Canon introduceert vier professionele camcorders, waaronder toonaangevende 4K 50P-modellen

Amstelveen, 12 september 2017 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, maakt vandaag bekend dat haar assortiment professionele camcorders wordt uitgebreid met vier nieuwe modellen – de XF405 en XF400 voor 4K 50P- beeldregistratie en de Full HD XA15 en XA11. Deze compacte en lichtgewicht camcorders zijn uitgerust met eersteklas optica, krachtige sensoren en een reeks aan veelzijdige kenmerken. Daarmee zijn ze ideaal voor een breed scala aan professionele videoproducties.

Canon XF405 en XF400

Canon XA15 en XA11

XF405 en XF400 – veelzijdige, compacte 4K-kwaliteit
De XF405 en XF400 zijn voorzien van een nieuw ontwikkelde 15x optische zoomlens (35 mm filmequivalent: 25.5 mm–382.5 mm), een 1.0-Type CMOS sensor en een Dual DIGIC DV 6-platform voor beeldverwerking om over het gehele zoombereik hoogwaardige 4K/50p-beeldregistratie te bieden. Deze twee modellen bieden ook continue 100 fps registratie in Full HD om beelden in slow motion vast te leggen. Deze geavanceerde kenmerken zijn geïntegreerd in een compacte en lichtgewicht body. Dankzij de ingebouwde Neutral Density (ND) filters kunnen de XF405 en XF400 indrukwekkende beelden met een geringe scherptediepte produceren – zelfs onder moeilijke belichtingscondities. De twee SD-kaartsleuven maken relay en simultane beeldregistratie mogelijk en vergroten niet alleen de opnameduur, maar zorgen ook direct voor een back-up van de beelden. De XF405 en XF400 bieden een reeks aan interface-opties, waaronder HDMI, een XLR professionele audioaansluiting, LAN en Remote. De XF405 is bovendien uitgerust met een 3G-SDI-aansluiting. De ingebouwde Wifi-functionaliteit maakt ftp-bestandsoverdracht mogelijk en via Browser Remote zijn beide camcorders te bedienen met een mobiel apparaat.

Hoge frame rate 4K UHD/50P-beeldregistratie op SD-kaarten
De XF405 en XF400 ondersteunen de UHD/50P MP4 en XF-AVC* formats (150 Mbps) voor beeldregistratie en bieden daarnaast ook 100 fps continu-opnamen voor slow motion beelden. De lage ruis en hoge gevoeligheid zijn het resultaat van de samenwerking tussen een 1,0-type CMOS-sensor en de twee DIGIC DV 6-beeldprocessoren. Deze combinatie zorgt voor hoogwaardige beelden met een uitzonderlijk scherpe detailweergave. En de Wide Dynamic Range (DR) modus stelt gebruikers in staat beeldmateriaal vast te leggen met een 800% groot dynamisch bereik en zo ook bij lichte tot zeer lichte tinten alle details en subtiele nuances te registreren.

Hoogwaardige 4K 15x zoomlens
De nieuw ontwikkelde 4K-lens, 1,0-type CMOS-sensor en Super UD-elementen minimaliseren chromatische aberratie en stellen de XF405 en XF400 in staat beeldmateriaal met een indrukwekkende helderheid vast te leggen. Beide camcorders bieden in 4K een 25.5mm ultragroothoek die wordt ondersteund met een 15x optische zoom. In de Full HD-modus is – zonder verlies aan beeldkwaliteit – 30x Advanced Zoom mogelijk. Een geavanceerd beeldstabilisatiesysteem (IS) langs 5-assen garandeert stabiele beelden bij elk scenario waarin zich camerabewegingen voordoen. Een 0,8x groothoek- en 1,5x tele-converter zorgen voor extra flexibiliteit en bereik bij zowel 4K als Full HD.

Dual Pixel CMOS AF voor razendsnelle, nauwkeurige autofocus
Dual Pixel CMOS AF is standaard aanwezig op zowel de XF405 als de XF400 en zorgt voor snel en nauwkeurig automatisch scherpstellen binnen ongeveer 80% van het beeldveld. Een touchscreen maakt verdere scherpstelregeling en een intuïtieve camerabediening mogelijk. De camcorders bieden naast de innovatieve Dual Pixel Focus Guide diverse AF-opties, zoals Face Priority AF en Face Only AF. Dual Pixel Focus Guide ondersteunt handmatig scherpstellen tijdens de opnamen door visueel de scherpstelpositie aan te geven.

XA15 en XA11 – professionele prestaties en functionaliteit
De XA15 en XA11 zijn Full HD-camcorders met indrukwekkende 26.8mm-576mm zoomlenzen tot 20x optisch voor maximale flexibiliteit bij het vastleggen van uiteenlopende scènes en dat altijd met een superieure beeldkwaliteit. Een Hi-UD-lens ondersteunt de reductie van chromatische aberratie en zorgt daarmee voor een levensechte beeldregistratie. De Canon HD CMOS-sensor en het krachtige DIGIC DV4-platform voor beeldverwerking garanderen samen hoge prestaties in omgevingen met weinig licht en staan garant voor superieure Full HD-beelden in 50P bij 35 Mbps. De Wide DR-modus ondersteunt een vlekkeloze compressie van lichte partijen binnen een scène om een DR van 600% te realiseren. Dit maakt het mogelijk om te filmen met vloeiende kleurgradaties en overbelichting te voorkomen. Dit geldt voor elke opnameomgeving waar het verschil tussen lichte en donkere delen al snel tot overbelichting kan leiden. De flexibele beeldexpressie van de XA15 en XA11 wordt ondersteunt door een Slow/Fast Segment-functie die gebruikers in staat stelt te filmen met snelheden van 0,4x tot het maximum van 1.200x.

Beide camcorders kunnen gelijktijdig met verschillende bit rates gemaakte opnamen in zowel het AVCHD- als MP4-format wegschrijven naar geheugenkaarten in de twee SD-kaartsleuven. De XA15 en XA11 bieden een reeks aan interfaces, waaronder HDMI, XLR-aansluiting voor professionele audio, hoofdtelefoonaansluiting en optioneel ook gps-ondersteuning. De XA15 is bovendien voorzien van een SDI-uitgang. Met hun compacte en lichtgewicht body’s zijn de XA15 en XA11 ideaal voor snelle actie-opnamen waar zowel snelheid als mobiliteit essentieel zijn. De Dynamic Mode biedt beeldstabilisatie langs 5-assen – rol langs dwarsas, horizontale rol, verticale rol, omhoog-omlaag en links-rechts – en zorgt zo voor een vloeiende beeldregistratie bij diverse snelle opnamestijlen.

XF405/0 – de belangrijkste kenmerken:

  • 4K UHD/50P-beeldregistratie op SD-kaarten met hoge frame rates
  • Hoogwaardige 4K-lens met 15x zoom
  • Dual Pixel CMOS AF voor razendsnelle en nauwkeurige autofocus
  • Netwerkfunctionaliteit met ftp-overdracht en bediening op afstand
  • Compacte en lichtgewicht body – professionele bediening

XA15/11 – de belangrijkste kenmerken:

  • Hoge optische prestaties
  • Indrukwekkende Full HD-beeldkwaliteit
  • Professionele beeldregistratieopties
  • Professionele interfaces
  • Eenvoudige bediening en compact ontwerp


*XF-AVC zal worden ondersteund door een toekomstige firmware update die in de eerste helft van 2018 beschikbaar is