Eerste Océ Colorado 1640-klant in Europa installeert vijf printers als basis voor groei

Den Bosch, 20 december 2017 – Het Duitse bedrijf Comdatek GmbH gaat, na een succesvolle testfase, over tot de installatie van in totaal vijf Océ Colorado 1640 64” roll-to-roll UV-gel printers van Canon. In navolging van twee printers die eerder dit jaar zijn geïnstalleerd, breidt Comdatek - gespecialiseerd in digitaal drukwerk voor reclame- en promotie-uitingen - haar printerpark met nog eens drie printers uit. Alle printers worden geïnstalleerd in de productievestiging van Comdatek in Hückelhoven bij Mönchengladbach. Hiermee kan Comdatek haar productiviteit aanzienlijk verhogen en een basis leggen voor verdere groei.

Comdatek, de eerste Océ Colorado 1640-klant in Europa, bestelt vijf van deze printers

In de aanloop naar de introductie van de Océ Colorado 1640 64”-printer tijdens FESPA 2017 gaven Comdatek en Canon het startsein voor een pilot. Comdatek nam de eerste printer in maart 2017 in gebruik. Hierna volgden uitgebreide tests van verschillende toepassingen, met een focus op het printen van posters en reclamemateriaal met achtergrondverlichting. Op basis van de prestaties van de printer en de deskundige consultancy vanuit Canon besloot Comdatek haar investering in de UVgel-printtechnologie van Canon uit te breiden. Zo bieden de printers Comdatek de mogelijkheid hoogwaardige prints te produceren met een snelheid van 150 m² per uur. Hiermee kan zij de verwerkingscapaciteit van printopdrachten sterk verhogen. Bovendien is het door de hoge automatiseringsgraad en flexibele mediaverwerking mogelijk snel in te spelen op de strikte verwerkingseisen in een zeer dynamische productieomgeving.

Stevig fundament voor verdere groei
De beperkingen van de reguliere roll-to-roll-printsystemen waren doorslaggevend bij de keuze van Comdatek om te investeren in de UVgel-printtechnologie van Canon. “Traditionele technologieën hebben minder uitgebreide mogelijkheden als het gaat om toepassingen die een hogere kwaliteit vragen. De kleurweergave kan onregelmatig zijn en ook de baanvorming is een terugkerend probleem. Onze solvent- en latexsystemen vereisen daarnaast veel dagelijks onderhoud en dat is lastig nu de werkdruk door de toename van het aantal opdrachten steeds verder toeneemt”, vertelt Viktor Kelm, eigenaar en Managing Director van Comdatek. “Deze nieuwe printers produceren hoogwaardige, duurzame prints met twee keer de snelheid die we met onze bestaande printers bereikten en dit betekent een sterke productiviteitsverhoging. Met de plaatsing van vijf Océ Colorado 1640 64” roll-to-roll printers kunnen we ons op onze kernactiviteiten concentreren en een basis leggen voor verdere groei.”

“Comdatek heeft vanaf het begin af aan geloofd in de kracht van de Océ Colorado 1640 en was een ‘early adapter’ van onze UVgel-printtechnologie. Tijdens de pilot was sprake van een intensieve samenwerking tussen de medewerkers van Comdatek en onze productspecialisten en kregen we veel feedback over de Océ Colorado 1640. Dit stelde ons in staat om de prestaties van het systeem nog beter af te stemmen op een breed scala aan media en toepassingen”, zegt Mark Lawn, Director Graphic & Communications Group van Canon Europe. “Wij zijn erg blij dat Comdatek er na deze positieve ervaringen voor heeft gekozen haar printerpark met in totaal vijf printers uit te breiden.”