Canon DP-2411 met 12G-SDI voor 4K HDR-productie versterkt assortiment professionele referentiebeeldschermen

Amstelveen, 12 september 2017 – Canon Europe maakt vandaag de introductie bekend van de DP-V2411, een professioneel 24-inch referentiebeeldscherm dat is ontworpen voor 4K High Dynamic Range (HDR) workflows binnen de omroep- en filmwereld. De DP-V2411 biedt een indrukwekkende beeldkwaliteit met hoge luminantie en een breed kleurspectrum. Dit referentiebeeldscherm is met de uitgebreide functionaliteit en geavanceerde interfaces de perfecte tool voor omroepproducenten en filmmakers.

Canon DP-V2411

Perfecte resolutie en hoge luminantie
De DP-V2411 biedt een hoge luminantie van 600 cd/m2 bij een volledig wit scherm en kan deze luminantie met de Boost Contrast modus* verhogen tot 1.000 cd/m2. Het ingebouwde, door Canon ontwikkelde backlight control system is in staat de helderheid te corrigeren om zo een uniform, stabiel en nauwkeurig beeld van hoge kwaliteit te garanderen.

Voor een nauwkeurige kleurreproductie gebruikt de DP-V2411 een ‘direct matrix backlight’-ledpaneel dat is geoptimaliseerd voor een IPS liquid crystal display. Op deze wijze wordt een veel breder kleurenspectrum gerealiseerd. Het beeldscherm ondersteunt een groot aantal normen en industriestandaards, waaronder het ITU-R BT.2020 Ultra HD-kleurenspectrum conform omroepnorm, ITU-R BT.709, EBU en SMPTE-C plus de DCI-P3 digitale cinemanorm. De DP-V2411 ondersteunt bovendien ACES-proxy – de transmissienorm van ACES – waarvan de opzet voor kleurmanagement wordt aanbevolen door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS).

Door de conformiteit met de nieuwste HDR Electro Optical Transfer Functions (EOTFs), PQ en Hybrid Log Gamma plus Canon Log 2/3, biedt de DP-V2411 een nauwkeurige beeldreproductie voor HDR-producties. De DP-V2411 is in staat om metagegevens van Canon’s Cinema EOS-cameramodellen en ARRI-camerasystemen weer te geven. Voorgeprogrammeerde LUT’s voor HDR-monitoring zijn bij de DP-V2411 aanwezig voor zowel Canon Log als ARRI Log C. Ter verbetering van de efficiëntie van producties kan de camera direct op de DP-V2411 worden aangesloten zonder dat speciale LUT’s nodig zijn om de kwaliteit van het HDR-signaal te controleren.

Geavanceerde interfaces en uitgebreide ondersteuningsfuncties voor HDR-opnamen
De DP-V2411 is uitgerust met een reeks aan geavanceerde 4K HDR-interfaces en stelt omroepproducenten en filmmakers in staat de toekomst te omarmen. Voor een verdere stroomlijning en hogere efficiënte in de productieomgeving is dit het eerste Canon-beeldscherm met 12G-SDI – het verzenden van een 4K 50P-signaal kan via één kabel plaatsvinden, zodat minder apparatuur nodig is. Om camera’s en playout-systemen gemakkelijk via een enkele kabel aan te sluiten, is de DP-V2411 bovendien voorzien van een HDMI-aansluiting die geschikt is voor 4K 50P-signalen.

De HDR-functies van de DP-V2411 ondersteunen de hoogste kwaliteit bij HDR-producties. Een ingebouwde 4K- waveformmonitor kan de schalen voor het PQ- en Hybrid Log-Gamma-signaal weergeven, terwijl de HDR False Colour-functie ook zowel het PQ- als het Hybrid Log-Gamma-signaal ondersteunt. HDR False Colour geeft op de monitor een andere kleur weer op basis van het niveau van het ingangssignaal. Naast deze False Colour-functie kan de DP-V2411 bij een enkelvoudig 4K-ingangssignaal zowel het HDR-beeld als het False Colour-beeld gelijktijdig op een gedeeld scherm weergeven. De DP-V2411 biedt ook een HDR / SDR-vergelijkingsfunctie, zodat de beelden op een gedeeld scherm kunnen worden vergeleken. Het is nu niet langer nodig om hiervoor twee beeldschermen te gebruiken en dit vergroot de efficiëntie tijdens de productiefase.

Robuust en lichtgewicht ontwerp
Met een compacte afmeting van 24-inch, een geringe diepte van 105 mm, een gewicht van slechts 12 kg en een duurzaam aluminium frame kan de kosteneffectieve DP-V2411 ruimte besparen in de studio of de truck. De verwijderbare draaggreep vergroot het gebruiksgemak van de DP-V2411. De bedieningstoetsen aan de voorzijde van de DP-V2411 hebben hetzelfde geluidsarme ontwerp als DP-V2410, zodat ze geen ongewenste invloed op het productiewerk hebben.

De DP-V2411 zal tijdens het komende IBC-evenement van 14 – 19 september in Amsterdam worden getoond op de Canon-stand (D60 in hal 12).

DP-V2411 – de belangrijkste kenmerken:

  • 24-inch 4K-resolutie en perfecte hoge luminantie voor 4K HDR-productie
  • Geavanceerde 4K-interfaces
  • Uitgebreide ondersteuningsfuncties voor 4K HDR-opnamen
  • Nauwkeurige beeldkwaliteit en multiformat-weergave
  • Cameracompatibiliteit
  • Robuust en lichtgewicht ontwerp

* Deze Boost Contrast-functie voor de luminantie heeft een typische (door Canon gemeten) waarde bij verzending en wordt niet gegarandeerd.