Van Vliet Printing verkent nieuwe toepassingen met Océ Colorado 1640 van Canon

‘s-Hertogenbosch, 22 februari 2018 – In de eerste 100 dagen na de installatie van de Océ Colorado 64” roll-to-roll printer van Canon beproeft Van Vliet Printing, een grafisch specialist uit Hoorn, de talrijke mogelijkheden van deze hoogwaardige digitale printer. Van Vliet - een familiebedrijf gespecialiseerd in digital printing - installeerde de Océ Colorado 1640 in september 2017 als eerste Nederlandse bedrijf. Dit stelt het bedrijf in staat een meer efficiënte productie en groei te realiseren.

Van Vliet Printing biedt een ruim en gevarieerd aanbod van printoplossingen, zoals klein- en grootformaat printing, contour- en lasersnijden voor commerciële toepassingen, promotionele graphics, point-of-sale-materialen en op maat gesneden verpakkingen. Het bedrijf werkt al vele jaren nauw met Canon samen. Zo speelde de introductie van technologische oplossingen als

de Océ Arizona- en Océ ColorWave een sleutelrol in de uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten. Daniel van Vliet, eigenaar van Van Vliet Printing, maakte tijdens Drupa 2016 kennis met de Océ Colorado 1640 tijdens een demonstratie die Canon gaf van haar UVgel-printtechnologie. Hij was zich onmiddellijk bewust van de mogelijkheden die de printer kan bieden met het oog op een hogere efficiency en kortere doorlooptijden van soms complexe printopdrachten.

Hogere efficiency en kortere doorlooptijden
Van Vliet Printing installeerde de Océ Colorado 1640 met de ambitie de dienstverlening aan klanten in de retailsector uit te breiden met nieuwe, innovatieve services. “De mogelijkheden van de Océ Colorado 1640 hebben onze verwachtingen overtroffen. We beschikken nu over een universele printer die een uiterst hoge printkwaliteit biedt en zeer hoge volumes kan printen, waardoor we onze productiviteit aanzienlijk kunnen verhogen. Zo kunnen we met de Océ Colorado in slechts één week tijd hoge volumes tot 1.200 m² printen. De twee mediastations maken snelle materiaalwisselingen mogelijk, wat resulteert in een veel grotere efficiency van het productieproces. Sinds de printer is geïnstalleerd, hebben we onze doorlooptijden fors kunnen verkorten”, vertelt Van Vliet. “De Océ Colorado 1640 is zo snel en eenvoudig in het gebruik dat we meer opdrachten kunnen aannemen en klanten kunnen ondersteunen met een reeks nieuwe toepassingen. Zo kregen we onlangs van een lokaal museum de opdracht behang te produceren voor een tentoonstelling. In tegenstelling tot traditioneel behang is deze uitvoering heel eenvoudig te verwijderen en opnieuw aan te brengen. Deze nieuwe toepassing stelt onze klant in staat bezoekers een volledig nieuwe beleving te bieden afhankelijk van de tentoonstelling.”