Canon onthult haar eerste twee zoomlenzen voor 8K-broadcastcamera’s

Amstelveen, 7 november 2019 – Canon Europe kondigt vandaag de introductie aan van twee lenzen voor 8K-broadcastcamera’sⁱ die zijn uitgerust met 1,25 inch sensoren: de UHD-DIGISUPER 51 veldzoomlens en de 7x10.7 KAS S, een draagbare zoomlens. De ontwikkeling van deze nieuwe zoomlenzen voor 8K-broadcastcamera’s is indicatief voor de superieure optische technologieën van Canon. In de afgelopen jaren zijn tv-producties zoals documentaires en uitzendingen van sportevenementen over de hele wereld begonnen met het gebruik van 8K-apparatuur om videobeelden met een ultrahoge resolutie aan te bieden. Er is dan ook veel vraag naar de juiste technologische ontwikkelingen en naar betrouwbare apparatuur die is geoptimaliseerd voor 8K-productiestandaards voor invoer, doorgifte en uitvoer van content. Met de introductie van deze twee broadcastlenzen voor 8K-resolutie in haar programma-aanbod, sluit Canon aan bij de wensen en behoeften van broadcasters en de toegenomen vraag naar een nog hogere kwaliteit van videobeelden.

UHD-DIGISUPER 51

7x10.7 KAS S

UHD-DIGISUPER 51

De UHD-DIGISUPER 51 levert indrukwekkende optische prestaties van het midden tot aan de rand van het beeldveld en biedt ondersteuning voor 8K-broadcastcamera’s. Als eerste 8K-veldzoomlens van Canon beschikt de UHD-DIGISUPER 51 over een brandpuntbereik van 15,5mm tot 790mm – ’s werelds langste brandpuntsafstandii en grootste zoomfactoriii van 51x in deze klasse. Naast een hoge zoomverhouding kent deze lens een vergelijkbare inzetbaarheid als de bestaande veldzoomlenzen voor 4K-camera’s met 2/3” inch sensoren, waardoor het mogelijk is over te schakelen naar 8K-producties met behoud van dezelfde opnamestijl als bij 4K-productie. Deze lens maakt het mogelijk realistische, hoge-resolutie videobeelden vast te leggen in een breed scala aan scenario’s, waaronder sportuitzendingen binnen en buiten of in middelgrote uitzendwagens.

7x10.7 KAS S 

De 7x10.7 KAS S heeft een brandpuntbereik van 10,7mm tot 75mm, waarmee het ’s werelds eerste draagbare zoomlensiv voor 8K-broadcastcamera’s met een 7x zoomverhouding is. De lens levert deze resolutie en bijbehorend contrast van het midden tot aan de rand van het beeld en ondersteunt daarmee 8K-broadcastcamera’s. Het gebruik van deze nieuwe zoomlens komt overeen met bestaande draagbare zoomlenzen voor 4K-camera’s met een 2/3 inch sensor. De lens biedt de flexibiliteit en dynamiek die vereist zijn bij broadcastapparatuur voor beeldregistratie vanaf de schouder of voor transport om te voldoen aan uiteenlopende productiebehoeften, van documentaires en videoregistratie van evenementen tot live uitzendingen. different events to broadcasting applications.i A broadcasting image standard for images with a resolution of 33 million pixels, 16 times the resolution of Full HD and four times that of 4K.
ii Among field zoom lenses for 8K broadcast cameras employing 1.25-inch sensors. As of November 6, 2019, based on a Canon survey.
iii Among field zoom lenses for 8K broadcast cameras employing 1.25-inch sensors. As of November 6, 2019, based on a Canon survey.
iii Among portable zoom lenses for 8K broadcast cameras employing 1.25-inch sensors. As of November 6, 2019, based on a Canon survey.