De Océ ProStream 1000 continuous feed inkjet-productieprinter helpt Canon-klanten met snellere levering van hoogwaardige printtoepassingen

’s-Hertogenbosch, 25 februari 2019 - Met de Océ ProStream 1000 continuous feed inkjet-productieprinter, verbetert Canon de mogelijkheden van haar klanten om hoogwaardige printtoepassingen met variabele content te leveren. Waaronder premium direct mail- en marketingmaterialen, gepersonaliseerde catalogi, brochures en boeken.

Zeven installaties in EMEA - sinds de introductie van de Océ ProStream 1000 omarmen klanten deze technologie

Eversfrank Group heeft haar digitale printactiviteiten succesvol uitgebreid met twee Océ ProStream 1000 productieprinters

Sinds de introductie in 2017 hebben Canon-klanten de superieure inkjet-productiviteit en printkwaliteit van de Océ ProStream 1000 omarmd: deze productieprinter telt momenteel zeven installaties in EMEA. Het printsysteem voldoet aan de eisen van toekomstgerichte printbedrijven als het gaat om de hoogste printkwaliteit en een uitgebreide mediakeuze voor een duurzame, digitale productie van hoge printvolumes.

De native 1.200 dpi Océ DigiDot piëzo-elektronische ‘drop-on-demand’ printkoptechnologie van de Océ ProStream maakt een optimale printkwaliteit mogelijk die overeenkomt met offset. Deze productieprinter maakt gebruik van de Océ ColorGrip-oplossing, een inline conditioneringsstap voor papier die klanten in staat stelt op een breed scala aan media te printen, waaronder standaard offsetpapier met en zonder coating. Dit maakt het mogelijk de ProStream te integreren in hybride digitale/offset productie-omgevingen en garandeert maximale flexibiliteit.

Van boekbestelling tot levering binnen 48 uur

Ipskamp Printing in Enschede is een specialist op het gebied van printen en inbinden van boeken, brochures en handleidingen. De onderneming heeft geïnvesteerd in de Océ ProStream 1000, waardoor de doorlooptijden aanzienlijk zijn verkort en de productiviteit werd verhoogd zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Met de Océ ProStream 1000 en de ondersteuning ervan door een sterk geautomatiseerd online bestelsysteem kan Ipskamp Printing in slechts 48 uur boeken en handleidingen op maat produceren en leveren.

"Deze toonaangevende productieprinter sluit aan bij de behoefte van onze klanten aan een hogere kwaliteit en bredere papierkeuze. Deze uitbreiding stelt ons in staat met ongekend hoge snelheden en een resolutie van 1.200 dpi te printen op gecoat offsetpapier”, zegt operationeel directeur Folkert Wedzinga.

Dynamische één-op-één marketing voor onderscheidend vermogen

Eversfrank Group, een toonaangevende Duitse leverancier van print-, media- en marketingdiensten, heeft haar activiteiten op het gebied van on demand digitaal printen met succes uitgebreid door te investeren in twee Océ ProStream 1000 productieprinters. Dit stelt de onderneming in staat de printproducten efficiënter te vervaardigen en de hoogwaardige printkwaliteit te leveren die klanten verwachten, ook wanneer het gaat om hoge oplages en een geavanceerde verwerking van variabele printgegevens.

Sinds de installatie van de Océ ProStream printers heeft de onderneming haar aanbod van gepersonaliseerde ‘programmatische’ direct mail en catalogusomslagen uitgebreid. Dit heeft voor haar opdrachtgevers geleid tot een meetbare stijging van de responspercentages. Dankzij de hoge productiviteit van de Océ ProStream 1000 en de ondersteunde digitale workflow, kan Eversfrank Group nu doorlooptijden van slechts 24 uur halen en kunnen opdrachtgevers uiterst effectieve, gepersonaliseerde direct mail versturen binnen hetzelfde tijdvenster dat nodig is voor het starten van een e-marketingactie.

Frank Ehrhorn, Sales Director van de Eversfrank Group: “Door onze digitale productiefaciliteiten uit te breiden met de Océ ProStream 1000, kunnen onze klanten nu profiteren van nieuwe, innovatieve promotiemogelijkheden door gebruik te maken van razendsnel digitaal printen met offsetkwaliteit. Als eerste onderneming in Duitsland die deze ultramoderne inkjettechnologie heeft geïmplementeerd, stellen wij de nieuwe benchmark op het gebied van direct marketing en individualisering van catalogusomslagen door volledig gebruik te maken van de klantgegevens van onze opdrachtgevers.”

Dankzij onze investeringen in technologie van partners als Canon kunnen we de online en offline technologieën nu naadloos op elkaar laten aansluiten, zodat segmentatie naar elk persoon in de afzonderlijke doelgroepen mogelijk is. Zelfs als we praten over een dataset van 100.000 contacten. Voor onze opdrachtgevers is deze capaciteit belangrijk: meer contacten levert meer respons op en dat staat gelijk aan meer omzet. De Océ ProStream 1000 wordt ondersteund door Canon’s expertise op het gebied van integratie van digitale workflows voor variabele gegevens. Dit heeft ons in staat gesteld een nieuw hoofdstuk te beginnen bij de diensten die wij aanbieden. Voor onze opdrachtgevers opent het nieuwe mogelijkheden op een grote, industriële schaal.”

Hybride digitale/offset productie vergroot marktpenetratie

Grafica Veneta in Padua, Italië, produceert jaarlijks meer dan 150 miljoen tijdschriften en boeken. De onderneming wilde, naast reductie van printtijden en magazijnkosten, concurrerende prijzen bieden zonder afbreuk te doen aan de offsetkwaliteit. Grafica Veneta investeerde in 2017 in de Océ ProStream 1000 toen de onderneming getuige was van de opmerkelijke productiesnelheid van 80 meter per minuut en de hoge kwaliteit in fullcolour op zowel mat als glanzend papier. De ProStream van Grafica Veneta wordt aangestuurd door Océ PRISMAproduction, dat is gekoppeld aan het managementinformatiesysteem van de onderneming om een optimale workflowintegratie te realiseren – van digitale bestandsinvoer tot het geprinte boek en dat alles met de hoogste graad van automatisering.

“Tot nu toe waren we niet overtuigd van de printkwaliteit van andere digitale technologieën op de markt. We zijn blij dat we onze opdrachtgevers nu een eersteklas product kunnen leveren dat volledig aansluit bij hun kwaliteitsnormen,” zegt Managing Director Mauro Fontanari.

Peter Wolff, vicepresident PPP EMEA commercial printing van Canon: “Toen we de Océ ProStream 1000 op de markt introduceerden, waren we ervan overtuigd dat het onze klanten in staat zou stellen om hoogwaardig werk van offset naar inkjet te migreren en bovendien het volledige creatieve potentieel van VDP binnen multichannel promotiecampagnes te benutten. Uit de positieve feedback van klanten blijkt overduidelijk dat de Océ ProStream zowel aan hun verwachtingen als aan die van ons voldoet. En dat deze productieprinter met een indrukwekkend hoge productiviteit hoogwaardige, gepersonaliseerde printtoepassingen van een uitzonderlijke kwaliteit vervaardigt.”

Bezoekers van de Hunkeler Innovationdays 2019 in Luzern, Zwitserland (25-28 februari 2019) kunnen de nieuwe verbeteringen aan de Océ ProStream zien die de groeikansen voor hun opdrachtgevers vergroten. De productieprinter verzorgt live de productie van printtoepassingen zoals posters en tijdschriften, terwijl ook andere toepassingen, waaronder mass-customized mailkits, te zien zijn.

De Océ VarioPrint i300 cutsheet inkjet-productieprinter en de Canon imagePRESS C10000VP sheetfed tonerprinter zijn ook aanwezig op de stand in hal 2 om Canon’s brede portfolio aan digitale printoplossingen onder de aandacht te brengen en klanten te helpen hun huidige aanbod uit te breiden met de productie van hoogwaardige printtoepassingen.

Verdere informatie