Ipskamp Printing breidt printerpark uit met Océ ProStream 1000 van Canon

Amstelveen, 11 april 2018- Ipskamp Printing - specialist in het printen en binden van boeken, brochures en manuals - breidt haar printerpark uit met de Océ ProStream 1000: de ‘next generation’ rotatieve kleuren inkjet-productieprinter van Canon. De ProStream combineert de beste kenmerken van bestaande high performance inkjet-technologieën met Canon-innovaties om de kleurkwaliteit

Ipskamp Printing breidt printerpark uit met Océ ProStream 1000 van Canon

De Océ ProStream 1000 is een waardevolle aanvulling op het printerpark van Ipskamp Printing. “Deze uiterst geavanceerde productieprinter sluit aan bij de behoefte van onze klanten aan een hogere kwaliteit en ruimere mediakeuze. Deze uitbreiding stelt ons in staat om met ongeëvenaarde snelheden in een resolutie van 1200 dpi te printen op gestreken offset papiersoorten”, zegt Folkert Wedzinga, operationeel directeur van Ipskamp Printing.  Premium Plus Print is de benaming van Ispkamp Printing voor deze superieure manier van inkjet printen, vertelt Bob Olde Hampsink, commercieel directeur van Ipskamp Printing. “Dit concept biedt veel voordelen. Deze innovatieve vorm van printen is niet alleen snel, efficiënt en milieuvriendelijk, maar biedt bovendien een uitstekende afdrukkwaliteit die vergelijkbaar is met offset. Ook is elk exemplaar uniek in zijn soort vanwege de uitgebreide mogelijkheden tot personalisatie.”

Ipskamp Printing was één van de eerste boekspecialisten die investeerde in inkjet. Het bedrijf beschikt al enige jaren over een Océ ColorStream 3000 en installeerde ook de losblad Océ VarioPrint i300 van Canon. Met de Océ ProStream 1000 maakt Ipskamp Printing haar propositie compleet. Dit stelt het grafische bedrijf in staat in te spelen op de veranderende behoeften van klanten. Zo kan zij een forse verkorting van doorlooptijden en een aanzienlijke productiviteitsverbetering realiseren zonder concessies te doen aan kwaliteit. Steeds meer boeken en manuals worden op maat gemaakt en moeten binnen 48 uur worden geproduceerd en afgeleverd. Ipskamp Printing maakt dit mogelijk door online bestelsystemen, waarbij klanten real time inzicht hebben in het print- en verzendproces. Door de installatie van de Océ ProStream 1000 wordt dit proces nog efficiënter ingericht.

“Met de ingebruikname van de Océ ColorStream 3200 in 2015 heeft Ipskamp Printing gekozen voor de printtechniek van de toekomst: inkjet. Zij heeft eerder ook de Océ VarioPrint i300 geplaatst en met de ProStream maakt zij haar aanbod compleet. We zijn er trots op dat Ipskamp Printing deze weg met Canon is ingeslagen en kijken uit naar een intensieve samenwerking in de komende jaren”, zegt Frank Huigen, Director Strategic Accounts van Canon.


Website: www.ipskampprinting.nl