Canon Europe kondigt nieuwe SDK en API aan voor ontwikkelaars en integrators

Amstelveen, 28 januari 2019 — Canon Europe lanceert vandaag een nieuw API-pakket voor haar camera’s. De combinatie van Canon’s EOS Digital software development kit (EDSDK) en een geheel nieuwe Camera Control API (CCAPI) brengt unieke mogelijkheden binnen handbereik van ontwikkelaars en software engineers en stelt hen in staat te werken met geselecteerde Canon-camera’s en -objectieven, beginnend met de PowerShot SX70 HS.

Nu ook toepasbaar op Canon’s PowerShot-camera’s

Een groot aantal ontwikkelaars heeft al geprofiteerd van Canon’s SDK’s, waardoor ze eenvoudig Canon-camera’s en -objectieven in hun oplossingen konden integreren en, via een USB kabel, op afstand konden bedienen. Tot deze toepassingen behoren onder andere gerobotiseerde/geautomatiseerde units zoals fotocabines, evenementenfotografie en -registratie, het laten maken van pasfoto’s voor officiële documenten zoals een paspoort en andere fotogrammetrische systemen.

De voordelen van EDSDK voor ontwikkelaars en integrators zijn het op afstand bedienen van Canon-camera’s vanaf een Mac of pc en het gebruik van dezelfde code voor alle compatibele Canon-camera’s. Om voor een snelle ontwikkeling gebruik te maken van de multi-platform ondersteuning op geselecteerde modellen1, beschikt de nieuwe CCAPI over een agnostisch besturingssysteem dat wireless gebruik in elke omgeving mogelijk maakt, waaronder Windows, Mac OS, Android, iOS en Linux.

De belangrijkste EDSDK/CCAPI-functies zijn:

  • De camera detecteren, aansluiten/ontkoppelen
  • Camera-instellingen controleren en wijzigen, inclusief tijd
  • Fotograferen op afstand
  • Opnamen downloaden/wissen en geheugenkaarten formatteren

“We zijn erg blij dat we onze EOS Digital SDK kunnen uitbreiden naar de PowerShot serie2 en een tool kunnen bieden waarmee zowel de camera als de krachtige zoomfunctie op afstand zijn te bedienen”, zegt Yuko Tanaka, ITCG Product Marketing Director. “Bovendien is de nieuwe Camera Control API gebaseerd op het Internet Protocol, waardoor deze compatibel is met alle besturingssystemen.”

De PowerShot SX70 HS is het eerste model dat vanaf januari 2019 wordt ondersteund. De PowerShot SX70 HS is Canon’s nieuwste premium bridgecamera die gemakkelijk in gebruik is en overal schitterende opnamen maakt. De camera is voorzien van een vaste lens met krachtige 65x optische zoom, het equivalent van een brandpuntafstand van 21 – 1365mm. Niet alleen het uiterlijk, maar ook de bediening van de camera komt overeen met een DSLR-camera. Een 7,5 cm vari-angle lcd-scherm, 20,3 Megapixel sensor en 4K Ultra High Definition video maken van de PowerShot SX 70 HS een ideale alles-in-één camera die elk type opnamescenario aankan zonder dat de lens verwisseld hoeft te worden.

Ga voor meer informatie over de Canon PowerShot SX70 HS naar: https://www.canon.nl/cameras/powershot-sx70-hs/

Beschikbaarheid van EOS Digital SDK en Camera Control API

Het nieuwe EDSDK- en CCAPI-pakket is het resultaat van feedback van zakelijke gebruikers. De introductie ervan sluit aan bij Canon’s streven om gebruiksvriendelijke en praktische oplossingen te bieden aan ontwikkelaars en integrators. De nieuwe EOS Digital SDK is direct te downloaden via www.didp.canon-europa.com. De nieuwe Camera Control API is vanaf maart 2019 beschikbaar via de Canon-website voor ontwikkelaars.1 Neem contact op met Canon Europe voor meer informatie over de ondersteunde modellen

2 De PowerShot SX70 HS is het eerste model dat vanaf januari 2019 wordt ondersteund