Met Canon’s nieuwe LEGRIA HF G26 de zekerheid van beeldmateriaal met een professionele kwaliteit

Amstelveen, 1 februari 2018 – Canon Europe introduceert vandaag de LEGRIA HF G26, een Full HD-videocamera die aansluit bij de creatieve behoeften van videoliefhebbers en vertrouwen geeft bij het vastleggen van veelzijdige content. De compacte en makkelijk draagbare LEGRIA HF G26 heeft een 28,8mm groothoeklens met 20x optische zoom, superieure optische componenten, een unieke beeldregistratie bij weinig omgevingslicht en een uit 8 lamellen bestaand diafragma voor schitterende bokeh-effecten. Die kenmerken zorgen ervoor dat deze videocamera videografie naar het volgende niveau tilt. Met de eenvoudige, maar krachtige LEGRIA HF G26 kunnen zowel videoliefhebbers als filmmakers uitzonderlijk Full HD 50p-beeldmateriaal vastleggen voor alle creatieve doeleinden.

LEGRIA HF G26

Toonaangevende kenmerken voor nauwkeurig, hoogwaardig beeldmateriaal
De LEGRIA HF G26 biedt een reeks aan geavanceerde functies en zorgt ook onder de meest uitdagende omstandigheden voor nauwkeurig en hoogwaardig beeldmateriaal. De Intelligent Image Stabilizer (IS) compenseert camerabewegingen over 5 assen – essentieel voor stabiele beelden wanneer je beweegt tijdens het filmen– en registreert dankzij Powered IS zelfs bij extreme zoom trillingsvrije, vloeiende beelden. Ter ondersteuning van de helderheid van Full HD beschikt de LEGRIA HF G26 over Instant Focus voor snelle en nauwkeurige identificatie van de positie en de afstand tot het onderwerp. Het vastleggen van haarscherpe Full HD-videobeelden was nog nooit zo makkelijk.

Met de driestanden-schakelaar kunnen gebruikers gemakkelijk wisselen tussen Handmatig, Automatisch en Cinema modi zonder de individuele instellingen te wijzigen. Met een 20x optische zoom maakt de LEGRIA HF G26 creatieve video-opnamen mogelijk van groothoek tot extreme close-ups, waarbij zelfs verafgelegen onderwerpen met perfecte Full HD-kwaliteit worden vastlegt. Met behulp van een Wide Dynamic Range van 600 procent en Highlight Priority registreert de LEGRIA HF G26 Full HD 50p met 35 Mbps en levert daarmee beelden van hoge kwaliteit, waarbij de tinten gelijkmatig zijn verdeeld en lichte beeldvlakken goed worden beheerd. Dit resulteert in schitterend beeldmateriaal rechtstreeks vanuit de camera.

De combinatie van een 2,91 Megapixel 1/2.84-type HD CMOS Pro-sensor en DIGIC DV4-processor zorgt voor een ongelooflijk hoge lichtgevoeligheid, scherp contrast en groot dynamisch bereik zonder afbreuk te doen aan de Full 1080p HD-beeldkwaliteit. Dit stelt filmmakers in staat om content vast te leggen onder belichtingsomstandigheden van slechts 0,1 lux, ideaal voor videoliefhebbers die nachtelijke documentaires maken. De LEGRIA HF G26 compenseert met het ingebouwde ND-filter ook overbelichting in situaties met veel licht, zodat de juiste hoeveelheid ervan de sensor bereikt.

Eenvoudige bediening en compact ontwerp
De aanpasbare instellingen maken het voor enthousiaste videografen mogelijk om de LEGRIA HF G26 volledig af te stemmen op hun eigen opnamevoorkeuren. Ideaal voor gebruikers die hebben afgesproken om het beeldmateriaal in een bepaalde stijl vast te leggen. De LEGRIA HF G26 is een compact, eenvoudig te bedienen handheld-camcorder met snel reagerende, geavanceerde bedieningstoetsen en is daarmee perfect om onderweg beeldmateriaal vast te leggen. De videocamera is uitgerust met een professionele zoomschakelaar, lensring met vingertipbediening en programmeerbare toetsen en draaiknoppen. Daarmee biedt de LEGRIA HF G26 content creators maximale artistieke controle bij het vastleggen van videobeelden.

Een uiterst gevoelig 3,0-inch capacitief touchscreen zorgt ervoor dat de beeldcompositie perfect kan worden gekozen en biedt voor een hoogwaardig resultaat de mogelijkheid om tracking focus en belichting aan te passen. Voor een volledige weergave bij het vastleggen van beeldmateriaal, en dan vooral in heldere omstandigheden, kunnen ambitieuze filmmakers de 1,56 miljoen dots tellende kantelbare elektronische zoeker tot 45° instellen voor opnamen vanuit lage hoeken en om overstraling en reflectie te voorkomen. Dit is vooral handig voor videografen die content vastleggen onder wisselende lichtomstandigheden, bijvoorbeeld tijdens het reizen of opnamelocaties in de buitenlucht. De eenvoudige bediening en het compacte ontwerp maken de LEGRIA HF G26 geschikt voor die momenten waarop mobiliteit en snelheid onmisbaar zijn.

Eenvoudige workflow, geavanceerde registratie
Of het nu gaat om weergave van schitterend 1080p/50 beeldmateriaal rechtstreeks vanaf de videocamera of het later bewerken ervan, de LEGRIA HF G26 opent een reeks aan keuzemogelijkheden en zorgt voor een flexibele workflow. De gelijktijdige AVCHD- en MP4-beeldregistraties biedt de vrijheid om met Full HD-resolutie op te nemen tot 35 Mbps MP4/28 Mbps AVCHD en tot lage resoluties van 3 Mbps MP4/5 Mbps AVCHD. Met de diverse geavanceerde opname-opties zoals langzame en snelle opnamen met een maximumsnelheid van 1.200x, biedt de LEGRIA HF G26 de zekerheid dat elk moment wordt vastgelegd.

Als betrouwbare partner voor elke filmtaak zorgt de LEGRIA HF G26 met twee SD-kaartsleuven voor de geruststellende zekerheid dat continu-opnamen mogelijk zijn en altijd een back-up wordt gemaakt. De LEGRIA HF G26 beschikt naast een HDMI-aansluiting over een reeks aan geavanceerde interfaces, waaronder voor een 3.5mm hoofdtelefoon plus een Mini Advanced Shoe-ingang. De ingebouwde hoofdtelefoonuitgang met 16 volume-instellingen voor nauwkeurige weergave en de microfooningang verbeteren beide de audiofunctionaliteit om het vastleggen van interviews en vlogs te ondersteunen. Met dit uitgebreide scala aan functies kunnen content creators vol vertrouwen werken aan al hun creatieve producties.

De belangrijkste kenmerken

  • 20x optische zoom
  • Full HD 1080P
  • DIGIC DV4
  • Optische groothoeklens
  • Cirkelvormig diafragma met 8 lamellen
  • Wide DR Gamma
  • Highlight Priority
  • MP4
  • AVCHD