CANON BIEDT EXTRA FOTOGRAFIE CONTENT NA ELKE UITZENDING VAN HET PERFECTE PLAATJE

Amstelveen, 23 oktober 2017 – Canon geeft kijkers na afloop van elke aflevering van het programma Het Perfecte Plaatje - seizoen 2 – aanvullende, inspirerende content via www.canon.nl/hetperfecteplaatje. Waar het programma stopt, zijn er voor de kijker op dit platform video’s beschikbaar waarin William Rutten samen met Cynthia Boll en Canon-expert Jip Barth verder ingaat op de foto’s, de gebruikte producten en delen zij tips en tricks voor de wekelijkse thuisopdracht waaraan iedereen kan meedoen. Naast de video’s is ook veel andere content beschikbaar, zoals informatie van de gastjuryleden die ingaan op de thema’s van de shoots waaraan de deelnemers van Het Perfecte Plaatje meedoen.


Op online platform – www.canon.nl/hetperfecteplaatje - vinden kijkers aanvullende, inspirerende content over fotografie.

Canon Nederland is net als in 2016 hoofdsponsor van het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje dat vanaf morgen 24 oktober om 20.30 uur bij RTL 4 wordt uitgezonden. In het populaire programma gaan acht bekende Nederlanders met passie voor fotografie de strijd met elkaar aan en worden ze beoordeeld door professionals William Rutten en Cynthia Boll en een gastjurylid. De hoofdprijs is een fotoreportage in het magazine National Geographic. Het Perfecte Plaatje wordt gepresenteerd door Tijl Beckand, de productie is in handen van Talpa Producties.

Passie voor fotografie
“Het Perfecte Plaatje is vorig jaar zeer positief ontvangen door het grote publiek en daar zijn we uiteraard zeer trots op. In heel Nederland is de passie voor fotografie en beeld dankzij het programma aangewakkerd en het is voor ons dan ook vanzelfsprekend om opnieuw op te treden als hoofdsponsor”, zegt Jan-Ton Prinsze, Country Director van Canon BeNeLux Consumer Imaging Group. “Een belangrijke les die we leerden van het vorige seizoen is, dat er bij de kijkers nog meer behoefte is om dieper in te gaan op het onderwerp fotografie. Daarom is er vanaf morgen een platform – www.canon.nl/hetperfecteplaatje - waar we nog meer aandacht besteden aan specifieke inhoudelijke content. We vinden het belangrijk om deze te delen met de kijkers van het programma.”

Fotografische uitdagingen
Op het platform wordt de kijker door middel van verschillende video’s, beeld en tekst de mogelijkheid geboden om na de uitzending van Het Perfecte Plaatje dieper in te gaan op de fotografische uitdagingen die in het programma zijn besproken. In de video’s is William Rutten de gids voor de kijker en praat hij samen met Cynthia Boll na over onder meer foto’s die door de deelnemers van Het Perfecte Plaatje aan de jury zijn voorgelegd. Ook spreekt hij met Canon-expert Jip Barth over de gebruikte producten en gaan William en Jip in op handige en leuke tips en tricks die zijn gerelateerd aan de thema’s van de shoots die door de deelnemers zijn gedaan. Ook vind je op www.canon.nl/hetperfecteplaatje aanwijzingen voor het maken van de thuisopdracht.

Afvalrace van acht afleveringen
De BN’ers die dit seizoen de uitdaging aangaan om het perfecte plaatje te schieten zijn Tygo Gernandt, Isa Hoes, Monique Smit, Roel van Velzen, Gordon Heuckeroth, Vivian Reijs, Estelle Cruijff en Giel de Winter. De deelnemers doen verschillende foto-opdrachten, die beoordeeld worden door de vaste juryleden en professionele fotografen William Rutten en Cynthia Boll. Tevens sluit bij iedere shoot een gespecialiseerd gastjurylid aan, die de deelnemers tips geeft bij het betreffende thema.

Training kandidaten
Canon heeft tal van producten ter beschikking gesteld die de deelnemers gebruiken voor de verschillende opdrachten: de Canon EOS 5D Mark IV, Canon EOS M5, diverse lenzen en de Canon PowerShot G7X Mark II. Daarnaast krijgen de deelnemers alle gelegenheid om irista, het online platform voor beheer en organiseren van je foto’s in de cloud te gebruiken. Specialisten van Canon zijn ook dit jaar nauw betrokken bij de voorbereidingen van het programma en iedere deelnemer heeft een training van Canon gekregen waarin de apparatuur en de basisprincipes van fotografie aan bod zijn gekomen.

Expositie
Het beeldmateriaal uit Het Perfecte Plaatje is, net als vorig jaar, na de finale-uitzending te zien in een speciale expositie in Museum Hilversum. Canon geeft via social media meer details over het programma en de expositie.