Canon introduceert de Sumire Prime serie – zeven nieuwe Cinema prime-lenzen met PL-vatting

Amstelveen, 4 april 2019 – Canon Europe heeft de introductie bekendgemaakt van haar Sumireⁱ Prime lens serie – een reeks van zeven snelle T-stop cinema prime lenzen, allemaal uitgevoerd met een verwisselbare PL-vatting die kan worden aangepast naar een EF-vattingⁱⁱ. Deze nieuwe lenzen - CN-E14mm T3.1 FP X, CN-E20mm T1.5 FP X, CN-E24mm T1.5 FP X, CN-E35mm T1.5 FP X, CN-E50mm T1.3 FP X, CN-E85mm T1.3 FP X en CN-E135mm T2.2 FP X – vergroten het cinematografisch aanbod en zijn compatibel met alle Cinema camera’s met een PL-vatting en uitgerust met een 35mm full-frame sensor of een Super 35mm formaat sensor, inclusief geselecteerde Cinema EOS-camera’s. De nieuwe prime lenzen hebben een filmische uitstraling en een uniforme, warme kleurtint. De lenzen zijn ontworpen om de creativiteit en inzetbaarheid binnen de filmwereld te vergroten. De Sumire Prime serie komt op de markt in een tijd dat filmmakers ernaar streven tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar hoogwaardige content met een meer creatieve, persoonlijke en expressieve uitstraling.

De nieuwe Sumire Prime serie

Optische perfectie: Canon’s nieuw ontwikkelde cinematische beeldbeleving

Als resultaat van Canon’s expertise en innovatieve optische productontwikkeling bieden de zeven prime lenzen nieuwe mogelijkheden voor beeldregistratie in de filmindustrie. Omdat het gaat om details, zijn deze lenzen voorzien van een asferisch element met grote diameter en een anomalous dispersion glasdat een delicate, fluweelachtige nuance geeft wanneer het diafragma tijdens filmen de maximale instelling nadert. Dit unieke optische ontwerp resulteert in een solide en natuurlijke weergave met een indrukwekkende beeldkwaliteit en warmere tinten voor bioscoopproducties. Alle lenzen zijn uitgerust met een diafragma bestaande uit 11 lamellen en beschikken over nauwkeurige handmatige bediening, waardoor filmmakers met meer niveaus aan afgebakend bokeh voor een betere weergave van onderwerpen en zachtere belichtingen kunnen werken – perfect voor het maken van sfeervolle opnamen die de aandacht van de kijker op specifieke details richten. Dankzij hun grote lensdiameter is een helderder T-getal mogelijk, waardoor deze lenzen de ideale keuze zijn voor het filmen van scènes met uitdagend weinig licht – en voor het vastleggen van een scène met een bewust geringe scherptediepte – wanneer ambiance en sfeerbeleving essentieel zijn.

PL-vatting en full-frame beeldregistratie

De Sumire Prime lenzen worden geleverd met een verwisselbare PL-vatting die kan worden vervangen door een EF-vatting en omgekeerd weer terug naar PL. Deze optie biedt uitgebreide compatibiliteitsmogelijkheden voor professionele filmmakers die werken met full-frame en Super 35mm camera’s. Hiermee komen de lenzen tegemoet aan wensen binnen de filmindustrie en zijn filmmakers in staat om uiteenlopende scenario’s vast te leggen, van dramaproducties tot high-end cinema – zowel in de studio als op locatie. De compatibiliteit van deze lenzen met Canon’s wereldberoemde Cinema EOS System, Canon’s topmodel full-frame Cinema EOS-camera – de C700 FF – en andere cinema full-frame camera’s van derden, helpt gebruikers bij het produceren van toekomstbestendig, hoogwaardig beeldmateriaal.

Zorgvuldig ontworpen voor betrouwbaarheid en consistentie

De lenzen in de Sumire Prime serie beschikken over dezelfde subtiele, warme kleurtint als Canon’s full-frame Cinema-lensassortiment. Deze compatibiliteit maakt het voor filmmakers gemakkelijker om lenzen tijdens een productie te verwisselen zonder de kleurtint te beïnvloeden. Tijdens werken op dynamische sets vermindert dit de behoefte aan nabewerking door kleuraanpassing, waardoor consistentie bij alle opnamen wordt gegarandeerd – ongeacht de lens die wordt gebruikt. Alle zeven prime lenzen beschikken bij zowel de diafragma- als focusring over lenstandwielen met een pitch van 0,8 en deze zijn consistent op de lens geplaatst. In aanvulling daarop hebben de lenzen aan de voorzijde dezelfde diameter, waardoor het niet nodig is rigging-accessoires aan te passen wanneer lenzen worden verwisseld. Alle lenzen hebben ook een zorgvuldig ontwikkelde scherpstelweerstand, waardoor subtiele en fijne scherpstelaanpassingen mogelijk zijn die over een rotatiehoek van 300 graden kunnen worden uitgevoerd. Filmmakers kunnen bij het vastleggen van beelden vertrouwen op een betrouwbaar kadreren van de composities, omdat de lenzen scherpstelfluctuaties regelen en zo de perspectiefvariaties tegengaan die soms ontstaan wanneer de aandacht naar een ander onderwerp wordt verlegd.

Stephen Hart Dyke, Professional Imaging Product Marketing Manager bij Canon Europe, zegt: “De toenemende concurrentie op de filmmarkt en de groeiende vraag van kijkers naar kwalitatief hoogwaardige content heeft ertoe geleid dat filmmakers onder toenemende druk staan om hun creatieve grenzen te verleggen. Met als gevolg dat er een groeiende trend en vraag naar grote 35mm full-frame sensor camera’s en snelle primes ontstaat die een meer dramatische uitstraling en een hogere beeldkwaliteit kunnen realiseren – kenmerken die ervoor zorgen dat een filmproductie opvalt. De keuze aan 35mm full-frame cinemalenzen is echter nog steeds relatief beperkt, en dat is waar de Sumire Prime lenzen professionele filmmakers nu extra keuze, flexibiliteit en consistentie binnen hun opnamen bieden, terwijl ze daarnaast hun vakmanschap kunnen personaliseren en hun creatieve visie kunnen verbeteren met de veelgevraagde ‘cinematische uitstraling’.”

Prijzen en beschikbaarheid

De CN-E24mm T1.5 FP X, CN-E35mm T1.5 FP X, CN-E50mm T1.3 FP X en de CN-E85mm T1.3 FP X hebben ieder een verkoopadviesprijs van €6.500. De CN-E14mm T3.1 FP X, CN-E20mm T1.5 FP X en de CN-E135mm T2.2 FP X hebben ieder een verkoopadviesprijs van €6.800. Meer informatie over beschikbaarheid wordt later bekendgemaakt.

Deze zeven nieuwe prime lenzen zijn echter wel alvast te zien tijdens de NAB 2019 (8 – 11 april) op de Canon-stand in de centrale hal – standnummer C4425. Voor meer informatie over de nieuwe Sumire Prime serie gaat u naar www.canon.nl.

Voor meer informatie over de nieuwe Sumire Prime serie gaat u naar www.canon.nl.

Deze zeven nieuwe prime lenzen zullen voor het eerst te zien zijn tijdens de NAB 2019 (8 – 11 april) op de Canon-stand in de centrale hal – standnummer C4425

Belangrijkste kenmerken van de gehele Sumire Prime serie:

  • Compacte Cine primes met een nieuwe filmische uitstraling
  • Verwisselbare PL-vatting met full-frame beeldregistratie
  • Dezelfde uniforme kleurtint als de Cinema lens productlijn
  • Helder T-getal en iris met 11 lamellen
  • Minder scherpstelfluctuaties
  • 300-graden scherpstelrotatie
  • Consistente filterdiameter en ringposities

i Sumire (菫, すみれ, スミレ) is een vrouwelijke Japanse voornaam en de naam van een sierbloem

ii Hoewel de zeven lenzen uit de Sumire Prime serie in eerste instantie worden geleverd met een PL-vatting, kan deze door een Canon Service & Repair Centre of een erkende servicepartner worden omgebouwd tot EF en terug naar PL.