Canon en Océ ondersteunen ‘Streets of the World’ expositie van fotograaf Jeroen Swolfs

‘s-Hertogenbosch, 6 juni 2017 – Canon en Océ zijn partners van het unieke fotoproject ‘Streets of the World’ van fotograaf Jeroen Swolfs. Swolfs heeft gedurende zeven jaar maar liefst 195 hoofdsteden bezocht, waar hij op zoek ging naar mooie, verrassende, aansprekende en onverwachte situaties. Canon heeft Océ, als onderdeel van de Canon Group, betrokken voor het produceren van grootformaat afdrukken van de foto’s. Deze prints vormen de basis van de expositie in het Streets of the World Photo Museum op het Hembrugterrein in Zaandam dat op 16 juni haar deuren opent voor het grote publiek. De inspirerende fotoreportage is daar tot oktober 2017 te zien.

Canon is partner van dit spraakmakende fotoproject. Jeroen Swolfs maakt zijn foto’s met Canon-apparatuur (EOS 5D) en geeft als officiële influencer van Canon Nederland acte de présence op diverse fotografie-events. Voor de prints is gebruikgemaakt van de Océ Arizona 2280 XT flatbed printer, die prints kan vervaardigen met een breedte tot 250 cm. Naast het printen op media vanaf een rol, zijn de Océ Arizona printers uitermate geschikt voor het printen op harde materialen tot 5 centimeter dik. De productie vond plaats in het Océ Customer Experience Center in Venlo, waar diverse oplossingen van Canon en Océ gebruiksklaar staan opgesteld om gebruikers te informeren en te inspireren over alles wat mogelijk is met print.

“Wij zijn trots dat Canon en Océ als partners kunnen bijdragen aan de totstandkoming van deze bijzondere foto-expositie. Jeroen Swolfs is als storyteller en officiële influencer van Canon Nederland een goed voorbeeld van hoe onze nieuwe merk-campagne ‘Live For The Story’ via zijn passie voor fotografie tot uiting komt in een inspirerende rapportage, waar de verhalen achter de foto’s tot de verbeelding spreken. Swolfs neemt de kijker mee in zijn unieke verhaal: een jarenlange reis op beeld langs indrukwekkende wereldsteden”, aldus Bruno Winnen, Marketing Manager Consumer Imaging Group van Canon Nederland.

Het verhaal achter de foto
De expositie en het bijbehorende Streets of the World fotoboek hebben een duidelijk doel. “Streets of the World is een fotoproject dat eraan bijdraagt mensen een gevoel van verbondenheid en betrokkenheid te geven. Zo geeft het project een kijkje achter de schermen van hoofdsteden die door media vaak afgeschilderd worden als alleen gevaarlijk en onrustig. Mijn foto’s tonen een andere kant van het verhaal, een kant die betrokkenheid, verbondenheid en hoop biedt”, aldus Swolfs.

Ga voor meer informatie over Streets of the World naar: www.streetsoftheworld.com

Verdere informatie