Maxximap investeert in Océ Arizona 2280XT van Canon

‘s-Hertogenbosch, 8 juni 2017 - Maxximap - producent van hoogwaardige op maat gesneden presentatiemiddelen - breidt haar printerpark uit met de Océ Arizona 2280XT UV flatbed printer van Canon. De Océ Arizona 2280XT biedt een hoge printcapaciteit en veelzijdige inzetbaarheid, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Dit maakt het voor Maxximap mogelijk in te spelen op veranderende marktontwikkelingen en een grote stap voorwaarts te zetten in productiviteit en in de kwaliteit van haar oplossingen voor klanten.


Maxximap produceert presentatiemiddelen op maat voor onder andere de interieurbranche: van luxe bedrukte ringbanden, presentatiekoffers en -dozen, tot verzendverpakkingen, point-of-sale materialen en stalenproducties. Deze luxe presentatiemiddelen worden in haar eigen fabriek in Goirle gemaakt en krijgen toegevoegde waarde door middel van print. Nadat Maxximap enkele jaren geleden haar eerste flatbed printer aanschafte, was het bedrijf nu toe aan een nieuwe generatie printer met een hogere output. Dit maakt het mogelijk nog beter te anticiperen op de wensen van haar (internationale) klanten. 

“Ons bedrijf werkt creatieve ideeën uit tot praktische oplossingen door middel van een flexibel en inventief productieproces. We zullen de Océ Arizona 2280XT van Canon inzetten voor het printen op veel verschillende materialen, - variërend van linnen tot polypropyleen. Afhankelijk van het materiaal gebruiken we de roll media optie van de Océ Arizona, waarbij er rollen tot 220 cm breed geprint kunnen worden, of printen we op plano vellen”, vertelt Bas van Lierop, algemeen directeur van Maxximap. “Dit stelt ons in staat op maat gesneden oplossingen te bieden waarbij de wens van de klant centraal staat. Zo maakten wij voor een rolgordijnleverancier een hoogwaardig presentatiemiddel in de vorm van een doosje met stofstalen dat wij beplakten met linnen waarop met print het motief van één van de gordijnstoffen was aangebracht. Daarnaast zetten we de printer in voor het printen van kleine oplages digitaal drukwerk en het personaliseren van grotere oplages voorgedrukt drukwerk.

We hebben voor Canon gekozen vanwege de hoge kwaliteit en de veelzijdigheid van de printer, die ons in staat stelt om op een grote diversiteit van media te printen. Ook de uitstekende ondersteuning die Canon biedt op het gebied van onderhoud en beheer van deze hoogwaardige printer, was een reden dat wij met hen in zee zijn gegaan.” 

Dennis Hoogendoorn, Marketing Manager Industrial & Production Solutions van Canon Nederland: “Het produceren van unieke, op maat gemaakte toepassingen zien we steeds meer terug in de retail, interieurbranche en creatieve industrie. Maxximap is hierin een bekende speler en wij zijn er trots op dat we hen als nieuwe klant mogen begroeten. De markt van op maat gemaakte, hoogwaardige presentatiemiddelen waarin Maxximap zich begeeft, weerspiegelt de mogelijkheden van de Océ Arizona 2280XT. Het printen op diverse, ongewone materialen van zowel de rol als plaat geeft de oneindige mogelijkheden weer van deze printer.”

Veelzijdigheid en kwaliteit als uitgangspunten Met de volwaardige flatbed-architectuur zorgt de Océ Arizona 2200-serie voor superieure rand-tot-rand beeldregistratie en dubbelzijdig printen op bijna elk type harde media en flexibele media , waaronder materialen met een afwijkende vorm en zware, gladde of voorgesneden media. De gebruiksvriendelijke pneumatische registratiepinnen zorgen met het snel, herhaalbaar en gemakkelijk plaatsen van printmedia voor maximale efficiency. Het standaard meegeleverde Automated Printhead Maintenance System garandeert een volledige handsfree reiniging van de printkop in minder dan 25 seconden per kleur en zorgt zo - print na print - voor constant hoge prestaties van de nozzles.