Canon en SimplyMile zetten sein op groen voor duurzame stadsdistributie in Groningen

Groningen, ’s-Hertogenbosch - 16 september 2019 - Canon Imaging Supplies en SimplyMile slaan de handen ineen om, na de succesvolle start in juni voor de gemeente Groningen, nu ook het Alfa-College, Noorderpoort, de Hanzehogeschool Groningen, het UMCG en het Martiniziekenhuis te bevoorraden op basis van een volledig emissieloos distributieconcept. Canon gaat haar CO₂-neutraal geproduceerde Canon Black Label Zero-papier rechtstreeks vanuit de fabriek leveren aan een ‘hub’ van SimplyMile aan de rand van de stad Groningen. SimplyMile is een organisatie die zich richt op duurzame stadsdistributie. Vanuit dit knooppunt wordt het papier door PostNL met elektrische voertuigen de stad ingereden. De organisaties krijgen zo een volledig CO₂-neutraal product geleverd: van productie tot levering.

Met hun samenwerking spelen Canon en SimplyMile in op de wens van de gemeente Groningen om een duurzame invulling te geven aan de logistiek in de stad. Om hieraan te voldoen, maakt Canon gebruik van de SimplyMile voorraadlocatie in Groningen. Vanaf nu is ook het CO2-neutraal geproduceerde Canon Black Label Zero 75 en 80 grams papier hier op voorraad. Klanten met vestigingen in de stad Groningen die bij Canon een bestelling plaatsen, krijgen dit papier voortaan automatisch via SimplyMile emissievrij geleverd.

Afgelopen vrijdag heeft Philip Broeksma, de Groningse wethouder van Verkeer & Vervoer,  de eerste  levering van het Canon Black Label via de Hub officieel van start laten gaan. Onder toeziend oog van alle belanghebbenden werd gevierd dat de eerste volledig emissieloze levering van Canon Black label Zero in de Gemeente Groningen een feit is.

“De Hanzehogeschool Groningen heeft een ambitieuze duurzaamheidsmissie en vraagt van haar leveranciers om hier een actieve bijdrage aan te leveren. Door het papier van Canon emissievrij door Groningen te vervoeren werken we aan een gezonder klimaat voor alle inwoners van Groningen. Iets om samen trots op te zijn! Dikke pluim voor Canon en haar samenwerkingspartner SimplyMile en dat er meer initiatieven mogen volgen”, zegt Janine Brons van het Green Team van de Hanzehogeschool Groningen.  

“Mede dankzij onze samenwerking met Canon kunnen we nu ook in Groningen een logistieke bijdrage leveren aan een beter leefklimaat in de stad: met minder fijnstof, volledig CO2-neutraal en met minder transportbewegingen. Alle producten worden in bulk aangeleverd bij onze hub aan de rand van de stad Groningen, waardoor leveranciers hun ritten drastisch kunnen reduceren. Vanuit deze hub worden de producten één of enkele malen per week in één zending samengevoegd en elektrisch afgeleverd door PostNL”, aldus Erik Koekoek, medeoprichter van SimplyMile.

“Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van Canon’s bedrijfsfilosofie ‘Kyosei’- samen leven en samenwerken voor het algemeen belang en is verankerd in ons DNA. We zijn ons in elke levensfase van onze producten bewust van de impact die deze kunnen hebben op het milieu. Canon zet zich voortdurend in om deze impact tot een minimum te beperken”, zegt Judith Voermans, Sustainability Officer van Canon Nederland. “Het aanbieden van een CO2-neutraal geproduceerd papier is hiervan een mooi voorbeeld en vanaf nu kan dit papier emissieloos worden geleverd. Als onderdeel van de Green Deal Zes zet Canon dit duurzame concept al in voor de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. We zijn er trots op dat we in samenwerking met SimplyMile nu ook in Groningen duurzame stadsdistributie kunnen introduceren.”