Canon breidt legendarische PowerShot G-serie uit met twee hoogwaardige compactcamera’s voor enthousiaste fotografen en vloggers

Amstelveen, 9 juli 2019 – Canon Europe maakt vandaag bekend haar prestigieuze PowerShot G-serie uit te breiden met twee nieuwe compactcamera’s met een grote beeldsensor die een harmonieuze mix van prestaties en draagbaarheid bieden. Met een hoge snelheid bij continu-opnamen en 4K-video (zonder crop) biedt Canon content creators, vloggers en enthousiaste fotografen een model waarmee zij hun creativiteit en technische mogelijkheden naar een hoger niveau kunnen tillen. Voortbouwend op de kwaliteit van Canon’s huidige productlijn is de PowerShot G5 X Mark II uitgerust met een nieuwe 5x f/1.8-2.8 lens en een pop-up EVF, perfect voor gepassioneerde fotografen die op zoek zijn naar een lichtgewicht, maar krachtige camera voor op reis. De PowerShot G7 X Mark III heeft een 4.2x f/1.8 – 2.8 zoomlens en een 3.5mm microfoonaansluiting om content creators en vloggers een indrukwekkende beeldkwaliteit en kristalheldere geluidsregistratie te bieden.

PowerShot G5 X Mark II

PowerShot G7 X Mark III

Imaging van hoge kwaliteit in een compacte camerabody

De PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III wegen respectievelijk slechts 340 en 304 gram. Beide modellen maken gebruik van Canon’s krachtige DIGIC 8-beeldprocessor voor ongeëvenaarde opnameprestaties met een compactcamera die moeiteloos in een jaszak past. Met een 20,1 Megapixel 1,0-type stacked sensor produceren beide modellen een indrukwekkende beeldkwaliteit met natuurlijke kleuren voor foto’s en 4K-videobeelden. Door gebruik te maken van het CR3 RAW-formaat hebben de nieuwste aanwinsten binnen Canon’s PowerShot G-serie een groot dynamisch bereik dat volledig wordt ondersteund door Canon Digital Photo Professional (DPP) en andere belangrijke software die door derden is ontwikkeld, waardoor gebruikers tijdens de nabewerking over meer flexibiliteit beschikken.

De PowerShot G5 X Mark II is uitgerust met een hoogwaardige 5x zoomlens – ontwikkeld met behulp van Canon’s expertise op het gebied van optica – om scherpe beelden te creëren voor ervaren fotografen die op zoek zijn naar een tweede, compacte camera. Samen met het razendsnelle diafragma van f/1.8-2.8 is dit model perfect voor het maken van opnamen in omgevingen met weinig licht, zoals avondopnamen tijdens stedentrips, zodat fotografen meer, sneller en helderder kunnen fotograferen dan ooit. De PowerShot G7 X Mark III heeft een 4.2x f/1.8-2.8 zoomlens om vloggers, die op verschillende locaties en onder wisselende omstandigheden videobeelden vastleggen, te helpen bij het maken van videoclips met een hoge resolutie, ongeacht de lichtintensiteit. De geringe scherptediepte is mogelijk dankzij het grote diafragma van de nieuwe PowerShot G-modellen en stelt fotografen in staat onderwerpen met ongekend scherpe details vast te leggen en een prachtig bokeh-effect te creëren voor opnamen met een professionele uitstraling.

Volledige creatieve controle: van Automatisch tot Handmatig

Deze nieuwe compactcamera’s bieden volledige creatieve controle in zowel de Automatisch- als Handmatig-modus en stellen ervaren fotografen en vloggers in staat hun eigen profiel op te bouwen. De PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III voelen vanaf het eerste moment vertrouwd aan en zijn gemakkelijk in gebruik. Het ontwerp van het menu is gebaseerd op dat van de beste Canon EOS-modellen. Met hun DSLR-achtige niveaus van bediening en personalisatie kunnen gebruikers van deze modellen hun technische vaardigheden onderweg verbeteren. Een bedieningsring geeft rechtstreeks toegang tot belangrijke instellingen en zorgt zo voor een meer praktische aanpak en een eenvoudige bediening. De in een hoek van de PowerShot G5 X Mark II geplaatste pop-up OLED EVF heeft een 100 procent bereik en telt 2,2 miljoen dots om creatieve composities nog gemakkelijker te selecteren, terwijl het kantelbare touchscreen een uitstekend beeld geeft bij opnamen die vanuit diverse hoeken worden gemaakt. Voor vloggers garandeert de touchscreen-functie van de PowerShot G7 X Mark III de mogelijkheid om video’s en foto’s van henzelf met een perfecte beeldscherpte vast te leggen – op de juiste plaats in het beeld en met een vlekkeloze kwaliteit.

De PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III bieden beide een betrouwbare AF-functie. Er is ook een handige AF+MF-functie om de scherpstelling ook na het bereiken van AF handmatig aan te passen en onderwerpen nog nauwkeuriger vast te leggen. Een ingebouwd ND-filter staat garant voor fascinerend beeldmateriaal met levensechte kleuren, zelfs bij opnamen in fel zonlicht.

Om ervoor te zorgen dat gebruikers nooit een moment hoeven te missen tijdens hun reis of stedentrip, beschikken beide compactcamera’s over een snelle autofocus en een opnamesnelheid van 20 fps in de Continu-modus. Beide modellen hebben ook een 30 fps RAW Burst-modus die garandeert dat zelfs de meest spontane momenten kunnen worden vastgelegd. Deze unieke mogelijkheden maken de PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III onmisbaar voor reisfotografen en vloggers die behoefte hebben aan een lichtgewicht, maar betrouwbare camera.

Toekomstvaste content in 4K

Dankzij de digitale Image Stabilizer in de camera’s kunnen gebruikers van beide modellen vloeiende, trillingsvrije video’s maken wanneer ze onderweg zijn – of ze nu op oneffen terrein lopen of in een voertuig rijden. De HDR-functie minimaliseert het verlies aan details in videobeelden en het verbeterde dynamische bereik stelt videografen in staat hun creativiteit de vrijheid te geven en beelden natuurgetrouw vast te leggen. Met de indrukwekkende 4K-videokwaliteit zijn zowel videobeelden als foto’s toekomstvast en kunnen vloggers en fotografen hun videovaardigheden vergroten. Frame rates tot 120 fps in de Full HD-modus zorgen voor schitterende slow-motion beelden, ideaal voor vloggers die dergelijke scènes willen toevoegen, en een verticale opnamemodus produceert beeldmateriaal dat speciaal is vastgelegd voor social media. Voor de PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III zijn ook automatische functies beschikbaar bij het vastleggen van videomateriaal om een uitgebalanceerde belichting en hoge beeldkwaliteit te bereiken – ideaal voor gebruikers die ernaar streven hun vaardigheden verder te vergroten en hun eigen stijl vorm willen geven. De handmatige bediening van sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn nog steeds beschikbaar om videografen de mogelijkheid te bieden hun technische vaardigheden te ontwikkelen.

Ook onderweg online

De compacte vormgeving en de verbeterde connectiviteit van deze modellen maakt ze tot de perfecte reisgenoot voor vloggers en fotografen die op pad zijn. De Wi-Fi- en Bluetooth®i-connectiviteit stellen gebruikers in staat om spontane momenten vast te leggen en direct naar hun computer, smartphone of social media-kanalen te sturen. De live streaming-functie van de PowerShot G7 X Mark III geeft vloggers de mogelijkheid live content te delen met hun volgers op social media om zo een realtime betrokkenheid te creëren. Wanneer de PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III op een compatibel slim apparaat zijn aangesloten, kunnen ze automatisch gps-coördinaatinformatie voor de opnamen ontvangen. Dit helpt bij het markeren van opnamen op social media. Een HDMI-uitgang voor streaming en externe beeldregistratie, waarbij de camera’s worden gebruikt in combinatie met een extern opslagapparaat, vereenvoudigt de productieworkflows voor gebruikers van beide camera’s.

Prijzen en beschikbaarheid

De Canon PowerShot G7 X Mark III en Canon PowerShot G5 X Mark II kunnen beide al vanaf 9 juli 2019 gereserveerd worden in de officiële Canon Store of bij één van de officiële Canon-dealers en zijn vanaf augustus 2019 te koop. De PowerShot G7 X Mark III heeft een verkoopadviesprijs van €799,99, de PowerShot G5 X Mark II van €949,99.

De belangrijkste gemeenschappelijke kenmerken van de PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III:

 • Nieuwe 20,1 Megapixel 1,0-type stacked sensor
 • Canon DIGIC 8-beeldprocessor
 • 4K-video (geen crop)
 • 120 fps Full HD-video
 • 20 fps in Continu-modus en 30 fps in RAW Burst-modus
 • Wi-Fi- en Bluetooth®-connectiviteit
 • Afmetingen en gewicht maken deze modellen geschikt voor in een tas of jaszak

PowerShot G5 X Mark II – de belangrijkste kenmerken:

 • Nieuwe 5x f/1.8-2.8 zoomlens
 • Pop-up EVF

PowerShot G7 X Mark III – de belangrijkste kenmerken:

 • 4.2x f/1.8-2.8 zoomlens
 • Live streaming
 • Microfooningang

Ga voor meer informatie over de PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III naar https://www.canon.nl/cameras/powershot-g5-x-mark-ii/ ofwel https://www.canon.nl/cameras/powershot-g7-x-mark-iii/.i Het Bluetooth®-woordmerk en -logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en elk gebruik van dergelijke merken door Canon Inc. vindt plaats onder licentie. Andere handelsmerken en handelsnamen zijn van de desbetreffende eigenaren.