Canon stapt in de markt voor ‘Large Venue’ projecties met een native 4K-laserprojector die beelden met een helderheid van 40.000 centerlumen produceert

Amstelveen, 6 februari 2019 - Canon Europe maakt vandaag de introductie bekend van de LX-4K3500Z, haar eerste native 4K-projector voor videoprojecties in grote ruimten. Deze native 4K 3 chip-DLP-laserprojector produceert beelden met een hoge helderheid en is compatibel met een reeks verwisselbare lenzen. De projector beschikt over alle kenmerken en eigenschappen voor uiteenlopende en uitdagende installatieomgevingen en is daardoor perfect voor verhuur in bijvoorbeeld de podium- en theaterwereld. De LX-4K3500Z is een krachtig optisch systeem dat high definition native 4K-beelden projecteert met een helderheid van 40.000 centerlumen en ook in grote evenementenhallen een immersieve beleving biedt.

LX-4K3500Z

Krachtige en nauwkeurige optische technologie

Voor een uitstekende weergave van levensechte kleuren is de LX-4K3500Z uitgerust met 10-bits kleurverwerking om zonder extra filters meer dan 1 miljard kleurtinten te produceren binnen de DCI-P3 kleurruimte. De LX-4K3500Z beschikt over een optisch lasersysteem dat uit twee kleurlichtbronnen en een fosforwiel bestaat. De LX-4K3500Z kan een breed kleurengamma produceren en geeft een gevoel van aanwezigheid en immersieve beleving bij native 4K-videobronnen. Een 3-chip DLP – met HDR en 30.000:1 hoge dynamische contrastverhouding – zorgt voor levensechte kleuren en diepe zwarttinten zonder kleuronderbreking om een natuurgetrouwe weergave van media te garanderen. Voor extra flexibiliteit en optische perfectie is de LX-4K3500Z compatibel met een reeks van zeven lenzen die hoge kwaliteit beeldprojectie bieden op schermen van 100-1.000" bij afstanden variërend van 2 – 176 meter.

Hoge helderheid en hoge resolutie

Als Canon-projector met de hoogste helderheid tot nu toe, heeft de LX-4K3500Z twee kleurenlaserlichtbronnen die 40.000 centerlumen produceren. Deze projector biedt vier verschillende laserlichtmodi, waaronder constante helderheid en handmatige aanpassing, die in stappen van 1 % zijn te kalibreren van 30 % - 100 % voor een langere levensduur en een betere controle over de lichtintensiteit bij het samenvoegen van beelden. Voor videoprojecties met een indrukwekkende precisie en detailweergave maakt de LX-4K3500Z gebruik van 3 x 1,38" DLP-panelen met een native 4K-resolutie van 4.096 x 2.160 pixels, voor in totaal 8.847.360 pixels – ideaal voor grote mensenmenigten bij sportevenementen of voor verhuur in bijvoorbeeld de theater- of podiumwereld. De LX-4K3500Z beschikt over een aantal 4K-beeldmodi en waarborgt daarmee dat 4K-content natuurgetrouw wordt geprojecteerd. Tot deze modi behoort DICOM sim voor het nauwkeurig weergeven van grijstinten in het medisch onderwijs en tijdens grote medische conferenties.

Ontworpen voor flexibiliteit in installatieomgevingen

De LX-4K3500Z ondersteunt complexe installaties, zoals die in lastige of uitdagende ruimten, en kan in elke gewenste 360 graden oriëntatie worden geïnstalleerd, zelf in portretmodus. De LX-4K3500Z is ideaal voor projectie in auditoria en beschikt over keystonecorrectie in vier hoeken, hoekaanpassing en geometriecorrectiesoftware om beeldvervorming bij projectie op ongelijkmatige oppervlakken, zoals wandhoeken en bolvormige ruimten, te vermijden. De ingebouwde functie voor edge-blending produceert schitterende samengestelde beelden door elke pixelpositie te corrigeren voor nauwkeurige projectie bij grote evenementen en is daarmee perfect voor creatieve installaties met meerdere projectoren. Systeemintegrators kunnen de beeldpositie eenvoudig aanpassen zonder de projector te kantelen of te verplaatsen: alle niet-vaste lenzen bieden gemotoriseerde verschuiving, zoom en focus, terwijl de lensgeheugenfunctie gemakkelijk specifieke lensinstellingen oproept.

Eenvoudig in gebruik en onderhoud – met een breed scala aan connectiviteitsopties

De optische eenheid en de lichtbron in de LX-4K3500Z zijn afgedicht ter bescherming tegen stof1, terwijl een koelcirculatiesysteem met een combinatie van water- en luchtkoeling voor een betrouwbare projectie zorgt. Het gebruik van een in elkaar grijpende kamstructuur in de ruimte tussen de lenseenheid en de behuizing van de projector helpt te voorkomen dat stof via de lens binnendringt. Dankzij dit stofbestendige ontwerp is deze projector ook duurzaam in omgevingen waar zich gemakkelijk stof ophoopt, zoals bij permanente installatie in auditoria en stadions. De laserlichtbron en een filtervrije constructie zorgen voor een levensduur van 20.000 uur in de ‘Normale’-modus bij minimale onderhoudsinspanningen of lampen die moeten worden vervangen. Voor eenvoudige installatie en een grotere netwerkconnectiviteit biedt de LX-4K3500Z een breed scala aan connectiviteitsopties, waaronder HDMI, DP, 3GHD/ SDI, plus HDBaseT, RS232C en LAN-poorten.

Tijdens ISE 2019 is de LX-4K3500Z voor het eerst in Europa te zien op de Canon-stand in Hal 1, Stand N-30.

Prijs en beschikbaarheid

De LX-4K3500Z is vanaf februari 2019 verkrijgbaar voor een adviesprijs van €120.000.

LX-4K3500Z – de belangrijkste kenmerken:

  • Native 4K-resolutie (4.096 x 2.160 pixels), 17:9 beeldverhouding
  • 3 x 1,38” DLP superieure kleurreproductie zonder kleuronderbrekingen
  • Lage TCO dankzij 20.000 uur of meer onderhoudsvrije werking
  • Heldere beeldprojectie met 40.000 centerlumen
  • Afgedichte optica met vloeistof- en luchtkoeling voor hogere betrouwbaarheid


1 Volledige bescherming tegen stof e.d. wordt niet gegarandeerd.

Verdere informatie