Veilige prints voor binnenshuis met Canon’s flexibele UVgel 460-INKT

’s-Hertogenbosch, 24 oktober - De Canon UVgel 460-inkt die gelijktijdig met de nieuwe Colorado 1650 roll-to-roll printer in mei 2019 in de markt is gezet, heeft het hoogste niveau gehaald van de UL GREENGUARD Gold-certificering van UL Environment, een wereldwijd toonaangevend veiligheids- en certificeringsbureau. Deze certificering toont aan dat prints vervaardigd met de Colorado 1650 volledig voldoen aan de strengste internationale standaarden gericht op een minimaal gebruik van vluchtige organische stoffen. Hierdoor zijn producten die met Canon UVgel 460-inkt worden geprint veilig voor gebruik in gebouwen waar zich veel personen en jonge kinderen bevinden, zoals in scholen en gezondheidscentra.

Canon’s flexibele UVgel 460-inkt ontvangt UL GREENGUARD Gold-certificering

Colorado 1650 prints zijn veilig voor gebruik binnenshuis

De flexibele inkt kan tot 85 procent worden uitgerekt en is daarmee zeer geschikt voor zelfklevend vinyl en polyester textiel. Deze rekbaarheid speelt een belangrijke rol bij toepassingen waarbij de prints dienen te worden gevouwen, opgerold of gebogen. Bijvoorbeeld bij indoor toepassingen, zoals ingelijste doeken, soft signage, posters met voor- en achtergrondbelichting, woondecoratie voor speciale oppervlakken, zoals flexibele wandbekleding, en outdoor toepassingen, zoals belettering en wrapping van voertuigen.

De Canon UVgel 356-inkt voor het Colorado 1640-model ontving de GREENGUARD Gold-certificering in 2017, waardoor beide producten nu dezelfde internationale certificering voor hun milieuprestaties hebben. Canon’s UVgel-printtechnologie heeft ook andere certificeringen vekregen, waaronder van AgBB, ASTM Type II, Certificat A+ en Centexbel. “In de eerste maanden na de lancering van de Colorado 1650-printer hebben we ontzettend veel positieve reacties ontvangen. Zo waarderen onze klanten en partners vooral de FLXfinish-functie. Deze biedt de mogelijkheid met één druk op de knop te schakelen tussen matte en glanzende printresultaten. Dit biedt interessante mogelijkheden voor hoogwaardig POS-materiaal voor binnenshuis en voor bijzondere decoratieve toepassingen”, vertelt Michele Tuscano, Vice President van Large Format Graphics van Canon EMEA. “Voor zulke toepassingen is milieuaccreditatie cruciaal. Met deze certificering kunnen onze klanten en partners ervan verzekerd zijn dat de prints van de Colorado 1650 absoluut veilig zijn voor alle binnenruimtes.”