Canon introduceert twee nieuwe verrekijkers, waaronder de lichtste ter wereld met beeldstabilisatie¹ - de 8X20 IS

Amstelveen, donderdag 19 september 2019: Canon Europe maakt bekend dat de onderneming haar assortiment verrekijkers met beeldstabilisatie uitbreidt met twee nieuwe modellen – de 420 gram wegende Canon 8X20 IS met 8x vergroting, ’s werelds lichtste verrekijker met beeldstabilisatie¹ en de Canon 10X20 IS met 10x vergroting. Deze nieuwe modellen zijn uiterst draagbaar en voorzien van porroprisma-optica, een veldvervlakkende lens en Canon’s Super Spectra-lenscoating – perfect voor een helder beeld tijdens trektochten, het observeren van wilde dieren of bij sportevenementen.

Breng de wereld dichterbij met Canon’s nieuwste compacte en gebruiksvriendelijke lichtgewicht verrekijkers

Canon 8X20 IS

Canon 10X20 IS

Als enige producent van 11 bestaande modellen met Image Stabilizer-technologie stelt Canon de norm voor verrekijkertechnologie en kijkervaring in de markt. Met vergrotingen variërend van 8x tot 18x biedt Canon een ruime keuze aan praktische functionaliteit, helderheid, constructiekwaliteit en afmetingen in combinatie met de stabiliteit en resolutie van door Canon ontworpen en vervaardigde optica.

Deze lichtgewicht modellen zijn ontworpen voor comfort, draagbaarheid en gebruiksgemak. Ze zijn compact genoeg om in een kleine tas te passen, maar bieden toch een comfortabele grip en balans met een groot scherpstelwiel en een handig geplaatste Image Stabilizer-knop. De geringe afmetingen van deze modellen maakt ze de ideale keuze voor reis- of natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een comfortabele verrekijker waarmee ze hun onderwerp kunnen bestuderen. De verrekijkers zijn ook voorzien van rubberen oculairs voor eenvoudig aanpassen aan een bril en om de dioptrie-waarde in te stellen op de individuele eisen aan het gezichtsvermogen.

De Canon 8X20 IS en de Canon 10X20 IS zijn beide uitgerust met dezelfde wereldberoemde optica als in Canon’s EF-cameralenzen. Deze lenzen zijn het resultaat van unieke technologie die in de loop van decennia is ontwikkeld en verfijnd. De verrekijkers maken gebruik van optische beeldstabilisatietechniek met lensverschuiving, waardoor bewegingen en trillingen onmiddellijk worden gecorrigeerd door de verplaatsing van een derde element in het lenzenpakket zodat ook bij krachtige vergroting een comfortabele observatie van het onderwerp mogelijk is. Dit verhoogt de effectieve resolutie van de verrekijker en voorkomt vermoeidheid van de ogen omdat de verrekijker natuurlijke schokken, lichaamsbewegingen en externe bewegingen compenseert, zoals bij een hobbelige safaritocht, waardoor alles duidelijk waarneembaar blijft wanneer de verrekijker met beide handen wordt vastgehouden.

Het stabiele beeld en de vergroting van de Canon 8X20 IS en Canon 10X20 IS maakt het ook gemakkelijk om kleine onderwerpen te detecteren, perfect voor het spotten van vogels, kleinere wilde dieren of vliegtuigen en treinen op grote afstand, zelfs wanneer ze in beweging zijn. Met een kortste scherpstelafstand van twee meter maken beide modellen een gedetailleerde observatie van een onderwerp mogelijk, zelfs wanneer dit dichterbij komt, zoals in een natuurpark of een afgesloten gebied.

Beide modellen leveren een uitzonderlijke scherpte en geringe vertekening. Twee kenmerken die zich dankzij Canon’s porroprisma-optica tot aan de rand van het beeld uitstrekken. De verrekijkers zijn ook voorzien van een Super Spectra-lenscoating, waardoor overstraling en reflectie worden geminimaliseerd, zodat de beelden een hoog contrast en natuurlijke kleuren behouden. Een veldvervlakkende lens verwijdert de kromming van het beeldveld, zodat waarnemers er zeker van kunnen zijn dat ze een werkelijke en ook natuurlijke weergave van hun onderwerp krijgen.

Met één enkele CR123A-batterij aan de achterzijde van de verrekijker bieden de Canon 8X20 IS en Canon 10X20 IS tot 12 uur beeldstabilisatie. Met een druk op de knop wordt deze beeldstabilisatiefunctie gedurende vijf minuten geactiveerd – ideaal voor mensen die lange trektochten maken of geduldig dieren in het wild willen observeren.

Canon ontwikkelt optica die alleen wordt gebruikt om dieren in het wild te observeren en daarvan te genieten, nooit om schade aan deze dieren en hun habitat toe te brengen. De technologie in deze verrekijkers sluit aan bij Canon’s filosofie van Kyosei, wat ‘samen leven en samen werken in het algemeen belang’ betekent. Door te kiezen voor optische producten van Canon, kunnen gebruikers er zeker van zijn dat ze een merk ondersteunen dat het belang van milieubescherming en duurzaamheid inziet en dat oplossingen zoekt om onze toekomst te beschermen.

De Canon 8X20 IS (verkoopprijs € 529,99 incl. BTW) en Canon 10X20 IS (verkoopprijs € 589,99 incl. BTW) zijn vanaf 7 november 2019 verkrijgbaar in Canon’s webshop en via officiële Canon-dealers. Kijk voor meer informatie op http://www.canon.nl.

Canon 8X20 IS – de belangrijkste kenmerken:

 • Licht in gewicht, slechts 420 gram
 • 8x vergroting
 • Beeldstabilisatie door lensverschuiving
 • Super Spectra-lenscoating
 • 2 m kortste scherpstelafstand
 • +/- 5,9 dioptrie, instelbaar
 • CR123A-batterij, gebruiksduur van 12 uur

Canon 10X20 IS – de belangrijkste kenmerken:

 • Compact en licht in gewicht, 430 gram
 • 10x vergroting
 • Beeldstabilisatie door lensverschuiving
 • Super Spectra-lenscoating
 • 2 m kortste scherpstelafstand
 • +/- 9,2 dioptrie, instelbaar
 • CR123A-batterij, gebruiksduur van 12 uur

1 Verrekijkers met beeldstabilisatie of trillingdempende verrekijkers (per september 2019), volgens onderzoek door Canon