Canon’s imageFORMULA DR-M260 combineert ongeëvenaard scanvermogen met flexibele documentverwerking

‘s-Hertogenbosch, 1 juni 2017 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, introduceert vandaag de imageFORMULA DR-M260, de ideale scanner voor elke zakelijke omgeving of organisatie met een grote vraag naar gescande documenten. Deze nieuwe scanner combineert een hoge scansnelheid met ongeëvenaarde prestaties op het gebied van papierverwerking en garandeert daarnaast zowel een hogere beeldkwaliteit als eersteklas betrouwbaarheid. Daarnaast draagt het compacte en lichtgewicht ontwerp bij aan ruimtebesparing, waardoor de scanner ideaal is voor omgevingen waar ruimte schaars is.

imageFORMULA DR-M260

Superieur in scankwaliteit en scansnelheid
De imageFORMULA DR-M260 is perfect afgestemd op de dynamiek binnen de moderne kantooromgeving en zorgt met krachtige scanfuncties voor een aantoonbare verhoging van de productiviteit. Het hoge scanvermogen van de DR-M260 is het resultaat van een interne processor die het mogelijk maakt om met 60 ppm in kleur te scannen. Dit in combinatie met een stille maar betrouwbare ADF (Automatic Document Feeder) met een capaciteit van 80 vel papier.

De nieuwe, door Canon ontwikkelde DR-processor, zorgt voor een verbeterde beeldverwerking en kwaliteit, zonder dat de gebruiker afhankelijk is van een standalone pc. Dankzij deze ingebouwde prestaties kunnen alle gebruikers direct profiteren van de snelheid en betrouwbaarheid van deze scanner. De ingebouwde DR-processor ondersteunt ook innovatieve, nieuwe beeldverwerkingstechnologie die voor een superieure scankwaliteit zorgt en daarmee zeer geschikt is voor OCR (Optical Character Recognition).

Veelzijdige documentverwerking
De imageFORMULA DR-M260 beschikt over de veelzijdigheid die nodig is om het brede scala aan documenten te verwerken dat deel uitmaakt van moderne workflows, zoals met de hand ingevulde aanvraagformulieren, juridische correspondentie, facturen, visitekaartjes en lange documenten. Dankzij de Long Document Scanning modus en het robuuste invoermechanisme kan de DR-M260 bovendien documenten van verschillende dikten, typen en lengten verwerken.

De Long Document Scan modus stelt gebruikers in staat om lange documenten – tot een lengte van 5.588 mm – te scannen en kwetsbare documenten te verwerken door deze in het A4-houdervel te plaatsen dat het origineel beschermt tijdens de passage door de scanner. De imageFORMULA DR-M260 kan ook paspoorten met ic-chip en een dikte van maximaal 6 mm scannen – het is niet langer nodig daarvoor een flatbed scanner te gebruiken. Met de DR-M260 kunnen organisaties besparen op zowel ruimte als budget.

Ongeëvenaard in betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid
De imageFORMULA DR-M260 vergroot de productiviteit in hoog volume scanomgevingen met sensoren voor detectie van fouten bij de invoer en uitvoer van papier. De sensor voor detectie van invoerfouten signaleert direct onregelmatigheden – zoals scheefstand veroorzaakt door een papierstoring – en stopt onmiddellijk de verdere aanvoer om beschadiging van de originele documenten te voorkomen. De uitvoersensor van de DR-M260 voorkomt beschadiging van belangrijke originelen door nauwkeurig de doorvoertijd van een document vast te stellen. Deze sensor bevindt zich in de buurt van de CIS (Contact Image Sensors) en stopt de doorvoer van een origineel door de rol uit te schakelen wanneer de voorrand van het origineel niet binnen een bepaalde tijdsduur de uitvoersensor passeert. Deze sensoren garanderen dat het scannen binnen documentintensieve organisaties op efficiënte wijze verloopt in een proces dat de nauwkeurigheid van gegevensverzameling verbetert en dat medewerkers in staat stelt zich te concentreren op hun eigen taken.

Tim Brosnihan, Product Manager bij Canon Europe: “Organisaties hebben tegenwoordig te maken met een stortvloed aan uiteenlopende documenten met verschillende lengte, stevigheid en dikte. Voor deze uitdagingen is er de imageFORMULA DR-M260. Deze nieuwe, krachtige scanner biedt de kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie die kenmerkend is voor alle Canon-producten. En de gebruiksvriendelijkheid van de DR-M260 garandeert dat organisaties direct verbeteringen signaleren in de manier waarop zij hun documenten scannen en verwerken.”

De Canon imageFORMULA DR-M260 is vanaf augustus 2017 in heel Europa verkrijgbaar via Canon-verkoopkantoren en geselecteerde Canon-partners.