Canon Europe vernieuwt printportfolio met de varioPRINT 140-serie

‘s-Hertogenbosch, 7 juni 2017 - Canon Europe, marktleider in imaging solutions, introduceert de varioPRINT 140-serie, een nieuwe reeks productieprinters. Met deze investering bewijst Canon haar onverminderde streven om de digitale monochroom printmarkt te innoveren en een aantoonbare productiviteitswinst ten opzichte van voorgaande modellen te garanderen. De printer behaalt een gemiddeld maandelijks printvolume van 800.000 kopieën. De varioPRINT 140 produceert geen ozon en heeft een laag energieverbruik, hiermee onderstreept zij haar positionering in de markt als duurzame productieprinter.


De nieuwe serie is een doorontwikkeling van de varioPRINT 135-serie en biedt, naast de bewezen uptime en productiviteit, een superieure monochroom printkwaliteit met meer opties voor nabewerking. Dankzij de nieuwe Océ PRISMAsync 5 controller worden verschillende functies en taken geoptimaliseerd. De nieuwe varioPRINT 140 kan zowel in simplex als duplex modus maximaal 143 prints per minuut maken en is hiermee de snelste printer in de licht- en middenvolume productiesegmenten. De printer behaalt een gemiddeld maandelijks printvolume van 800.000 kopieën, het dubbele van de varioPRINT 135. Met de varioPRINT 140 is een maandelijkse piekproductie van 2,2 miljoen A4-prints mogelijk. Tegelijk met de varioPRINT 140 worden ook de nieuwe varioPRINT 130 en varioPRINT 115 modellen geïntroduceerd, met printsnelheden van respectievelijk 133 en 117 A4-prints per minuut.

Remote app
De Océ PRISMAsync 5-technologie vergroot de productiviteit dankzij remote printerdriver-technologie met productieplanning voor de aankomende acht uur. De remote app is te downloaden naar een smartphone of tablet en stelt operators in staat zich op andere taken te richten, terwijl in real-time berichten worden ontvangen over uit te voeren handelingen, zoals het plaatsen van printmedia en bijvullen van verbruiksmaterialen, of waarschuwingen die onmiddellijk actie vergen. In een oogopslag kunnen een of meerdere via de PRISMAsync controller-aangestuurde digitale productieprinters worden gemonitord. Dit helpt bij essentiële handmatige interventies om zowel de uptime als de productiviteit van de printer te verhogen.

Configureerbare gebruikersinterface
PRISMAsync 5 biedt, naast de ingebouwde JDF/JMF-interface, ook nieuwe mogelijkheden voor opmaak, snijden en omslagen. Met de configureerbare gebruikersinterface stelt de nieuwe controller commerciële printbureau’s en in-house printafdelingen in staat nog nauwkeuriger te werken. Deze gebruikersinterface biedt opties voor audit logging en maakt back-up- en hersteltaken mogelijk. Nieuwe functies zoals paginanummering, een speciale functie voor het kopiëren van boeken en een intuïtieve kopieerinterface verbeteren de gebruiksvriendelijkheid, een aspect dat vooral in ‘walk-up’ omgevingen belangrijk is.

Nabewerkingsopties
Voor de varioPRINT 140 is een complete reeks aan in-line opties voor nabewerking verkrijgbaar die volledig is afgestemd op de hogere volumes van deze productieprinter. Tot deze nabewerkingsopties behoren nieten, boeknieten, vouwen, perforeren, inschieten, ring binding en hoge capaciteit stapelaars. De nieuwe Booklet Finisher-W1 Pro biedt een nieuwe boeknieten optie voor vlak afgewerkte boekjes, terwijl de vernieuwde Booklet Trimmer-F1 de snijmogelijkheden vergroot. Er is een nieuwe, professionele perforatieoptie beschikbaar die niet alleen A4+, A3 en A4 SEF perforeren in één model combineert, maar ook zwaardere materialen tot 300 gsm kan verwerken. De open Document Finishing Device (DFD) Interface zorgt daarnaast voor in-line connectiviteit met gespecialiseerde systemen voor nabewerking van andere leveranciers.

Peter Wolff, Senior Director van de Customer Group Commercial Printer and Production CRD bij Canon Europe, zegt: “Deze introductie van de nieuwe varioPRINT 140-serie laat zien dat wij ons onverminderd inzetten voor verdere innovatie binnen de markt voor monochroom printen en dat we ’commerciële printbureau’s en in-house printafdelingen nog meer keuzemogelijkheden willen bieden. De varioPRINT 140-serie is voor klanten een robuuste, kosteneffectieve productieprinter die is gebouwd om de productiviteit te verhogen. De varioPRINT 140-serie biedt, naast een nog hogere uptime en productiviteit, ook een breed scala aan nabewerkingsopties en een superieure printkwaliteit.”

Laag energieverbruik
De varioPRINT 140 geeft gebruikers een comfortabele werkomgeving, produceert geen ozon en kent ook geen afvaltonerbus. Dankzij de HeatXchange-technologie – een technologie voor hergebruik van de warmte die nodig is om de toner op het papier te fixeren – is het energieverbruik significant lager. Deze lagere fixeertemperatuur maakt het bovendien mogelijk om op een breder palet aan media te printen.

Verhoogde productiviteit
De varioPRINT 140 bouwt voort op de krachtige productkenmerken van de varioPRINT 135 die van Buyers Lab (BLI) – het wereldwijde kenniscentrum voor onafhankelijk onderzoek en informatie over de imagingindustrie – een ‘vijf sterren’-beoordeling voor beeldkwaliteit ontving. Het nieuwe product bevat dezelfde, voor de varioPRINT-serie kenmerkende basistechnologieën, zoals: Canon DirectPress, die digitale gegevens in één stap converteert naar een tonerbeeld, zodat een uniform en stabiel beeld ontstaat; Canon ScreenPoint, om kleurenafbeeldingen automatisch en met een perfecte beeldresolutie te converteren naar grijstinten; en Canon EnergyLogic, dat bij de non-stop productie van taken met gemende media helpt de productiviteit te verhogen door zware media extra te verwarmen en lichte media te koelen.

Efficiënte on-demand productie
Met meer dan 2.500 installaties binnen EMEA en meer dan 4.500 wereldwijd, helpt de varioPRINT 135 veel bedrijven een efficiënte on-demand productie te realiseren van dynamische documentatie, zoals producthandleidingen. Zo gebruikt bijvoorbeeld RATIONAL AG, producent van industriële combi-steamers, de varioPRINT 135 voor de productie van producthandleidingen in 70 talen en print de onderneming 22.000 A4-pagina’s per dag, zodat geen voorraad aan geprinte documentatie hoeft te worden aangehouden. De 98% uptime van de varioPRINT 135 is voor hen essentieel, want zonder bijbehorende documentatie kunnen geen producten worden geleverd.

TRILUX, een producent van ledverlichting, had eenzelfde reden om te investeren in de varioPRINT 135. Thorsten Feldmann, Project Manager bij TRILUX GmbH & Co. KG, zegt: “Gedetailleerde productinstructies maken deel uit van onze productie. Met Canon hebben we een partner gevonden waar we op dit gebied op kunnen vertrouwen. De varioPRINT 135 is uiterst betrouwbaar en ondersteunt de kwaliteit van onze productieprocessen. Dit betekent dat we veel flexibeler zijn als het gaat om toekomstige wijzigingen in de instructies wanneer dat nodig is.”

De varioPRINT 140-serie is leverbaar vanaf begin zomer 2017.