Canon lanceert twee nieuwe accessoires voor een nog hogere geluids- en beeldkwaliteit

Amstelveen, donderdag 24 oktober 2019: Canon Europe introduceert vandaag twee ergonomische en veelzijdige accessoires die licht in gewicht zijn: de Canon Tripod Grip HG-100TBR en de Canon Stereo Microphone DM-E100. Deze compacte en betaalbare accessoires bieden vloggers en videografen audio- en videocontent met een nog hogere kwaliteit en zorgen tegelijkertijd voor meer creatieve mogelijkheden tijdens het filmen.

Canon Tripod Grip HG-100TBR

Canon Stereo Microphone DM-E100

De Canon HG-100TBR is Canon’s eerste statiefgrip met wireless bediening. Dankzij de geïntegreerde Canon Bluetooth Remote Control BR-E1 is het de perfecte accessoire voor vloggers en is indrukwekkend videomateriaal in verschillende stijlen vast te leggen, zelfs van een afstand. De Canon DM-E100 stereomicrofoon heeft een opvallend compact ontwerp en is Canon’s lichtste microfoon tot nu toe in het accessoire-assortiment. Vloggers en videografen kunnen deze microfoon eenvoudig gebruiken in combinatie met de meer compacte camera’s in het Canon-portfolio, zoals de PowerShot G7 X Mark III. Deze microfoon verbetert de kwaliteit van hun soundtrack wanneer ze onderweg opnamen maken.

Vol vertrouwen filmen met de Canon Tripod Grip HG-100TBR

De Canon HG-100TBR is een unieke statiefgrip die gebruikers in staat stelt stabiel beeldmateriaal vast te leggen en op een nog creatievere manier, vanuit verschillende hoeken, te filmen. Na te zijn bevestigd, kan de camera 360° naar links of naar rechts draaien. De stand kan worden vergrendeld, waarna het eenvoudig is om met de camera te ‘praten’ of vanuit verschillende, creatieve hoeken beeldmateriaal vast te leggen. Ambitieuze vloggers kunnen ook gebruikmaken van de verstelbare camerabevestiging, zodat de camera 45° naar voren of 90° naar achteren kan kantelen en het gemakkelijker is om hoogwaardige videocontent vanuit hoge en lage hoeken vast te leggen, zelfs in de Selfie-modus. De kantelbare statiefkop ondersteunt bovendien verticale videoregistratie wanneer een camera wordt gebruikt die deze mogelijkheid biedt¹, waardoor deze statiefgrip ideaal is voor iedereen die content wil vastleggen om vervolgens te delen op social media.

Het ergonomische, lichtgewicht ontwerp van de statiefgrip maakt het vastleggen van videobeelden gedurende een langere tijd veel comfortabeler. De grip kan ook worden opgesteld als statief, zodat het eenvoudig is om landschappen vast te leggen en groepsfoto’s te maken. De statiefgrip is eenvoudig op te vouwen en past in een cameratas. Daarmee is het de perfecte reispartner voor vloggers die onderweg content opnemen. De meegeleverde Canon BR-E1 kan met dezelfde hand worden bediend wanneer het statief als grip en als afstandsbediening wordt gebruikt, waardoor het veel eenvoudiger is het opnemen te starten, te stoppen en opnieuw te starten.

Bij gebruik in combinatie met de meegeleverde Canon BR-E1 wireless afstandsbediening, maakt de Canon HG-100TBR statiefgrip het mogelijk om beeldmateriaal op afstand vast te leggen en kunnen gebruikers eenvoudig het diafragma, de zoom2, de videoregistratie en AF op afstand bedienen. De statiefgrip stelt gebruikers van PowerShot-camera’s in staat de optische zoom op afstand te gebruiken om spontane close-ups te maken.

Verbeter de geluidskwaliteit met de Canon Stereo Microphone DM-E100

Dankzij de Canon DM-E100 kunnen videografen hun video’s moeiteloos naar een nog hoger niveau tillen. Deze compacte en praktische stereomicrofoon heeft een verbeterde geluidsregistratie en lage ruis voor kristalheldere audio-content. De Canon DM-E100 is uitgerust met een electret-condensator en registreert 120º uni-directioneel stereogeluid tot een gevoeligheid van -40 dB, wat een betere richtingsbeleving en een realistischer geluid bij video’s garandeert. Compleet met een 66 dB S/N (signaal/ruis) verhouding, 100 Hz tot 10 kHz frequentieregistratie en een windkap om achtergrondgeluiden buiten te sluiten, stelt deze microfoon gebruikers in staat een helder en breed geluidsspectrum met minder ruis vast te leggen.

Deze microfoon is een slimme aanwinst voor de starterkit van elke YouTuber en is ideaal voor het opnemen van ‘How-to’-video’s, het vastleggen van productreviews en het houden van interviews. De microfoon heeft geen batterij nodig en de plug-and-play functionaliteit stelt gebruikers in staat audio van hoge kwaliteit vast te leggen zodra ze de camera inschakelen. Dit door de microfoon simpelweg aan te sluiten op de ingebouwde 3,5mm audioconnector3. Met een gewicht van slechts 64 gram en afmetingen niet groter dan een handpalm, voegt de Canon DM-E100 stereomicrofoon nauwelijks extra gewicht toe aan je camera en past deze accessoires gemakkelijk in een jaszak of cameratas.

Prijzen en beschikbaarheid

Zowel de Canon HG-100TBR statiefgrip als de Canon DM-E100 stereomicrofoon zijn vanaf december 2019 verkrijgbaar in de online Canon Store en bij officiële Canon-dealers. Beide accessoires hebben een adviesprijs van € 109,99. Ga voor meer informatie naar www.canon.nl.

Canon HG-100TBR Tripod Grip – de belangrijkste kenmerken:

 • Gemakkelijk vast te houden
 • Verwijderbaar, wireless Bluetooth Remote Control BR-E1 afstandsbediening³
 • Instelbare cameragrip
 • Lichtgewicht ontwerp
 • Compacte afmetingen

Canon DM-E100 Stereo Microphone – de belangrijkste kenmerken:

 • Ontwerp met stereo electret-condensator
 • Voeding door compatibele Canon-camera’s³
 • HotShoe-bevestiging met vergrendelring
 • Windkap
 • Frequentiebereik van 100 Hz tot 10 kHz
 • 120 graden uni-directioneel in stereo
 • Compact en licht in gewicht
 • 3,5mm audioconnector

Informatie voor redacteuren:

1 De opnamefunctie voor verticale beeldregistratie is alleen beschikbaar bij de PowerShot G7 X Mark III en EOS M200 (vanaf 24/10/2019). Raadpleeg de gebruikershandleiding van de camera’s voor informatie over compatibiliteit en verticale video-opnamefunctionaliteit.
2 De zoomfunctie wordt alleen ondersteund door compatibele Canon PowerShot-camera’s. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de camera’s voor meer informatie over compatibiliteit en het gebruik van de zoomfunctie met behulp van de wireless Canon Remote Control BR -E1.
3 Voor de volledige lijst van Canon-camera’s die compatibel zijn met de Canon DM-E100 stereo microphone en die worden aanbevolen voor gebruik met de Canon Tripod Grip HG-100TBR, raadpleegt u de onderstaande lijst.

Disclaimers:

De PowerShot G7 X Mark III is de meest geschikte camera om alle voordelen van beide accessoires te ervaren.

De Canon HG-100TBR statiefgrip wordt aanbevolen voor gebruik met de volgende Canon-producten:

            o PowerShot G5 X Mark II
            o PowerShot G7 X Mark III (wanneer de Canon DM-E1 richtingsmicrofoon wordt gebruikt, dient de meegeleverde microfoonbevestiging te worden toegepast)
            o EOS M50 + EF-M-lens (wanneer de Canon DM-E1 richtingsmicrofoon wordt gebruikt, dient deze te worden aangesloten op de accessoireschoen van de camera)
            o EOS M6 Mark II + EF-M-lens (wanneer de Canon DM-E1 richtingsmicrofoon wordt gebruikt, dient deze te worden aangesloten op de accessoireschoen van de camera)
            o EOS M200 + EF-M-lens + Directional Stereo Microphone DM-E1 (wanneer de Canon DM-E1 richtingsmicrofoon wordt gebruikt, dient de meegeleverde microfoonbevestiging te worden toegepast)
            o Canon DM-E100

Afgeraden wordt om camera’s met een gewicht van meer dan 1 kg (inclusief lens en accessoires) te bevestigen, omdat de grip bij handheld-opnamen uit balans raakt en als statief onstabiel zal zijn.

De Canon DM-E100 stereomicrofoon kan alleen worden gebruikt in combinatie met de volgende Canon-camera’s:

            o PowerShot G7 X Mark III
            o EOS 200D
            o EOS 250D
            o EOS 800D
            o EOS 77D
            o EOS 80D
            o EOS 90D
            o EOS M50
            o EOS M6 Mark II