Canon breidt 4K-projectorlijn¹ uit met compact en lichtgewicht HD-model – de XEED 4K600Z

’s-Hertogenbosch, 7 november 2017 – Canon Europe introduceert de XEED 4K600Z: een compacte, heldere en ‘higher-than-native’ 4K-laserfosfor LCOS-projector. Dit nieuwe model produceert met 6.000 lumen een superieure beeldkwaliteit en is uiterst geschikt voor professionele omgevingen en toepassingen, zoals simulatie, design, het onderwijs, creatieve installaties en digital signage. Naast haar grote helderheid en scherpte heeft de XEED 4K600Z dezelfde compacte afmetingen en functionaliteit als het voorgaande model, de XEED 4K600STZ. Met een projectieverhouding van 1,34-2,35:1 vergroot dit model de inzetbaarheid als installatieprojector.

Canon XEED 4K600Z


Krachtige 4K-technologie en nauwkeurige optica
Dankzij de native 4K-resolutie van 4.096 x 2.400, de exclusieve Canon-optica met LCOS-technologie en AISYS-beeldverbetering, zorgt de XEED 4K600Z met haarscherpe details en levensechte kleuren uit de sRGB-kleurenstandaard voor de ultieme kijkervaring. De heldere en kleurrijke imaging-mogelijkheden van de XEED 4K600Z maken deze projector zeer geschikt voor high-end simulatieomgevingen waar een levensechte beeldreproductie essentieel is. Om het videobeeld en de beleving ervan verder te verbeteren, heeft de XEED 4K600Z een minimale vertekening voor vervormingsvrije beelden, een lagere beeldvervaging en zeer hoge responstijden (1.0 frame delay). De haarscherpe beelden zijn te projecteren in een breed scala aan omgevingen, waaronder weergave op ronde of gebogen oppervlakken.

Compacte afmetingen, optimale inzetbaarheid en connectiviteit
Met een gewicht dat inclusief het objectief slechts 26 kg bedraagt, is de XEED 4K600Z ’s werelds kleinste en lichtste native 4K-projector² in deze klasse. De projector kan eenvoudig onder elke hoek worden geïnstalleerd, waarbij de gemotoriseerde lensverschuiving van +/- 60% verticaal en +/-10% horizontaal het onnodig maakt de projector te kantelen of te verplaatsen, waardoor het installatieproces snel en efficiënt verloopt.

Naast de grote gebruiksvriendelijkheid en de eenvoudige installatieprocedure biedt de XEED 4K600Z een reeks programmeerbare instellingen die van deze projector een flexibele oplossing voor professionele omgevingen maakt. Dankzij lasertechnologie en gebruik in de portretmodus kan de projector bijvoorbeeld 24 uur per dag worden ingezet voor digital signage. De XEED 4K600Z is bovendien veelzijdig genoeg voor een nauwkeurige weergave van grijstint röntgenbeelden bij medisch onderwijs – een toepassing die mogelijk is dankzij de Digital Imaging and Communication in Medicine (DICOM) simulatiemodus³ en plaatsvindt conform de DICOM 14-norm voor medisch beeldschermonderwijs.

De Wi-Fi-mogelijkheden staan garant voor beheer en bediening van de projector via iOS-apparaten, iets wat eerder alleen mogelijk was via een bekabelde LAN⁴. De nieuwe Canon Projector Service Tool-app – beschikbaar op iOS-apparaten – bespaart de gebruiker tijd, doordat deze een bedieningsfunctionaliteit en een foutmelding- en oplossingsprocedure biedt.

Helder licht, langere gebruiksduur
In plaats van een traditionele lamp gebruikt de betrouwbare XEED 4K600Z een blauwe laserdiode en gele fosfor die in elke omgeving exact de gewenste helderheid levert. Met als resultaat dat de projector een langere gebruiksduur kent van 40.000 uur met minimaal onderhoud en lage stilstandkosten. De XEED 4K600Z wordt ondersteund door een Canon-garantie van vijf jaar, plus een gratis ‘next day’-leenservice die de stilstand voor de gebruiker verder beperkt⁵.

XEED 4K600Z – de belangrijkste kenmerken:

  • Higher-than-native’ 4K-resolutie (4.096 x 2.400 pixels)
  • 6.000 lumen helderheid
  • Licht in gewicht (26 kg), compacte (559 mm x 201 mm x 624 mm) behuizing
  • 360° oriëntatie, met landschaps- en portretmodus
  • Breed kleurenspectrum, conform de sRGB-kleurenstandaard
  • 1,76x gemotoriseerd zoomobjectief
  • 4K LCOS-technologie voor vloeiende, naadloze beeldweergave
  • Levensechte kleurreproductie met 4000:1 native contrastverhouding


¹ Binnen deze lumen-categorie (correct op het moment van introductie)
² Correct op het moment van introductie
³ Conform DICOM 14, maar niet goedgekeurd voor diagnosetoepassingen
⁴ De XEED 4K601Z, ook vanaf vandaag verkrijgbaar, is identiek aan de XEED 4K600Z, maar heeft geen Wi-Fi-functionaliteit. Dit met oog op gebruik in omgevingen met een hoog beveiligingsprofiel
⁵ *De Algemene voorwaarden zijn van toepassing en uitsluitend beschikbaar in geselecteerde landen