Canon introduceert twee nieuwe Megatank MFP’s met ADF voor een hogere productiviteit en efficiëntie in kleine ondernemingen

Amstelveen, donderdag 21 november 2019 – Canon Europe maakt vandaag bekend dat haar huidige Megatank-productlijn wordt uitgebreid met twee nieuwe MFP-modellen die zijn uitgerust met ADF en een navulbare inkttank: de Canon PIXMA G7050 kleuren 4-in-1¹ en de Canon PIXMA GM4050 zwart-wit 3-in-1². De nieuwe multifunctionele printers garanderen een lange gebruiksduur en lagere printkosten zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit – ideaal om de efficiëntie in kleine ondernemingen en het kantoor aan huis te verhogen.

Canon’s nieuwe printers met ADF en navulbare inkttank verhogen de productiviteit, garanderen een lange gebruiksduur
en lagere printkosten. En dat alles zonder concessies aan de printkwaliteit.

De Canon PIXMA G7050 en Canon PIXMA GM4050 zijn voorzien van een geheel nieuwe 35-vel ADF (automatic document feeder) voor het nog sneller scannen en kopiëren van documenten die uit meerdere pagina’s bestaan. De printers zijn tevens voorzien van een 2-voudige papierinvoer met een hoge capaciteit voor maximaal 350 vel normaal papier. Deze kenmerken maken beide modellen 3,5x productiever dan Megatank-modellen van de vorige generatie die slechts één papierinvoer aan de achterzijde hebben. Daarmee zijn deze MFP’s de juiste keuze voor gebruikers die in hoog tempo grote volumes willen printen.

Beide printers worden geleverd met navulbare inkttanks en stellen gebruikers in staat tot 18.000 pagina’s3,4 te printen met 3 flesjes zwarte inkt of tot 7.700 pagina’s met een set kleureninkten (uitsluitend voor de Canon PIXMA G7050). Dit verlaagt niet alleen de printkosten per pagina, maar voorkomt ook het steeds opnieuw bestellen en vervangen van inkttanks, waardoor de stilstandtijd op de werkplek tot een minimum wordt beperkt. Dankzij de Wi-Fi- en Ethernet-connectiviteit maken zowel de Canon PIXMA G7050 als de Canon PIXMA GM4050 het printen nog eenvoudiger. De Canon PIXMA G7050 is compatibel met Windows- en Mac-besturingssystemen en de Canon PIXMA GM4050 is compatibel met Windows. Beide printers zijn ook compatibel met de Canon PRINT-app (iOS en Android).

Het stijlvolle, compacte ontwerp van zowel de Canon PIXMA G7050 als de Canon PIXMA GM4050 neemt weinig ruimte op een bureau in beslag en het kantelbare bedieningspaneel aan de voorzijde zorgt dat de informatie erop vanuit elke hoek goed zichtbaar is. Gebruikers kunnen er ook op vertrouwen dat hun printer, dankzij automatisch dubbelzijdig printen en een automatische uitschakelfunctie, zuinig is. Beide printers zijn perfect voor een productief kantoor aan huis of kleine onderneming die op zoek zijn naar een aantrekkelijk geprijsde hoogvolume printer die de hoogste printkwaliteit biedt.

De Canon PIXMA G7050 en Canon PIXMA GM4050 zijn vanaf december verkrijgbaar in de officiële Canon Store en via erkende Canon-dealers. De MFP’s hebben een verkoopadviesprijs van respectievelijk €429 en €329. Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Canon PIXMA G7050 – de belangrijkste kenmerken:

 • Hoge printcapaciteit
 •     o 18.000 pagina’s met 3 flesjes zwarte inkt of 7.700 pagina’s met een set kleureninkten
 • ADF voor 35 vel
 •     o Kopiëren en scannen van documenten die uit meerdere pagina’s bestaan
 • Hoge printsnelheid
 •     o 6,8 ipm in kleur & 13 ipm in zwart-wit5
 • Papiervoorraad van 350 vel
 •     o Grote papiervoorraad, verdeeld over 250 vel in de cassette aan de voorzijde en 100 vel via invoer aan de achterzijde
 • Printen, kopiëren, scannen en faxen

Canon PIXMA GM4050 – de belangrijkste kenmerken:

 • Hoge printcapaciteit
 •     o 18.000 pagina’s met 3 flesjes zwarte inkt
 • ADF voor 35 vel
 •     o Kopiëren en scannen van documenten die uit meerdere pagina’s bestaan
 • Hoge printsnelheid
 •     o 13 ipm in zwart-wit5
 • Papiervoorraad van 350 vel
 •     o Grote papiervoorraad, verdeeld over 250 vel in de cassette aan de voorzijde en 100 vel via invoer aan de achterzijde
 • Printen, kopiëren en scannen


1 Met de Canon PIXMA G7050 kunnen gebruikers printen, kopiëren, scannen en faxen
2 Met de Canon PIXMA GM4050 kunnen gebruikers printen, kopiëren en scannen
3 Het aantal pagina’s is een geschatte waarde op basis van individuele testmethoden van Canon met behulp van de ISO/IEC 24712-kaart en simulatie van continu printen met de vervangende inktflessen na de eerste installatie
4 Het aantal pagina’s is een geschatte waarde op basis van individuele testmethoden van Canon met behulp van de ISO/IEC 19752 zwart-wit kaart en simulatie van continu printen met de vervangende inktflessen na de eerste installatie
5 De printsnelheid van een A4-document op normaal papier wordt gemeten op basis van de gemiddelde ESAT tijdens de Office Category Test van de ISO/IEC 24734-norm