Canon introduceert de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, een veelzijdige en compacte 10x zoomlens voor het EOS R System

Amstelveen, 9 juli 2019 – Canon Europe, wereldwijd toonaangevend producent van lenzen, breidt vandaag haar assortiment RF-lenzen uit met de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM – de nieuwste lens voor creatieve fotoliefhebbers die aan de slag gaan met het EOS R System. Deze compacte lens wordt omarmd door de beroemde Canon Ambassador en actiefotograaf Richard Walch en biedt enorme creatieve mogelijkheden met het 24-240mm 10x zoombereik dat full-frame opnamen op indrukwekkende wijze vastlegt. Deze uiterst veelzijdige lens is bedoeld voor mensen die creativiteit door middel van fotografie tot uitdrukking brengen, met name het genre reisfotografie, en legt alles van groothoek tot tele en close-ups met een fantastische kwaliteit vast.

RF 24-240mm F4-6.3 IS USM met de Canon EOS RP

Na de aankondiging van de ontwikkeling van zes RF-lenzen in februari en de onlangs geïntroduceerde RF 85mm F1.2L USM, is de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM de tweede lens die in 2019 door Canon wordt geïntroduceerd en die de hoogste zoomfactor binnen de productlijn heeft. Alle zes RF-lenzen bieden een indrukwekkende kwaliteit en veelzijdigheid voor wie op zoek is naar de perfecte opname met het EOS R System.

Indrukwekkende en betaalbare full-frame zoom

Met een gewicht van slechts 750 gram heeft de compacte en draagbare RF 24-240mm F4-6.3 IS USM een ongelofelijke verhouding tussen gewicht en brandpuntsafstand. Met de 10x zoom, verschillende brandpuntsafstanden en variabele f/4-6.3 diafragma’s is deze lens de ideale keuze voor enthousiaste, creatieve fotografen die op zoek zijn naar de hoogst mogelijke veelzijdigheid van de EOS RP-camera en het RF-lenssysteem. De RF 24-240mm F4-6.3 IS USM’s 24mm biedt alle ruimte voor creativiteit: de groothoek-brandpuntsafstand van 24mm is ideaal voor groepsfoto’s, landschaps- en stadsfotografie, terwijl met 240mm tele de lens perfect is voor het van middellange afstand fotograferen van sportprestaties, evenementen, wilde dieren en mensen. Met de ruitvormig geribbelde focus-/bedieningsring en grote, vergrendelbare zoomring met 100° rotatie geeft de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM gebruikers een directe en nauwkeurige controle om alle mooie en interessante dingen die ze zien vast te leggen met de best mogelijke opnamekwaliteit. Dankzij de grote diameter en korte ‘back focus’ van de RF-vatting kon de lens worden ontworpen met grote achterelementen, waardoor de beeldkwaliteit wordt gemaximaliseerd en fotografen hun creativiteit maximaal tot uitdrukking kunnen brengen.

Uitzonderlijke beeldkwaliteit met AF en stabilisatie

Met een 5-stops Image Stabilizer is de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM de eerste full-frame lens met Dynamic IS die fotografen een indrukwekkende stabiliteit biedt bij handheld-fotografie – zelfs bij zeer lange sluitertijden – en hen in staat stelt hun creatieve grenzen te verleggen. Deze belangrijke eigenschap maakt het mogelijk om glasheldere opnamen te maken in omgevingen met weinig licht en zorgt voor stabiele videobeelden – dit laatste met een 1/8-stop diafragmaregeling; perfect voor spontane foto’s en videobeelden die onderweg kunnen worden vastgelegd. Met de Nano USM autofocus-motor die de voordelen van STM en de ringvormige USM combineert, over 88% horizontale en 100% verticale dekking bij gebruik van Dual Pixel CMOS AF, is de lens ook snel, stil en vloeiend bij videobeelden zodat videomakers schitterend beeldmateriaal kunnen vastleggen.

Hoogwaardige uitstraling, perfect passend bij het EOS R System

Als fantastische partner van Canon’s lichtste full-frame systeemcamera – de EOS RP – geeft de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM creatieve liefhebbers van fotografie alle voordelen van het EOS R System met een ‘native’ lens. Het EOS R System verscheen in september 2018 op de markt en levert dankzij de nieuw ontworpen RF-vatting ongeëvenaarde optische prestaties met de hoogste AF-snelheid ter wereld en een verbeterde, snellere communicatie tussen camera en lens. De hoge prestaties, uitstekende ergonomie en superieure, compromisloze beeldkwaliteit blijven de basis van het EOS R System vormen en voor deze lens geldt hetzelfde.

Canon Ambassador en actie-/sportfotograaf Richard Walch maakte onlangs een 12-daagse tocht langs de Noorse kust, van Bergen naar Kirkenes. In zijn koffer zat ook een RF 24-240mm F4-6.3 IS USM. Over het gebruik van de lens zegt Walch het volgende: “Ik wilde deze lens graag gedurende een reis meenemen om het daadwerkelijke vermogen ervan te testen. Dankzij de grote veelzijdigheid van de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, wilde ik de lens graag gebruiken voor kenmerkende momentopnamen tijdens mijn tocht. De schoonheid van Noorwegen is adembenemend en als je op zulke indrukwekkende plaatsen komt, voel je je gewoon genoodzaakt om het landschap tot zijn recht te laten komen met het beste ‘gereedschap’. Deze lens is de perfecte lens voor op reis en een ideale keuze voor fotografen die de wereld van het EOS R System binnenstappen – de lens is compact en licht in gewicht, maar doet geen concessies aan de kwaliteit. De perfecte oplossing als je een alles-in-één lens wilt. Voor iedereen die onderweg zijn of haar creatieve grenzen wil verleggen, zou ik de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM ten zeerste aanbevelen.”

Prijs en beschikbaarheid

De RF 24-240mm F4-6.3 IS USM is vanaf eind september beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van €1019,99. Er zal tevens een EOS RP kit incl. RF 24-240mm F4-6.3 IS USM gelanceerd worden. Deze EOS RP kit incl. RF 24-240mm F4-6.3 IS USM heeft een verkoopadviesprijs van €2239,99. Ga eventueel voor meer informatie over de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM naar www.canon.nl.

RF 24-240mm F4-6.3 IS USM – de belangrijkste kenmerken:

  • 24-240mm zoombereik
  • 5-stops IS met Dynamic IS
  • Asferische en UD-lenselementen en Super Spectra Coating
  • Cirkelvormig f/4-6.3 diafragma met 7 lamellen
  • Nano USM Autofocus-motor
  • Schakelbare focus-/bedieningsring
  • Ingebouwd DLO-profiel en EDC (Electronic Distortion Correction) correctie