Positieve respons op introductie van deOcé Colorado 1640 onderstreept de kracht van Canon’s UVgel-printtechnologie

‘s-Hertogenbosch, 8 mei 2017 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, geeft de nieuwe Océ Colorado 1640 een prominente plaats op het hoofdpodium tijdens FESPA 2017. FESPA 2017 wordt gehouden van 8 – 12 mei in Messe Hamburg en stand A1 (B55) is de locatie waar bezoekers voor het eerst in Europa kennis kunnen maken met de Océ Colorado 1640, de eerste 64”-printer met Canon’s UVgel-printtechnologie.

De vraag naar deze 64” roll-to-roll printer is groot: sinds de aankondiging, van de mondiale productintroductie, begin maart, zijn door klanten in EMEA al 30 systemen besteld. Deze bestellingen zijn binnengekomen via Canon Europe’s direct sales-organisaties en van gerenommeerde grootformaat Print Service Providers (PSP’s). De eerste klanten voor de Océ Colorado 1640 – veel bestaande gebruikers van Océ Arizona flatbed-printers – zijn voornamelijk gevestigde producenten uit de Sign & Display markt.

In een reactie op deze hoge respons op de introductie van de Océ Colorado zegt Mark Lawn, Director Graphic & Communications Group bij Canon Europe: “Wij kijken met belangstelling naar de invloed die Canon’s UVgel-printtechnologie zal hebben op de signage en grafische markt en we zijn onder de indruk van de overweldigende reactie uit de markt. De productiviteit, kwaliteit, de flexibiliteit bij mediaverwerking en de lage operationele kosten van de Océ Colorado 1640 zijn aantrekkelijk voor producenten van signage en grafische toepassingen. Deze eerste aantallen bestellingen bewijzen dat de PSP’s die ervoor hebben gekozen direct in deze nieuwe technologie te investeren, absoluut overtuigd zijn van de mogelijkheden van de Océ Colorado 1640 en de voordelen van Canon-UVgel voor hun zakelijke activiteiten.”

Lawn vervolgt: “De paar Europese PSP’s die de Canon UVgel-printtechnologie al eerder in actie hebben gezien, zijn vooral actief in de wereld van woondecoratie. Zij zijn onder de indruk van de printkwaliteit en zien duidelijke mogelijkheden om de Océ Colorado-printer in te zetten voor een breed scala aan toepassingen. Wij zijn van mening dat FESPA 2017 de ideale plaats is voor de introductie van dit product en verwachten aan het eind van de week een goed gevuld orderboek mee naar huis te nemen.”

De live demonstraties van de Océ Colorado-printer vinden tijdens FESPA 2017 elk uur plaats op de Canon-stand, waarbij de sessies zowel in het Engels als het Duits worden gehouden. De toepassingen die op de stand worden geproduceerd, maken deel uit van een geïntegreerde campagne voor een fictief cosmeticamerk. Deze campagne werd door Canon Europe speciaal voor FESPA 2017 ontwikkeld. Tot de materialen voor deze campagne behoren indoor en outdoor banners, posters, roll-up filmbanners, soft signage, floorgraphics, canvaspanelen en wanddecoratie.

De Océ Colorado 1640 is vanaf 8 mei 2017 in EMEA verkrijgbaar. Ter illustratie van de flexibele mediaverwerking die mogelijk is dankzij UVgel, komen uit het Océ Supplies Knowledge Center meer dan 100 geteste materialen die geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen.

De Océ Colorado 1640 wordt ook verkocht via een reseller-netwerk dat onlangs is uitgebreid met nieuwe, door Canon geselecteerde partners om waardevolle expertise en ondersteuning te bieden aan klanten die roll-to-roll technologieën gebruiken. Met meer dan 50 resellers zijn overeenkomsten gesloten voor levering en ondersteuning van deze nieuwe technologie en Canon verwacht dat FESPA 2017 ook een belangrijke locatie zal zijn voor de werving van nieuwe resellers. Het doel is om deze herfst te beschikken over een netwerk dat voor EMEA uit minstens 70 resellers bestaat.

Pierre-Olivier Esteban, European Marketing Director voor Wide Format, voegt hieraan toe: “Evenals de eerste directe klanten, zien ook resellers het vermogen van Canon’s UVgel voor het oplossen van een aantal van de meest frustrerende productieproblemen waarmee PSP’s worden geconfronteerd wanneer ze werken met gangbare technologieën op basis van latex of ecologisch verantwoorde oplosmiddelen.”

“De huidige partners voor Canon’s grootformaat-technologieën willen hun portfolio graag uitbreiden met de Océ Colorado. We waren ook direct al succesvol bij de uitbreiding van ons netwerk en konden nieuwe resellers toevoegen die over veel ervaring beschikken met de verkoop van roll-to-roll printsystemen van andere leveranciers. Deze nieuwe partners willen met Canon samenwerken omdat het een toonaangevend merk is in imaging technologie en omdat zij vertrouwen hebben in de verkoop- en serviceorganisatie van Canon.”

In antwoord op de hoge verwachtingen van grafische producenten over de productiviteit, versterkt Canon haar servicegestuurde benadering met verkoop- en consultancyteams. De Océ Colorado beschikt over de allerbeste technologie voor servicetaken, waaronder een diagnosesysteem, toegang op afstand en analyse van de interactie met gebruikers. Deze technologische kenmerken worden ondersteund door een eersteklas klantenservice van Canon en van haar partners. Deze service komt tegemoet aan de hoge verwachtingen van PSP’s waar het gaat om kwaliteit, snelheid, uptime, schaalbaarheid en kostenvoorspelbaarheid.

“Met de Océ Colorado 1640 zet Canon haar intensieve samenwerking met partners voort en deelt de onderneming dezelfde tools, kennis en serviceprocedures die Canon tot een benchmark hebben gemaakt voor klantenservice in de grootformaatsector. Met de Océ Colorado 1640 kunnen resellers hun klanten maximale betrouwbaarheid bieden en tegelijk hun eigen serviceorganisatie optimaliseren om zo de band met klanten te versterken,” zegt Esteban.

Productontwerp wint twee awards
Het innovatieve concept van de Océ Colorado-printer is onderstreept door het winnen van twee belangrijke prijzen voor industrieel ontwerp – de iF Design Award 2017 en de Red Dot Award 2017. Onafhankelijk van elkaar vormen beide een bevestiging van het innovatieve ontwerp van de printer en de betekenis ervan voor het optimaliseren van de prestaties en van de gebruikerservaring.

De door iF International Forum Design GmbH georganiseerde IF Award behoort tot de meest prestigieuze en grootste ontwerpwedstrijd ter wereld en trekt meer dan 5.500 inzendingen van meer dan 2.500 deelnemers in 59 landen. De internationaal erkende Red Dot-awards trekken ook meer dan 5.500 inzendingen die worden getest en beoordeeld door een jury bestaande uit zo’n 40 onafhankelijke ontwerpers, hoogleraren industrieel ontwerp en gespecialiseerde journalisten.

“De 56 iF-awards die van 1974 tot 2017 aan Océ-producten werden toegekend, bewijzen de sterke wil om onverminderd te streven naar het verbeteren van de kwaliteit. En dat in het belang van alle relevante doelgroepen. De afgelopen jaren hebben zowel de printtechnologie als de markten zelf enorme veranderingen ondergaan, waardoor diversificatie onvermijdelijk was. Design en technologie dienen op de best mogelijke manier te worden ingezet om uitdagingen te accepteren en tegelijk de meerwaarde voor de klant te verhogen. Canon was altijd al toonaangevend wanneer het ging om veranderingsprocessen en het merk Océ staat voor vertrouwen en betrouwbaarheid. De ontwerpcompetentie kan worden gezien als een voorwaarde voor succes op de markt,” zegt Ralph Wiegmann, CEO van iF International Forum Design GmbH in Hannover.

Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van de Red Dot Award zegt: “Red Dot winnaars volgen de juiste ontwerpstrategie. Ze erkennen dat een goed ontwerp en economisch succes hand in hand gaan. Deze award van de kritische Red Dot-jury bewijst de hoge ontwerpkwaliteit en is een indicatie van Canon’s succesvolle ontwerpbeleid.”

Ga voor meer informatie over Canon’s UVgel-printtechnologie naar www.canon.nl/uvgel.

Verdere informatie