Canon laat bezoekers Sign & Print Expo de kracht van print ervaren

's-Hertogenbosch, 19 februari 2019 - Tijdens de Sign & Print Expo, die van 26 tot en met 28 maart plaatsvindt in de Evenementenhal in Gorinchem, laat Canon bezoekers de kracht van print ervaren. Zo kunnen bezoekers op de Canon-stand (A106) demonstraties bijwonen van nieuwe producten en printtechnologieën, worden er live verschillende Point-of-Sale-materialen geprint en geeft Canon een indruk van de talrijke mogelijkheden die er zijn op het gebied van interieurdecoratie.

Geïnspireerd door het succesverhaal ‘SPEED’ van de Britse fotograaf Horst Friedrichs, ervaren bezoekers van de Canon-stand hoe je print emotie en snelheid kunt geven. Canon laat tijdens de Sign & Print Expo onder meer zien hoe slimmer en sneller flatbed printen binnen handbereik komt dankzij de Océ Arizona 1300-serie. Met deze nieuwe geavanceerde printer kunnen printbedrijven hun productiviteit maximaliseren en een forse impuls geven aan de kwaliteit van hun printuitingen.

De Océ Arizona 1300 printers zijn de eerste Océ-flatbedmodellen met LED-curing, wat klanten de mogelijkheid biedt om vanuit de stand-by-modus te printen, zonder te moeten wachten tot UV-lampen zijn opgewarmd. Deze technologie maakt het tevens mogelijk te werken met een nog breder scala aan toepassingen op vrijwel alle harde of flexibele printmedia en uitdagende substraten, zoals hout of glas.

Tegelijk met de nieuwe printerserie laat Canon bezoekers van de Sign & Print EXPO kennismaken met  , een innovatieve softwareoplossing die complexe opdrachten vereenvoudigt en automatiseert, waaronder toepassingen met meerdere lagen en duplexapplicaties, zodat printbestanden in een oogwenk gereed zijn. Deze intuïtieve software slaat het printklare bestand op, waardoor identieke toekomstige opdrachten sneller en eenvoudiger door de klant zijn voor te bereiden en de productie steeds efficiënter verloopt.

Ook demonstreert Canon de Océ Colorado 1640 grootformaatprinter met UVgel-printtechnologie in combinatie met de Fotoba XLD170-snijoplossing die inline functioneert. Dankzij deze oplossing zijn handmatige interventies tussen printer en snijder voortaan verleden tijd en maakt Canon een volgende stap in productiviteit.

“Wij spannen ons continu in om ons productportfolio te ontwikkelen en onze klanten te helpen hun bedrijfsactiviteiten te verbreden en te optimaliseren. Voor elke productieomgeving bieden wij nu een passende oplossing, ongeacht het printvolume en de mix aan toepassingen bij de klant. Tijdens de Sign & Print Expo laten wij zien welke innovatieve nieuwe mogelijkheden ondernemers kunnen benutten om op te vallen in de markt en om hun winstgevende groei te vergroten”, vertelt Job Frans, Channel Manager van Canon Nederland N.V.

De experts van Canon staan klaar om bezoekers rond te leiden en hen alles te vertellen over de mogelijkheden die er zijn om nieuwe kansen te creëren en nieuwe markten te betreden. Daarbij wordt niet alleen aandacht besteed aan hardware. Canon’s mediaspecialisten zijn aanwezig om bezoekers te informeren over de ongekend omvangrijke mediapropositie van Canon Imaging Supplies die voor alle digitale printplatformen beschikt over een breed en gevarieerd assortiment mediasubstraten: van UVgel, UV, Watergebaseerd en ChristalPoint ®, tot Eco Solvent en Latex.

Om een indruk te krijgen van de vele mogelijkheden die print te bieden heeft op het gebied van interieur, retail en verpakkingen, kunnen ondernemers terecht op het online platform www.canon.nl/innoverenmetprint. Hier toont Canon allerlei inspirerende toepassingen, of het nu gaat om het printen op hout, glas, behang, magneetfolie of vloermaterialen. Ook vertellen klanten over hun eigen ervaringen en worden diverse whitepapers gedeeld over groeisegmenten in de sign- en displaymarkt.