Canon kondigt de ontwikkeling aan van nieuwe 4K-projector met verbeterde gebruikerservaring en helderheid

Amstelveen, 6 februari 2019 – Voortbouwend op het succes van de in de sector toonaangevende XEED 4K5020Z die in december 2018 werd geïntroduceerd, maakt Canon Europe vandaag de ontwikkeling bekend van een nieuwe 4K-laserprojector met een hogere helderheid en een hogere kleurreproductie. Vooruitlopend op de marktintroductie in het tweede kwartaal van 2019 en als onderdeel van Canon’s belofte om systeemintegrators verder te ondersteunen met creatieve installaties, zal de volgende versie van deze 4K-projector een verbeterde connectiviteit van weergavepoorten bieden. De XEED 4K5020Z-projector zal voor het eerst te zien zijn op de Canon-stand tijdens ISE 2019 (Hal 1, stand N-30). 16-1800141

XEED 4K5020Z

De nieuwe, compacte 4K LCOS-laserprojector maakt gebruik van het onlangs door Canon geïntroduceerde chassis. Deze nieuwe projector heeft nagenoeg geen integratiebeperkingen en is eenvoudig te installeren in elke 360 graden oriëntatie, zowel in portret als landschap. De projector heeft een eenvoudige SPIGOT lens vatting en is compatibel met zeven verwisselbare Canon-objectieven, waaronder het nieuwe RS-SL07RST 4K-objectief. Dit objectief heeft een gemotoriseerde zoom en een +/- 73 % verticale lensverschuiving met minimale lichtschittering en veldkromming. Hiermee garandeert de in ontwikkeling zijnde projector nauwkeurige optische resultaten en een uitstekende beeldweergave zonder vervorming of aberratie.

Voor creatieve installaties in steeds complexere en meer uitdagende omgevingen, biedt Canon’s groeiende portfolio aan projectoren innovatieve functionaliteiten om de technische vereisten bij gebruik van 4K beelden te vereenvoudigen en zo in elk scenario een naadloze projectie te garanderen. De recent geïntroduceerde XEED 4K5020Z wordt gekenmerkt door een superieure helderheid, kwaliteit en kleurdiepte, en produceert een indrukwekkende 4.096 x 2.160 native 4K-resolutie voor toekomstbestendige investeringen in projectortechnologie. Als verdere verbetering van het huidige model wordt de nieuwe projector uitgerust met twee weergavepoorten voor niet-gecomprimeerd 4K 60p 10-bits RGB (4:4:4) video – ideaal voor gebruik in creatieve installaties, bij CAD-/designactiviteiten en collegezalen in het hoger onderwijs.

Canon’s tweevoudige imaging engine, zoals toegepast in de recent geïntroduceerde XEED 4K5020Z, biedt uitstekende mogelijkheden voor het samenvloeien van beelden, koepelvormige projectie en creatieve installaties. Deze binnenkort verkrijgbare laserprojector biedt een vrijwel onderhoudsvrije 24/7 werking met verbeterde eigenschappen waar het gaat om inzetbaarheid en beleving.

Colin Boyle, European Product Marketing Specialist bij Canon Europe, zegt: “ISE is voor ons een geweldig platform om ons brede scala aan nieuwe en bestaande technologieën onder de aandacht te brengen. Deze beurs geeft onze klanten, partners en bezoekers ook inzicht in de innovatieve oplossingen die op dit moment voor de markt worden ontwikkeld. Deze projector zal ons meest uitgebreide portfolio aan 4K-projectoren tot nu toe verder vergroten en wij kijken uit naar de ontvangst van waardevolle feedback van onze klanten tijdens ISE 2019.”

Ga voor meer informatie over Canon’s uitgebreide portfolio aan 4K-projectoren, waaronder de XEED 4K5020Z, naar https://www.canon.nl/projectors/.