Canon introduceert twee nieuwe lenzen voor de RF-vatting

Amstelveen, 24 oktober 2019 – Canon Europe, wereldwijd marktleider op het gebied van lensproductie, introduceert de RF 70-200mm F2.8L IS USM en RF 85mm F1.2L USM DS, en lost daarmee de belofte in om in 2019 zes nieuwe RF-lenzen voor het EOS R System op de markt te brengen. De RF 70-200mm F2.8L IS USM maakt Canon’s F2.8L trinity-serie voor de RF-vatting compleet en is ’s werelds kortste en lichtste verwisselbare lens met een brandpuntsafstand van 70-200mm f/2.8¹ voor camera’s met verwisselbare lenzen² en een 35mm Full Frame-beeldsensor. De RF 85mm F1.2L USM DS heeft een positie in de nieuwe RF-serie als aanvullende lens op de RF 85mm F1.2L USM. De lenzen leveren dezelfde hoogwaardige optische prestaties, maar met de unieke Canon DS-coating doet de RF 85mm F1.2L USM DS geen concessies aan de kwaliteit terwijl de gewenste zachte bokeh-uitstraling wel wordt bereikt. Met de geringe scherptediepte is dit de ideale keuze voor het maken van portretfoto’s met subtiele achtergronden die de aandacht en focus naar het onderwerp leiden.

RF 70-200mm F2.8L IS USM

RF 85mm F1.2L USM DS

Beide lenzen maken deel uit van Canon’s innovatieve portfolio RF-lenzen waarmee fotografen en videografen zowel foto’s als bewegende beelden in alle genres met hoge kwaliteit kunnen vastleggen – van landschap en architectuur tot portret en natuur, of sport en media. Dankzij de indrukwekkende kwaliteit, duurzaamheid en veelzijdigheid zijn dit lenzen voor alle fotografen – van fotografieliefhebbers tot professionals – die hun vaardigheden willen vergroten en in elke situatie en tijdens elk scenario schitterende opnamen willen maken met het EOS R System

De RF 70-200mm F2.8L IS USM – een lichtere, kortere en onmisbare lens in de F2.8L trinity-serie

Na de aankondiging van de RF 24-70mm F2.8L IS USM en RF 15-35mm F2.8L IS USM in augustus van dit jaar, maakt de RF 70-200mm F2.8L IS USM de Canon F2.8L trinity-serie met zoomlenzen compleet – drie essentiële RF-lenzen voor in de kitbag waarmee professionals en fotografieliefhebbers dankzij de F/2.8-lensopening en het grote zoombereik onderwerpen onder vrijwel alle omstandigheden kunnen vastleggen. De RF 70-200mm F2.8L IS USM is een mooi voorbeeld van Canon’s betrokkenheid bij de ondersteuning van fotografen met een uitrusting die creatieve grenzen verlegt en met het veelzijdige EOS R System hun content bovendien toekomstbestendig maakt. Met een gewicht van ongeveer 1.070 gram en een minimale lengte van 146 mm – dat is ongeveer 28 procent lichter en 27 procent korter dan het huidige model met EF-vatting – beschikken fotografen over de flexibiliteit om gedurende langere tijd te fotograferen en comfortabel die winnende foto te maken. De RF 70-200mm F2.8L IS USM is de eerste RF-lens met een witte hitteschildcoating en zal onder alle weersomstandigheden de hoogste prestaties leveren.

De RF 70-200mm F2.8L IS USM is de eerste Canon-lens die een elektronische, zwevende scherpstelregeling ondersteunt die uit twee lensgroepen bestaat met elk een afzonderlijke Dual Nano USM-aandrijving. Dit resulteert in een geruisloze, energiebesparende en snelle werking zonder dat dit ten koste gaat van de compacte afmetingen van de lens. De met Dual Nano USM’s uitgevoerde RF 70-200mm F2.8L IS USM zorgt voor een nauwkeurige AF bij fotografie en een vloeiende AF bij videoregistratie door de combinatie met de Dual Pixel CMOS AF-functie van de modellen in de EOS R-serie. Deze combinatie reduceert focushapering bij video-opnamen en dankzij de 5-stops IS (Image Stabilizer) blijven de opnamen haarscherp, zelfs bij langere sluitertijden en in omgevingen met weinig licht. Daarmee vergroot deze lens de mogelijkheden voor opnamen vanuit de hand.

De RF 85mm F1.2L USM DS – de portretlens voor de perfecte foto

Met dezelfde indrukwekkende beeldkwaliteit en het gebruiksgemak van de RF 85mm F1.2L USM, is de nieuwe aanvulling op de Canon RF-productlijn – de RF 85mm F1.2L USM DS – het antwoord op de uiteenlopende behoeften van portretfotografen. Dankzij de combinatie van een grote maximale lensopening van f/1.2 en een minimale scherpstelafstand van 85 cm garandeert de met DS-coating uitgevoerde RF 85mm F1.2L USM DS een grotere visuele expressie – de fraaie achtergrondonscherpte zorgt ervoor dat het onderwerp meer dan ooit de aandacht trekt.

Dit bokeh-effect is mogelijk dankzij Canon’s exclusieve DS-coating – een coatingtechnologie die opdamping gebruikt voor een hoge doorlaatbaarheid in het midden en een lagere doorlaatbaarheid langs de rand. Zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit zorgt de aan de voor- en achterzijde van de lens aangebrachte DS-coating voor een volledig bokeh over het gehele beeld. Kenmerkend is dat de coating niet uitsluitend aan één zijde is aangebracht, zoals gebruikelijk is bij soortgelijke lenzen op de markt. De RF 85mm F1.2L USM DS is niet alleen perfect voor portretfotografie, het resulterende bokeh-effect dat deze lens biedt is ook ideaal voor de gewenste ‘cinematografische’ uitstraling die creators van videocontent in verschillende genres, van documentaire tot film, nastreven. Saaie, ‘talking-head’ video’s zijn verleden tijd en de RF 85mm F1.2L USM DS is een RF-lens die helpt dat soort beelden uit te bannen.

Lenzen die Canon’s optische kwaliteit verder optimaliseren

De RF 70-200mm F2.8L IS USM is de eerste lens ter wereld in deze categorie en dit werd mogelijk dankzij Canon’s innovatieve optische ontwerp. Door een grote diameter toe te passen en een korte back-focus ontstond, vergeleken met traditionele EF-lenzen, een enorme vrijheid bij het ontwerpen van deze lens en wordt een uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit bereikt. Om ervoor te zorgen dat de opnamen van topkwaliteit zijn, wordt elke aberratie succesvol gecorrigeerd door asferische, van glas vervaardigde lenzen, UD-lenzen en Super UD-lenzen. Daarnaast wordt ook SWC toegepast – een coating die overstraling en reflectie vermindert.

Dankzij de toepassing van Canon’s eigen technologieën zoals BR3-optica en UD-lenzen is de RF 85mm F1.2L USM DS in staat chromatische aberratie grondig te onderdrukken en maakt deze lens het voor fotografen mogelijk de hoogste beeldkwaliteit te bereiken. De antireflecterende coating ACS vermindert overstraling en door de effectieve plaatsing van geslepen asferische lenzen krijgen professionals en fotografieliefhebbers met de RF 85mm F1.2L USM DS, de RF 70-200mm F2.8L IS USM en de rest van Canon’s portfolio RF-lenzen, fascinerend beeldmateriaal met een uitstekende optische kwaliteit en in de door hen gewenste stijl.

Ontworpen met professionals en fotografieliefhebbers in gedachten

Zoals alle Canon-producten zijn ook de RF 70-200mm F2.8L IS USM en RF 85mm F1.2L USM DS ontworpen met behulp van feedback van gebruikers. Beide lenzen zijn stof- en waterbestendig, zodat fotografen onder alle weersomstandigheden kunnen werken. Dit geeft de zekerheid dat de foto-uitrusting, ongeacht het scenario, bestand is tegen de werkdruk en optisch perfect beeldmateriaal produceert. De volledig aanpasbare bedieningsring van de RF 70-200mm F2.8L IS USM en RF 85mm F1.2L USM DS maakt het mogelijk om daar naar wens het diafragma, de sluitertijd, ISO-waarde en belichtingscompensatie aan toe te wijzen. De RF 70-200mm F2.8L IS USM is voorzien van een compacte, nieuw ontworpen statiefbevestiging die gemakkelijk kan worden verwijderd om snel van horizontale naar verticale beeldcompositie te gaan wanneer met een statief wordt gewerkt.

Prijzen en beschikbaarheid

De RF 70-200mm F2.8L IS USM en RF 85mm F1.2L USM DS zijn vanaf december verkrijgbaar. De RF 70-200mm F2.8L IS USM heeft een verkoopadviesprijs van €2.899,99. De RF 85mm F1.2L USM DS heeft een verkoopadviesprijs van €3.509,99. Ga voor meer productinformatie naar www.canon.nl.

RF 70-200mm F2.8L IS USM – de belangrijkste kenmerken:

  • ’s Werelds kortste en lichtste4 verwisselbare lens met een brandpuntsafstand van 70-200mm f/2.8 voor (systeem)camera’s5 die compatibel zijn met verwisselbare lenzen en een 35mm Full Frame-beeldsensor – ideaal voor sport-, wildlife- en portretfotografie
  • Snel f/2.8-diafragma over het gehele zoombereik
  • 5-stop IS (Image Stabilizer) voor trillingsvrije opnamen
  • Snel scherpstellen met Dual Nano USM’s
  • Weersbestendig en met de kwaliteit van de L-serie

RF 85mm F1.2L USM DS – de belangrijkste kenmerken

  • Krachtige 85mm prime lens
  • DS-coating voor subtiele, vloeiende achtergrondonscherpte over gehele beeld
  • Groot f/1.2-diafragma
  • Instelbare bedieningsring – voor direct regeling van Tv/Av/ISO-instellingen
  • Weersbestendig en met de kwaliteit van de Canon L-serie

1 Gebaseerd op Canon-research en per oktober 2019
2 SLR-camera’s en systeemcamera’s
3 BR-optica (Blue Spectrum Refractive optica) reduceert chromatische aberratie en garandeert de hoogste beeldkwaliteit
4 Gebaseerd op Canon-research en per oktober 2019
5 SLR-camera’s en systeemcamera’s