De nieuwe benchmark: Canon kondigt de ontwikkeling aan van de EOS-1D X Mark III

Amstelveen, 24 oktober 2019 – Canon Inc. kondigt vandaag de ontwikkeling aan van de langverwachte EOS-1D X Mark III – de opvolger van de wereldberoemde EOS-1D X Mark II. Dit topmodel onder de DSLR-camera’s is perfect voor sport- en wildlifefotografie en wordt ontwikkeld op basis van feedback van de internationale community van EOS-1D X- en EOS-1D X Mark II-fotografen naar aanleiding van uitgebreide praktijktests door professionele fotografen van over de hele wereld. De EOS-1D X Mark III is het resultaat van Canon’s indrukwekkende kennis en expertise op het gebied van optica en kent een indrukwekkende stap voorwaarts in autofocus met een sterk verbeterde beeldkwaliteit, videofunctie en uitgebreide communicatieopties. Professionals hebben er alle vertrouwen in dat ze met deze camera ‘het shot’ kunnen vastleggen en dat ze die met een concurrerende snelheid – sneller dan ooit tevoren – kunnen aanleveren. Ideaal voor een sector waarin alles steeds sneller gaat.

EOS-1D X Mark III

De Canon DSLR’s blijven de wereld van professionele fotografie domineren. Snelheid, autofocus en snelle communicatie vormen de basis van de EOS-1D X Mark III, waardoor deze camera ideaal is voor professionals – vooral bij sport- en wildlifefotografie – die onder druk staan om optisch perfecte foto’s te maken van actiemomenten die in een fractie van een seconde voorbij kunnen zijn.

Ongeëvenaard: een revolutionaire ontwikkeling in autofocus
De EOS-1D X Mark III is razendsnel – met een uitzonderlijke precisie, betrouwbaarheid, een krachtige autofocus en nauwkeurig volgen van onderwerpen – waardoor fotografen een grotere keuze hebben als het gaat om het kiezen van de perfecte opname. Het nieuwe autofocusalgoritme van de camera verbetert de stabiliteit en trackingeigenschappen – zowel met de optische zoeker als in de Live View-modus – met behulp van deep learning-technologie voor een nauwkeurige scherpstelling bij elke opname. Bij het werken met de optische zoeker maakt de EOS-1D X Mark III gebruik van een nieuwe autofocussensor die in het midden van de sensor ongeveer 28x de resolutie van de EOS-1D X Mark II biedt – het huidige cameramodel voor de professionele fotograaf.

Richard Heathcote, senior-sportfotograaf major events bij Getty Image, zegt: “Het nieuwe autofocus-algoritme van de EOS-1D X Mark III tilt het volgen van onderwerpen naar een nieuw niveau. Een intuïtieve controller garandeert nauwkeurige resultaten. Dit model levert wat je mag verwachten van de ultieme camera voor professionele sportfotografie.”

De EOS-1D X Mark III biedt naast een groter AF-helderheidsbereik met meer precisie, ook een reeks autofocusfuncties waarmee fotografen ‘het shot’ kunnen vastleggen. In Live View beschikken gebruikers dankzij het Dual Pixel CMOS AF-systeem over 525 AF-gebieden die ongeveer 90 x 100 procent van de beeldsensor beslaan. Door hetzelfde AF-algoritme te gebruiken als bij het fotograferen met de optische zoeker is er meer flexibiliteit bij het kiezen van de compositie, of het nu een raceauto op een circuit of een vogel in de lucht is. De EOS-1D X Mark III ondersteunt aanzienlijk hogere frame rates bij volledig AF en AE met de optische zoeker (tot ca. 16 fps met mechanische sluiter) en Live View (tot ca. 20 fps met mechanische of elektronische sluiter). Daarnaast zorgen de CFexpress-kaartsleuven van de camera dat, vergeleken met het voorgaande model, vijfmaal de RAW-reeks aan opnamen mogelijk is.

Uitdagende creativiteit – leg alles vast
De EOS-1D X Mark III is een duidelijk voorbeeld van Canon’s streven om de grenzen van innovatieve imaging verder te verleggen met behulp van superieure optische technologie. De camera ondersteunt een geheel nieuwe, door Canon ontwikkelde CMOS-sensor en DIGIC-processor. Met als resultaat een nog hogere beeldkwaliteit bij hoge ISO-waarden en de mogelijkheid om foto’s met 10-bits vast te leggen in het HEIF-bestandstype. Het vermogen van de 4K-resolutie brengt verhalen tot leven dankzij de bioscoopbeleving van 4K-video, waaronder 4K60p met 10-bits Canon Log interne beeldregistratie. De EOS-1D X Mark III vermindert de hoeveelheid apparatuur die professionals voor een project nodig hebben en maakt ook opnamen in RAW bij zowel video’s als foto’s.

Sneller dan ooit content aanleveren
Voor professionals geldt dat het aanleveren van content net zo belangrijk is als het vastleggen van beelden. Met de ingebouwde Wi-Fi-functionaliteit en energiezuinige Bluetooth plus gps maakt de EOS-1D X Mark III aanleveren eenvoudig. Om steeds krappere deadlines te halen, verzendt de camera beeldgegevens met tweemaal de snelheid van de EOS-1D X Mark II¹ wanneer de ingebouwde ethernetaansluiting of de nieuwe, optionele wireless file transmitter – de WFT-E9 – wordt gebruikt. Deze laatste is ook compatibel met de onlangs door Canon geïntroduceerde Cinema EOS C500 Mark II-camera. Dankzij de eenvoudige netwerkconfigurator zorgt de EOS-1D X Mark III voor een aanzienlijke verbetering van professionele workflows. 

Een uitbreiding op de professionele kitbag
Huidige gebruikers van de EOS-1D-modellen zullen het werken met de EOS-1D X Mark III als vertrouwd ervaren. De vingers herkennen de ergonomie van de camera en dit maakt een vlekkeloze navigatie mogelijk. De van magnesiumlegering vervaardigde body biedt de duurzaamheid die van Canon EOS-1-camera’s wordt verwacht. Professionele fotografen mogen rekenen op dezelfde indrukwekkende constructiekwaliteit als van de EOS-1D X Mark II – dankzij de hoogwaardige afdichting is de camera dan ook bestand tegen zware omgevingscondities, zoals wind, regen en vocht. De verlichte toetsen en knoppen van de EOS-1D X Mark III zorgen voor een nauwkeurige bediening in uitdagende, donkere en slecht verlichte omgevingen en helpen fraaie opnamen bij weinig licht te maken. De camera biedt ook een nieuwe, extra bedieningsmogelijkheid voor het selecteren van AF-punten. Deze is ingebouwd in de AF-ON-knop, zodat fotografen in een fractie van een seconde van AF-punt kunnen wisselen, waardoor hun werk nog eenvoudiger wordt. De sterk verbeterde gebruiksduur van de accu – met dezelfde LP-E19 – stelt professionals ook in staat gedurende langere tijd te fotograferen en filmen, zonder accu’s te moeten verwisselen; dit verkleint de kans op het missen van ‘het shot’.



¹ Overdrachtssnelheden kunnen beïnvloed worden door de gebruiksomgeving