Canon’s UVgel-printtechnologie motor achter groei printbedrijven in EMEA

’s-Hertogenbosch, 23 januari 2019 – In heel Europa profiteren gebruikers van de Océ Colorado 1640-printer van de positieve effecten die de Canon’s UVgel-printtechnologie heeft op hun activiteiten. Zo stelt deze technologie hen in staat hun productiviteit sterk te vergroten en beschikken ze over een groter aantal toepassingen. Ruim een jaar na de lancering van de 64 inch roll-to-roll printer van Canon hebben honderden printbedrijven de nieuwe technologie omarmd en is de printer al op ruim 400 locaties geïnstalleerd.

Meer dan 400 installaties van de Océ Colorado 1640 in EMEA

Canon-klant BBF produceert hoogwaardige zelfklevende graphics met de Océ Colorado 1640

Grafische bedrijven zetten de printer vooral in om hun printuitingen te diversifiëren en toegang te krijgen tot nieuwe markten. Dankzij de hogere productiviteit kunnen zij hogere printvolumes verwerken. Daarnaast is het mogelijk warmtegevoelige media te gebruiken, behoren wachttijden tussen printen en nabewerken tot het verleden en is de noodzaak om te lamineren sterk gedaald. Twee op de drie eindproducten die afkomstig zijn van Océ Colorado 1640-printers worden geproduceerd met een snelheid van 40 m2 per uur op een breed scala aan printmedia. De combinatie van verschillende toepassingen groeit. Op dit moment bestaat 40 procent van alle eindproducten die binnen EMEA worden geproduceerd uit zelfklevende toepassingen.

Ongeëvenaarde productiviteit

Met printsnelheden die veel hoger zijn dan gangbare eco-solvent- en latex-technologieën is de zeer hoge productiviteit voor veel grafische bedrijven een belangrijke drijfveer om te investeren in Canon UVgel-printtechnologie. Siepro - een Duitse specialist op het gebied van zelfklevende graphics en etiketten - heeft zeven Océ Colorado 1640-printers geïnstalleerd ter vervanging van eco-solvent-technologieën. “Binnen vier jaar na onze investering in roll-to-roll draaiden hier twintig printers, maar hadden we nog steeds moeite om de vraag bij te houden. Met een maandelijkse volumegroei van bijna 10 procent en levering op dezelfde dag bij veel online opdrachten, moesten we onze productiviteit opschalen. Met de UVgel-printtechnologie van Canon produceren we nu 40 m2 per uur met de hoogste kwaliteit. Bij eco-solvent was dit 6 m2 per uur”, vertelt directeur Michael Hiemann. “Bovendien gaan de prints rechtstreeks naar het nabewerkingstraject, zonder vertraging voor het drogen of ontgassen. We hebben nu slechts twaalf printers, maar tien keer de productiviteit van voorheen. We printen per dag 2.500 m2 op een reeks zelfklevende materialen, met een absolute kwaliteit en kleurconsistentie - vanaf het begin van de rol tot aan de nabewerking.”

Verbeterde prestaties, lagere kosten

Canon’s Franse klant Armony ontwerpt, produceert en plaatst signage, winkeldecoratie en POS-materialen voor onder andere grote supermarkt- en doe-het-zelfketens. De onderneming heeft drie eco-solventprinters vervangen door twee Océ Colorado 1640 printers, omdat de kwaliteit en productiviteit van Canon’s UVgel-printtechnologie hoger is dan eerdere oplossingen. “Hoewel de investering aanvankelijk hoger was dan bij onze vorige apparatuur, zagen we al snel hoe de Océ Colorado 1640 de prestaties verbetert en de productiekosten van verschillende printmedia verlaagt: van zelfklevende vinylproducten tot bannermaterialen”, zegt productiemanager Franck Boehm. “In het verleden moesten we 90 procent van onze producten lamineren, waardoor media- en arbeidskosten stegen en de doorlooptijd werd verlengd. De duurzaamheid van Canon UVgel-inkt zorgt ervoor dat we nu slechts 10 procent hoeven te lamineren en dan vooral vloerafbeeldingen en een paar toepassingen die een lange levensduur kennen. Voor deze klussen betekenen de ‘direct droog-eigenschappen’ van Canon UVgel-inkt dat we direct kunnen lamineren in plaats van 24 uur te wachten, zoals we deden met eco-solventprints. Deze hogere productiviteit gaat vergezeld met een superieure kwaliteit. Onze klanten zijn erg positief over de scherpte en visuele impact van de UVgel-prints, de levensechte kleuren en de eigenschappen van de graphics, zoals de ongevoeligheid voor vingerafdrukken.”

Capaciteit onder druk

Madrid is de thuisbasis van mediaspecialist BBF. Dit bedrijf investeerde in twee Océ Colorado 1640-printers die haar in staat stellen een volledig managed service concept te bieden: van de productie van graphics tot en met installatie. “Onze kennismaking met de Océ Colorado 1640 was een keerpunt in onze filosofie waar het gaat om print. We waren verrast door de prachtige, rijke kleuren, zonder kleurvergroting, de hoge resolutie, de uniformiteit in printresultaat en ook van print tot print. Er is geen sprake van printbanen, geen vervorming van media, maar wel van een nauwkeurige kleurreproductie. Dit is erg belangrijk voor onze klanten”, aldus directeur Carlos de la Cruz Pontvianne. “Doordat we met 40 m2 per uur prints van de hoogste kwaliteit kunnen produceren en bij twee printers over absolute consistentie beschikken, hebben we de benodigde capaciteit om klanten te ondersteunen, zelfs onder tijdsdruk.”

“Toen we in 2017 de UVgel-printtechnologie van Canon introduceerden, hadden we er alle vertrouwen in dat deze technologie de activiteiten van onze klanten zou transformeren en een einde zou maken aan productieproblemen uit het verleden. Ruim een jaar later beschikken we over klantervaringen waaruit blijkt dat de Océ Colorado 1640 voor een enorme stijging van de productiviteit zorgt. Bedrijven zijn in staat de prestaties bij uitdagende media te optimaliseren en nieuwe strategieën te realiseren die gericht zijn op winstgevende groei”, aldus Wouter Derichs, marketing director Wide Format bij Canon Europe.

Over Canon
Canon is sinds de oprichting in 1937 een toonaangevend leverancier op het gebied van Digital Imaging en informatietechnologie, voor zowel particulieren als bedrijven. De zakelijke activiteiten van Canon richten zich op twee duidelijk onderscheidende markten: Business Imaging (producten en diensten op het gebied van printing en document management voor kantoor- en professionele printomgevingen) en Consumer Imaging (foto- en videoapparatuur, printers, scanners, faxen en All-in-One’s). Wereldwijd telt Canon 3 regionale hoofdkantoren (gevestigd in Japan, Amerika en Europa) met in totaal 376 dochterondernemingen. Dagelijks zijn hier meer dan 190.000 werknemers actief. Het hoofdkantoor van Canon Nederland N.V. is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Meer informatie over Canon Nederland is te vinden op www.canon.nl.

Noot aan de redactie (niet voor publicatie):

Kijk voor meer persinformatie en beeldmateriaal op www.canon.nl/pers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marieke van der Made
Canon Nederland N.V.

Tel: 073 681 52 32

m.van.der.made@canon.nl

Leigh van der Poorten

NewsLab

Tel: 06 43 02 90 62 leigh.vanderpoorten@newslab.nl

Verdere informatie