Canon ondersteunt de toekomst van haar RF-vatting met de ontwikkeling van zes nieuwe lenzen voor het EOS R-systeem

Amstelveen, 14 februari 2019 – Canon Europe, de wereldwijd toonaangevend producent van lenzen, bevestigt vandaag opnieuw haar betrokkenheid bij het onlangs geïntroduceerde EOS R-systeem en de RF-vatting: de onderneming kondigt de ontwikkeling aan van zes full frame lenzen die in 2019 op de markt worden gebracht ter gelegenheid van de productiemijlpaal van 140 miljoen EF- en RF-lenzenⁱ. Deze combinatie van het innovatieve EOS R-systeem en het bestaande portfolio RF-lenzen herdefinieert de mogelijkheden bij fotografie en videografie – gebruikers beschikken over de tools om hun vaardigheden te verbeteren en – zonder beperkingen – creatief te fotograferen en filmen.

De RF-vatting – vanaf de grond opgebouwd

Het EOS R-systeem en de RF-vatting zijn vanaf de grond opgebouwd en tillen het technologisch erfgoed van het huidige EOS-systeem naar nieuwe hoogten. Canon’s ontwikkeling van EOS vond plaats in lijn met de technische vooruitgang en feedback van gebruikers. Deze nieuwe ontwikkeling anticipeert op de toekomstige technische en creatieve behoeften van fotografen en filmmakers. Het EOS R-systeem bevat het beste van EOS – met nog betere prestaties, nog meer mogelijkheden voor lensontwerp en creatieve flexibiliteit. De in september 2018 geïntroduceerde RF-lensvatting maakt een geheel nieuw optisch ontwerp mogelijk, waardoor grote lenselementen zo dicht mogelijk bij de sensor kunnen worden geplaatst en het licht rechtstreeks op de sensor kan vallen. De RF-vatting verbetert de communicatie en voeding voor lensbediening tussen de lens en de camerabehuizing en draagt zo bij aan het bereiken van de hoogste autofocussnelheid ter wereld met een full frame spiegelloze cameraii. Dankzij de korte backfocus en een 54 mm grote diameter van de lensvatting beschikten de opticaspecialisten van Canon over een nieuwe mate van vrijheid om een nieuwe generatie optische componenten te ontwikkelen – deze biedt een ideale balans tussen het verkleinen van de afmetingen van het systeem, hoogwaardige beelden en hoge prestaties. Bij de ontwikkeling van het EOS R-systeem hebben de technisch specialisten van Canon rekening gehouden met het gebruiksgemak en de mogelijkheid om het portfolio aan lenzen in de toekomst uit te breiden. De nieuwe serie lenzen biedt opnamemogelijkheden voor alle gebruikers van het EOS R-systeem, ongeacht hun behoeften – van foto’s en films tot landschappen en bruiloften.

Zes lenzen – fotografeer en film met de juiste lens

Momenteel zijn zes full frame RF-lenzen in ontwikkeling, afgestemd op de behoeften van elke gebruiker – van enthousiaste fotoliefhebbers tot professionele fotografen en videografen – die op zoek is naar de perfecte opname. Deze serie lenzen bouwt voort op het optisch erfgoed van Canon en verlegt dankzij de nieuwe, geavanceerde optica en innovatieve beeldverwerking bij zowel foto’s als video de grenzen aan creatieve beeldregistratie.

De RF 85mm F1.2L USM is een mid-tele prime met groot diafragma en levert optimale prestaties in handen van ervaren en professionele portretfotografen. De RF 85mm F1.2L USM DS is uitgerust met Defocus Smoothing en is een unieke, krachtige lens voor de combinatie van een prachtige, gelijkmatige onscherpte op de voorgrond en achtergrondbokeh plus een razendsnel diafragma om adembenemende portretten te maken. De RF 24-70mm F2.8L IS USM is een krachtige standaardzoomlens voor zowel professionals als enthousiaste fotoliefhebbers, ideaal voor portretten, landschappen, documentaires of bruiloften. Als groothoeklens met snel diafragma is de RF 15-35mm F2.8L IS USM ideaal voor diverse genres zoals architectuur, interieurs of landschappen. De RF 70-200mm F2.8L IS USM is de vijfde lens die momenteel wordt ontwikkeld en is een must-have voor elke professionele fotograaf die bruiloften, sportevenementen of natuurscènes vastlegt. Deze snelle medium telezoomlens is een geweldige allrounder. Tot slot de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM: dit is de perfecte lens voor op reis – praktisch qua afmetingen en prestaties. Het is een veelzijdige allround lens voor de meer ervaren foto- en videograaf met een reeks aan brandpuntsafstanden voor het maken van uitzonderlijke opnamen.

Mr Issei Morimoto, Senior Vice President van Product Management & Marketing bij Canon Europe, zegt:
“Met de introductie van het EOS R-systeem brachten we vorig jaar de toekomst van fotografie en videografie in beeld. Daarmee toonde Canon de sterke punten van ons EOS R-systeem en RF-vatting: innovatie, compatibiliteit en kwaliteit. Nu de productie van onze EF- en RF-lenzen de indrukwekkende mijlpaal van 140 miljoen hebben bereikt, opent de nieuwe RF-vatting een wereld vol creatieve mogelijkheden, zowel voor fotografen als videografen – of ze nu een bestaande EOS-gebruiker zijn, nieuw waar het gaat om EOS R of de wereld van full frame voor het eerst ontdekken. Met de aankondiging van onze roadmap voor lenzen bouwen we voort op onze ervaring en expertise op het gebied van optica en tonen we onze betrokkenheid bij de toekomst. En dat bewijzen we met onze investering in de wereld van full frame beeldregistratie. Onze klanten een indrukwekkende beeldkwaliteit en superieure optische resultaten bieden is van het grootste belang en vormt slechts de eerste stap op een lange reis, zodat elke Canon-gebruiker de perfecte opname kan maken.”

Toegevoegd aan het portfolio full frame camera’s

Ter uitbreiding van het EOS R-systeem introduceert Canon vandaag ook de EOS RP – de ideale camera voor gebruikers die willen doorgroeien van Canon’s APS-C-modellen naar de full frame wereld van Canon. Deze camera is compact, licht in gewicht en veelzijdig. De EOS RP is ideaal voor reis-, landschaps- en portretfotografie en videografie. De camera biedt alle voordelen van het EOS R-systeem, inclusief ’s werelds snelste autofocus. Als kleinste en lichtsteiii full frame digitale Canon-camera tot nu toe biedt dit model de perfecte mix van functionaliteit en gebruiksgemak voor resultaten met een indrukwekkende beeldkwaliteit. Ervaren fotografen en videografen kunnen de EOS RP gebruiken om hun technische vaardigheden te verbeteren en hun creativiteit verder te verkennen. Bovendien maken de drie lensadapters het mogelijk meer dan 70 huidige EF- en EF-S-lenzen te gebruiken in combinatie met de EOS RP en het innovatieve EOS R-systeem, waardoor nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd aan de bestaande optica, terwijl de uitstekende prestaties en functionaliteit van de EOS DSLR’s gehandhaafd blijven.

Ga voor meer informatie over het EOS R-systeem en Canon’s betrokkenheid bij de RF-vatting naar https://www.canon.nl/cameras/eos-r-system/.i De mijlpaal van 140 miljoen is de gecumuleerde productie op 19 december 2018. Dit aantal is inclusief RF- en Cinema-lenzen.

ii Met ingang van 13 februari 2019, bij digitale spiegelloze camera’s met verwisselbare lens en een 35mm full frame equivalente beeldsensor met Contrast Detection AF en Phase Detection AF op het beeldvlak. Berekend op basis van de resultaten van de gemeten AF-snelheden, gebaseerd op CIPA-richtlijnen (verschilt per opnameconditie en gebruikte lens). Gemeten met behulp van interne methoden. Meetcondities: EV12 (omgevingstemperatuur/ISO 100), Handmatige modus, met de RF24-105mm F4 L IS USM (bij een brandpuntsafstand van 24mm) en de volgende instellingen: sluiteractivering met ontspanknop, 1-punts AF (AF in het midden), One-Shot AF

iii 485 gram, inclusief geheugenkaart en accu

Verdere informatie