Economisch printen met Canon’s nieuwste printers met navulbare inkttanks

Amstelveen, 8 april 2019 – Canon Europe maakt de introductie bekend van drie compacte en kosteneffectieve printers met navulbare inkttanks die een uitbreiding vormen op de bestaande Canon PIXMA G-serie. Deze modellen zijn ontworpen voor gebruik op kleine kantoren of het kantoor aan huis. De Canon PIXMA G6050 is een multifunctionele kleurenprinter met scan- en kopieermogelijkheden en een praktisch, naar voren gericht kantelbaar 2-regelig lcd-scherm.

Ideaal voor kleine ondernemingen en het kantoor aan huis

De Canon PIXMA G5050 is een ‘single function’ kleurenprinter met Ethernet-aansluiting voor veilige netwerkverbindingen en Wi-Fi-connectiviteit voor slimme apparaten. De Canon’s PIXMA GM2050 is een ‘single function’ zwart-wit printer met navulbare inkttank die lage gebruikskosten combineert met hoge productiviteit – ideaal voor ondernemingen met voornamelijk zwart-wit prints.

De printers zijn ontworpen voor intensief gebruik in de kantooromgeving, hebben een betere printkwaliteit, hoge printsnelheid en concurrerende printkosten. Met de verbeterde schone inktflessen, de hoge tankinhoud en een breed scala aan connectiviteitsmogelijkheden bieden de nieuwe printers uit de Canon PIXMA G-serie, eigenaren van kleine bedrijven een compromisloze kwaliteit en uitgebreide functionaliteit.

Of het nu gaat om het printen van de gegevens van een woning die bij een makelaar in de verkoop komt of een restaurantketen die de dagelijkse menu’s print, de kosten blijven laag dankzij de hoge capaciteit Canon-inkttanks. Met slechts drie zwarte inktflessen zijn tot 18.000 zwart-wit pagina’s te printen of 7.700 pagina’s bij gebruik van zwarte inkt uit de kleurensets van de Canon PIXMA G6050 en Canon PIXMA G50501, waardoor onderbrekingen tot een minimum worden beperkt en tijd wordt bespaard doordat het niet langer nodig is voortdurend inktcartridges te bestellen. Dit resulteert in lagere printkosten per pagina.

De drie printers maximaliseren de productiviteit met automatisch dubbelzijdig printen en een capaciteit van 350 vel normaal papier, waardoor bijvullen van papier minder vaak nodig is en op papierkosten wordt bespaard. Wanneer de inkt bijna op is, kunnen dynamische kantoren de verbeterde Canon-inktflessen gebruiken. Deze zijn ontworpen voor snel bijvullen om de stilstand bij het printen tot een minimum te beperken.

Bedrijven met aanzienlijke dagelijkse printvolumes kunnen met de Canon PIXMA G6050 en Canon PIXMA G50502 profiteren van snelheden tot 13 ipm in zwart-wit en 6,8 ipm in kleur en zo een aanzienlijke verhoging van de productiviteit realiseren.

De kostenbesparingen en productiviteitswinst die deze nieuwe printers uit de PIXMA G-serie opleveren, betekent niet dat er concessies worden gedaan aan de kwaliteit. Canon’s nieuw samengestelde zwarte pigmentinkt produceert heldere, scherpe en duidelijke tekst – ideaal voor documenten en presentaties met een professionele uitstraling. De Canon PIXMA G6050 en Canon PIXMA G5050 kunnen ook levensechte fotoprints zonder witrand produceren in formaten tot A4 en een 4x6 inch foto in ongeveer 37 seconden3 printen.

Elke printer maakt bovendien slim en praktisch printen via de Canon PRINT-app voor iOS en Android mogelijk en ondersteunt printen vanuit de cloud met de PIXMA Cloud Link, inclusief Google Drive, Dropbox en Evernote. Om de flexibiliteit verder te vergroten, kunnen gebruikers van de Canon PIXMA G6050 en Canon PIXMA G5050 rechtstreeks wireless printen vanaf een slim apparaat met AirPrint (iOS), Mopria (Android) of Windows 10 Mobile. Voor ondernemingen die een veiligere verbinding nodig hebben, is ook een Ethernet-aansluiting beschikbaar.

Ondernemers die naar meerdere locaties willen uitbreiden, kunnen elk van deze printers op afstand monitoren met Canon’s Management Information Base, die online beschikbaar is. Dit systeem maakt het mogelijk om het inktniveau en aantal gemaakte prints vanaf één locatie te controleren, zodat nieuwe inktflessen of papier kunnen worden besteld voordat ze opraken.

De Canon PIXMA G6050 en Canon PIXMA G5050 zijn compatibel met een aantal nieuwe media, waaronder magnetisch fotopapier, zelfklevend fotopapier en 3,5” x 3,5” vierkant fotopapier – ideaal voor mensen die thuis creatief met hun printer aan de slag willen gaan.

Met Canon’s nieuwste serie printers met navulbare inkttanks kunnen kleinere ondernemingen of kantoren aan huis profiteren van kosteneffectieve productiviteit en hoge printvolumes zonder dat ze concessies moeten doen aan de kwaliteit van hun documenten.

Prijzen en beschikbaarheid

De Canon PIXMA G6050, Canon PIXMA G5050 en Canon PIXMA GM2050 zijn vanaf juni 2019 verkrijgbaar in de Canon Store en via officiële Canon-dealers. De Canon PIXMA G5050 en Canon PIXMA GM2050 hebben beide een verkoopadviesprijs van €289,00. De Canon PIXMA G6050 heeft een verkoopadviesprijs van €369,00.

Canon PIXMA G6050 – de belangrijkste kenmerken:

 • Geïntegreerde inkttanks
  • Vier navulbare inkttanks voor hoge printvolumes
 • Hoge printcapaciteit
  • 18.000 pagina’s met 3 zwarte inktflessen of 7.700 pagina’s met een set kleureninkt1
 • Papiercapaciteit van 350 vel
  • Hoge papiercapaciteit verdeeld over 250 vel frontcassette en 100 vel papiertafel aan de achterzijde
 • Printen, kopiëren en scannen
 • Compatibel met Easy Ink bestelherinneringen

Canon PIXMA G5050 – de belangrijkste kenmerken:

 • Geïntegreerde inkttanks
  • Vier navulbare inkttanks voor hoge printvolumes
 • Hoge printcapaciteit
  • 18.000 pagina’s met 3 zwarte inktflessen of 7.700 pagina’s met een set kleureninkt1
 • Papiercapaciteit van 350 vel
  • Hoge papiercapaciteit verdeeld over 250 vel frontcassette en 100 vel papiertafel aan de achterzijde
 • Printen in kleur
 • Compatibel met Easy Ink bestelherinneringen

Canon PIXMA GM2050 – de belangrijkste kenmerken:

 • Geïntegreerde inkttank
  • Navulbare inkttank voor hoge printvolumes
 • Hoge printcapaciteit
  • 18.000 pagina’s met 3 zwarte inktflessen1
 • Papiercapaciteit van 350 vel
  • Hoge papiercapaciteit verdeeld over 250 vel frontcassette en 100 vel papiertafel aan de achterzijde
 • Zwart-wit prints
 • Compatibel met Easy Ink bestelherinneringen


1 Het aantal pagina’s dat kan worden geprint met een inktfles die voor het eerst wordt gebruikt, is lager dan die van een volgende inktfles. Dit omdat tijdens de installatie een bepaalde hoeveelheid inkt wordt gebruikt om de printkop te vullen. Het aantal pagina’s is een geschatte waarde op basis van Canon’s eigen testmethode met behulp van de ISO/IEC 24712 kleurenkaart en simulatie van continu printen met de vervangende inktflessen na de eerste installatie en configuratie.
Het aantal pagina’s in zwart-wit en in kleur mag niet worden gecombineerd.
Het aantal pagina’s varieert aanzienlijk en is afhankelijk van de geprinte content en van andere factoren.
Het aantal pagina’s is de geschatte waarde op basis van Canon’s eigen testmethode met behulp van de ISO/IEC 19752 zwart-wit kaart en continu printen met vervangende inktflessen na de eerste installatie en configuratie.

2 Vastgesteld volgens internationale normen in de Standaard modus. Tijdens langdurig printen kan de printer het printproces vertragen om te voorkomen dat de interne temperatuur te hoog wordt.

3 De printsnelheid bij foto’s is gebaseerd op de standaardinstelling en printen volgens ISO/JIS-SCID N2 op Photo Paper Plus Glossy II en houdt geen rekening met de tijdsduur voor gegevensverwerking op de hostcomputer.