Canon kondigt uitbreiding aan van haar portfolio inkjet-productieprinters met nieuwe B2 sheetfed printer – de varioPRESS iV7

Drupa, Düsseldorf, Duitsland, 28 mei 2024 – Canon, de wereldwijde marktleider op het gebied van digitale printproductie, kondigt vandaag een uitbreiding aan van haar productieportfolio en haar entree op de B2-inkjetmarkt voor sheetfed prints met de varioPRESS iV7, een nieuwe inkjet-productieprinter die in staat is om 8.700 B2 4/0-prints per uur te produceren (4.350 B2 4/4-prints per uur). De varioPRESS iV7 print tot 4,5 miljoen B2-prints per maand in een 24/6 werkomgeving en is bedoeld om een nieuwe standaard te zetten in het digitale B2-segment door een uitstekende combinatie te bieden van indrukwekkende kwaliteit, ongeëvenaarde productiviteit en veelzijdige mediaondersteuning. De varioPRESS iV7 is gebaseerd op een mix van innovatieve en bewezen Canon technologieën en is ontwikkeld als een nieuw platform speciaal voor de eisen van de B2-markt. De varioPRESS iV7 zal commerciële printprofessionals in staat stellen opdrachten vanuit digitale printsystemen en kortere runs vanuit offset te migreren. Bezoekers van de Canon stand in Hal 8a kunnen tijdens drupa de bijzonderheden van de varioPRESS iV7 ontdekken in een interactieve animatie en een voorbeeld-weergave. De eerste installaties van de printer binnen de EMEA-regio zullen in de tweede helft van 2025 plaatsvinden.

  • De varioPRESS iV7 kan 8.700 B2 4/0-vellen per uur produceren op gecoate en ongecoate media tot 450 g/m².

  • De varioPRESS iV7 print tot 4,5 miljoen B2-prints per maand en is erop gericht een nieuwe norm te stellen in het digitale B2-segment.

  • Met een papierformaat tot 750 x 614 mm biedt de varioPRESS iV7 een B2+ productiecapaciteit.

Voortbouwend op het voortdurende succes en de bewezen technologie van de varioPRINT iX3200/2100 B3 digitale sheetfed inkjet-productieprinters, is de nieuwe Canon varioPRESS iV7 ontworpen om de toenemende druk op commerciële print service providers (PSP's), online printbedrijven en boek-producenten het hoofd te bieden. De uitzonderlijk hoge printkwaliteit, productiviteit en uitgebreide mediaondersteuning stellen deze printproducenten in staat om kortere deadlines te halen en kleinere oplagen en meer opdrachten te produceren, waaronder meer hoogwaardige toepassingen. De varioPRESS iV7 voegt zich bij de nieuwe varioPRINT iX1700 en de toonaangevende varioPRINT iX3200/2100 en vormt zo een Canon-portfolio van sheetfed inkjet-productieprinters dat een groter aantal gebruikers bedient en een breder scala aan printproducten levert met maandelijkse volumes van 300.000 A4-prints tot 4,5 miljoen B2-prints.

Ongeëvenaarde productiviteit
De nieuwe varioPRESS iV7 print tot 8.700 B2 4/0-vellen per uur, ongeacht het mediagewicht, en levert een continue industriële productiviteit met minimale interventie van de operator, omdat de controle van de printkop en de beeldkwaliteit zijn geautomatiseerd en de inkt kan worden bijgevuld zonder de print-productie te stoppen. Daardoor kunnen klanten met de varioPRESS iV7 eenvoudig voldoen aan veeleisende serviceovereenkomsten en doorlooptijden, terwijl de productiecapaciteit toeneemt, de kosten dalen en de efficiëntie hoger wordt. De varioPRESS iV7 is ideaal voor kleine oplagen en just-in-time productie en stelt commerciële printproducenten ook in staat om hun klanten te ondersteunen bij het terugdringen van overproductie en printvoorraad.

Veelzijdig mediabereik
Met een papierformaat tot 750 x 614 mm biedt de varioPRESS iV7 een B2+ productiecapaciteit. Dit maakt de winstgevende productie van een breed scala aan toepassingen mogelijk – van tijdschriften, catalogi, boeken en marketingmateriaal tot direct mail, ansichtkaarten en visitekaartjes. Met zijn luchtonder-steunde, rechte en vlakke papierbaan en zijn innovatieve tweetraps fixatieproces ondersteunt de printer een breed aanbod gecoate en ongecoate media tot 450 g/m², inclusief geselecteerde kartonsoorten, en kan het zware media verwerken op volle nominale snelheid voor een probleemloze, snelle productie van hoogwaardige toepassingen. In combinatie met de innovatieve mediaverwerking van de printer zorgt de betrouwbare invoer- en stapeltechnologie voor een verdere verbetering van de verwerk-baarheid en een continue productie. De varioPRESS iV7 beschikt ook over het beproefde tweetraps droog- en fixatieproces van Canon dat de vervorming vermindert en de duurzaamheid van de prints verhoogt.

Oogstrelende kwaliteit
De varioPRESS iV7 heeft innovatieve 1.200 dpi printkoppen en pigmentinkten op waterbasis die, in combinatie met ColorGrip conditioneringsvloeistof van Canon, levensechte kleuren, fijne tekst en nauwkeurige lijndetails reproduceren. Daarnaast maakt de multilevel modulatie van de druppelgrootte verschillende druppelvolumes mogelijk, wat zorgt voor een hoge printkwaliteit en een uitstekende inktefficiëntie. Gebruikers kunnen daardoor toepassingen van hoge kwaliteit met consistente kleuren en minder afval direct op hoge snelheid printen, waardoor hun efficiëntie toeneemt en de totale productiekosten dalen.

Jennifer Kolloczek, Senior Director, Marketing & innovation, Production Printing bij Canon EMEA, zegt: “Canon is al meer dan 15 jaar toonaangevend op het gebied van inkjet-printproductie, helpt gebruikers over de hele wereld hun zakelijke uitdagingen aan te gaan en heeft veel ervaring opgebouwd in het succesvol ondersteunen van commerciële printproducenten bij de overstap naar digitaal. Met een groot aantal geïnstalleerde sheetfed inkjet-productieprinters en web-fed printsystemen, hebben we een enorme expertise opgebouwd die we hebben ingezet bij de ontwikkeling van deze B2 sheetfed printer, de varioPRESS iV7, om de productie-uitdagingen van printbedrijven aan te gaan en verdere toepassingsmogelijkheden te creëren. In het bijzonder willen we printbedrijven helpen om de meer arbeidsintensieve, kleine oplages - die momenteel op offsetpersen worden gedrukt - over te brengen naar de meest productieve sheetfed inkjetprinter op de markt, zonder dat ze van media of binderij hoeven te veranderen omdat het B2-formaat gehandhaafd blijft.

“Door de varioPRESS iV7 te introduceren als aanvulling op de varioPRINT iX1700 en iX3200, die we beide tonen tijdens drupa, maken we sheetfed inkjet-printproductie aantrekkelijk voor bedrijven met volumes vanaf 300.000 A4-prints per maand tot 4,5 miljoen B2-prints per maand. En dat doen we met een ongeëvenaarde combinatie van printkwaliteit, productiviteit, betrouwbaarheid en veelzijdigheid van media, in combinatie met de digitale voordelen van variabele data en on-demand printen. Commerciële printproducenten die op zoek zijn naar de ideale B2 sheetfed printer moeten de nieuwe Canon varioPRESS iV7 maar eens goed bekijken.”

Voor meer informatie over de varioPRESS iV7 kunnen drupa-bezoekers terecht bij het Commercial Print-gebied op de stand van Canon in hal 8a of bezoek https://www.canon.nl/business/.