.

Inbegrepen bij de nieuwe software is een gloednieuwe DPRAW-printfunctie, die echt HD-printen mogelijk maakt. Ook inbegrepen bij de software is een HDR-printfunctie, waarmee je de gebieden van een beeld kunt markeren om sterk weer te geven in print.

  1. Kleurreproductie 
  2. Scherpte en detail 
  3. Kleurgradaties

Nieuwe functies

  • HDR-printen
  • DPRAW-printen

*verkrijgbaar vanaf december 2018. Alleen beschikbaar bij image PRORAF PRO-serie

Compatibele printers