Kunstenaar Peter van Ede ontdekt mogelijkheden Océ Arizona in Creative playground met Canon

‘s-Hertogenbosch, 18 mei 2017 - Canon en beeldend kunstenaar Peter van Ede hebben hun krachten gebundeld. Van Ede werkt in zijn atelier met een Océ Arizona grootformaat flatbedprinter van Canon en ontdekte zo de creatieve mogelijkheden van print voor de meubel- en interieurindustrie. In het atelier – omgedoopt tot Creative playground – maken Canon en Van Ede aan onder andere studenten van kunst- en designacademies zichtbaar welke mogelijkheden de Océ Arizona biedt. In zijn ontdekkingstocht experimenteert Van Ede met materialen om nieuwe toepassingen te ontwikkelen.

Volgens Van Ede bieden nieuwe printoplossingen veel mogelijkheden voor de meubel- en interieurindustrie. Zo maakt de Océ Arizona het mogelijk niet langer vanuit het platte vlak te denken, maar in ruimtelijkheid en driedimensionaal. Een voorbeeld van een eerste project dat dankzij de samenwerking tot stand is gekomen, is het interieur van de Creative playground zelf, ontworpen door Van Ede. Houten stoelen en een tafel geprint op de Océ Arizona mogen natuurlijk niet ontbreken in de ruimte waar gasten worden ontvangen.

“Nieuwe technologische ontwikkelingen en de groeiende behoefte aan het personaliseren van goederen hebben mij als beeldend kunstenaar een enorme verrijking gegeven. Dankzij de Océ Arizona is het nu mogelijk om in enkele stuks de meest fantastische producten te maken en driedimensionaal te denken”, zegt Van Ede. “

“We werken samen met Peter van Ede om onder de noemer ‘Creative playground’ te laten zien welke mogelijkheden onze technologische oplossingen bieden. Dit doen we om zichtbaar te maken wat allemaal mogelijk is met de Océ Arizona in combinatie met allerlei materialen - van glas en keramiek tot kunststoffen - en technieken, gevoed met de creativiteit en de interactie die je in de Creative playground van Van Ede aantreft”, vertelt Nadine Schoenmakers, Customer Marketeer van Canon Nederland.

De Océ Arizona grootformaat flatbed printer is uitermate geschikt voor startups en bedrijven die zich richten op het maken van unieke producten in kleine oplagen. De printer biedt toegang tot alle mogelijkheden van UV-flatbedprinten. Of het nu gaat om de standaard geïnstalleerde witte inkt-optie of de roll media-optie die extra flexibiliteit en nog meer mogelijkheden biedt bij het produceren van winkeldisplays, beeldmateriaal voor tentoonstellingen of musea, posters, banners, backlit graphics en allerlei andere toepassingen.

Voor meer informatie over de Creative playground, zie: www.canon.nl/creativeplayground

Verdere informatie