Leg de wereld vast in 4K: Canon introduceert twee 4K-videocamera’s – de LEGRIA HF G50 en LEGRIA HF G60

Amstelveen, 2 april 2019 – Canon Europe maakt vandaag bekend dat ze haar LEGRIA 4K-videocamera-assortiment uitbreidt met twee nieuwe modellen – de LEGRIA HF G50 en LEGRIA HF G60. De LEGRIA HF G50 is een instapmodel in de wereld van 4K en ontworpen om speciale momenten met een hogere resolutie vast te leggen en toekomstbestendig te maken. Deze videocamera beschikt over een 1/2.3-type sensor met handmatige bediening plus hoogwaardige optica en geavanceerde verwerkingstechnologie voor een superieure beeldkwaliteit. De LEGRIA HF G60 heeft een 1.0-type sensor en biedt ervaren gebruikers de mogelijkheid om levensecht beeldmateriaal vast te leggen in 4K UHD. Dit model ondersteunt de door Canon ontwikkelde Dual Pixel CMOS AF en is perfect voor iedereen die meer details en dynamiek wil vastleggen. Beide videocamera’s vormen een integraal onderdeel van Canon’s groeiende reeks 4K-producten in een markt waar de consumptie van en de vraag naar 4K-content steeds duidelijker wijzen op de nieuwe norm.

LEGRIA HF G50

LEGRIA HF G60

De LEGRIA HF G50: Als een pro moeiteloos elk detail vastleggen

Met een nieuwe 4K-sensor legt de LEGRIA HF G50 haarscherpe details vast in 4K of Full HD met 4K-oversampling. Hierdoor is deze videocamera ideaal voor degenen die hun eerste stappen in de wereld van 4K-video willen zetten en vastgelegde actiebeelden opnieuw willen beleven met een fantastische resolutie. De LEGRIA HF G50 met een 20x groothoekzoomlens en een maximaal diafragma van f/.8 – f/2.8 stelt gebruikers in staat hun creatieve grenzen te verleggen – deze videocamera biedt meer controle over de scherptediepte en beschikt over uitstekende opnamemogelijkheden in situaties met weinig omgevingslicht. Dit resulteert in heldere en levensechte content.

De LEGRIA HF G60: Vertel je verhaal in haarscherp en indrukwekkend 4K

De LEGRIA HF G60 ondersteunt Dual Pixel CMOS AF – Canon’s gerenommeerde Auto Focus (AF) technologie met fasedetectie bij de sensor – en is bestemd voor enthousiaste gebruikers die verhalen willen vertellen door hun passies, belangrijke mijlpalen in de familie en onvergetelijke vakanties vast te leggen in levensecht 4K. Dual Pixel CMOS AF zorgt voor vloeiend volgen van het onderwerp en een snelle AF, waardoor de gebruiker moeiteloos professionele pull-focus effecten kan creëren – een onderwerp dat zich naar de gebruiker beweegt, blijft scherp in beeld terwijl de achtergrond een fraaie onscherpte behoudt. Met het grote 1.0-type sensor en de maximale lensopening van f/2.8-4.5 biedt de LEGRIA HF G60 ook optimale controle over de scherptediepte en levert de videocamera een werkelijk indrukwekkende beeldkwaliteit.

Creatieve grenzen verleggen met toonaangevende functies en mogelijkheden

Beide videocamera’s beschikken voor een fraaie bokeh over een cirkelvormige lensopening en zijn uitgerust met een reeks aan functies die de artistieke opnamemogelijkheden verbeteren. Daarnaast hebben de LEGRIA HF G50 en LEGRIA HF G60 beide krachtige groothoekzoomlenzen van respectievelijk 20x en 15x, zodat gebruikers de actie met een superieure beeldkwaliteit van dichtbij kunnen volgen. Met aanpasbare scherpstelsnelheden kunnen beide videocamera’s bijna onmiddellijk vloeiend scherpstellen, zodat de uitstraling van een filmbeeld of urgentie van het vastleggen van een scène voor een documentaire prioriteit kan krijgen. Beide modellen bieden de optie om de weergavesnelheid te versnellen of te vertragen, waardoor gebruikers creatief met beweging kunnen omgaan en hun videocontent meer impact kunnen geven. De LEGRIA HF G50 en LEGRIA HF G60 ondersteunen Canon’s geavanceerde Image Stabilizer (IS) technologie. Trillingsvrije, professioneel ogende content wordt optisch stabiel vastgelegd dankzij hoogwaardige mechanische compensatie bij camerabewegingen omhoog-omlaag en links-rechts, en elektronisch met intelligente correctie van shift- en kantelbewegingen.

Maak het leven gemakkelijk en leg beeldmateriaal op jouw manier vast

De aanpasbare instellingen maken het voor videoliefhebbers mogelijk de LEGRIA HF G50 en LEGRIA HF G60 volledig af te stemmen op hun eigen voorkeuren; perfect voor degenen die kiezen voor een persoonlijke opnamestijl, ongeacht of het daarbij om familiemomenten of een persoonlijk filmproject gaat. De snelle en geavanceerde bedieningselementen zijn bij beide handheld videocamera’s compact en gebruiksvriendelijk uitgevoerd, ideaal om onderweg beeldmateriaal vast te leggen. Met de professionele zoomtuimelschakelaars, een programmawiel om menugebruik te verminderen, een lensring met vingertipgevoeligheid en de mogelijkheid om functies aan vijf knoppen toe te kennen, zorgen de LEGRIA HF G50 en LEGRIA HF G60 voor een vlekkeloze opnamebeleving. Daarnaast ondersteunen beide modellen een instelbare belichting met ingebouwde ND-filters voor grotere diafragma’s of langere sluitertijden.

Beide modellen zijn uitgevoerd met een snel reagerend 3,0-inch (460.000 dots) touchscreen en een kantelbare 0,24-inch elektronische zoeker met hoge resolutie, zodat gebruikers kunnen vertrouwen op opnamen met een perfecte compositie. De snelle touchscreens van de LEGRIA HF G50 en LEGRIA HF G60 bieden de mogelijkheid om de tracking, focus en belichting en de elektronische zoeker aan te passen – ideaal voor opnamen met een kwalitatief hoogwaardig resultaat in krappe ruimten en bij helder omgevingslicht. Daarnaast zijn beide videocamera’s met de twee SD-kaartsleuven geschikt voor tweevoudige beeldregistratie.

Sluit meer aan, haal er meer uit

Beide videocamera’s zijn ideaal voor gezinnen die al een 4K-televisie hebben en bieden de mogelijkheid het beeldmateriaal met indrukwekkende details weer te geven. De mini-HDMI-connector maakt het mogelijk de LEGRIA HF G50 en LEGRIA HF G60 rechtstreeks op 4K-tv’s aan te sluiten, zodat het beeldmateriaal snel en gemakkelijk te bekijken is.

Stephen Hart Dyke, professional imaging product marketingmanager bij Canon Europe, zegt : “Zoals bij alle Canon-producten zijn deze videocamera’s ontworpen met de wensen en behoeften van de gebruiker als uitgangspunt. De 4K-markt is in opkomst en videoliefhebbers – van elk niveau – willen hun content toekomstbestendig maken en hun creaties met een indrukwekkend hoge resolutie vastleggen en weergeven – vooral nu consumentencontent op 4K-televisies steeds meer de ‘norm’ gaat worden. Zowel de LEGRIA HF G50 als LEGRIA HF G60 maken deel uit van een groeiend Canon-portfolio met 4K-ready producten en zijn de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een compacte, gebruiksvriendelijke videocamera die geen concessies doet aan de superieure beeldkwaliteit.”

Prijzen en beschikbaarheid

De LEGRIA HF G50 is vanaf april 2019 verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van €1119,99. De LEGRIA HF G60 is vanaf juni 2019 verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van €1729,99.

De LEGRIA HF G50 en LEGRIA HF G60 worden voor het eerst getoond tijdens NAB 2019 (8 – 11 april) op de Canon-stand C4425 in de centrale hal. Naast deze introductie heeft Canon vandaag ook aangekondigd dat haar 4K-productlijn wordt uitgebreid met drie nieuwe, compacte 4K UHD-videocamera’s voor professionals – de XA55, XA50 en XA40Ga eventueel voor meer informatie naar www.canon.nl.

LEGRIA HF G50 – de belangrijkste kenmerken:

  • 20x optische zoom
  • 4K-sensor
  • f/1.8 – f/2.8 diafragma
  • Beeldstabilisatie met dynamische modus
  • Instelbaar programmawiel en aanpasbare functieknoppen

LEGRIA HF G60 – de belangrijkste kenmerken:

  • 15x optische zoom
  • 1.0-Type 4K-sensor met Dual Pixel CMOS AF
  • f/2.8 – f/4.5 diafragma
  • Beeldstabilisatie met dynamische modus
  • Instelbaar programmawiel en aanpasbare functieknoppen