Canon versterkt printportfolio voor de digitale werkomgeving met nieuwe i-SENSYS-series

‘s-Hertogenbosch, 10 april 2017 – Canon, marktleider in imaging solutions, breidt haar portfolio i-SENSYS-printers en -MFP’s uit. De i-SENSYS MF730- en i-SENSYS MF630-serie MFP’s en de i-SENSYS LBP650- en i-SENSYS LBP610-serie laserprinters worden gekenmerkt door een compacte vormgeving en ondersteunen het kantoor aan huis, maar ook kleine en middelgrote ondernemingen. De nieuwe modellen zijn uitgerust met intelligente functies om te helpen bij het stroomlijnen van workflows voor documentproductie. Ze garanderen een maximale efficiency en productiviteit, en brengen de totale printkosten omlaag. Hierdoor kunnen bedrijven door een slimme inrichting van processen meer tijd investeren in hun kernactiviteiten.

i-SENSYS MF735Cx

De basis voor efficiëntie
De i-SENSYS-modellen gebruiken een nieuwe engine-technologie om te printen met een snelheid van 27 pagina’s per minuut en geselecteerde modellen maken in één passage binnen enkele seconden een dubbelzijdige scan. Om de efficiency te maximaliseren, wordt deze snelheid gecombineerd met een intuïtieve gebruikersbeleving. De MFP-modellen en de LBP654Cx zijn uitgerust met een 5-inch kleuren touchscreen dat de navigatie naar de belangrijkste functies gemakkelijk maakt. De overzichtelijke indeling en de eenvoudige interactie zorgen voor korte bedieningstijden. Daarnaast beschikt de gebruikersinterface over verbeterde graphics en helpschermen, die het beheer van de workflow vereenvoudigen en het onderhoud tot een minimum beperken. Ook het gebruiksvriendelijke Qwerty-toetsenbord maakt de invoer van gegevens gemakkelijk.

Ondersteuning van de digitale werkomgeving
Binnen bedrijven wordt de behoefte aan een snelle inzetbaarheid steeds belangrijker. De nieuwe printers en MFP’s ondersteunen dit met ingebouwde technologie die flexibiliteit toevoegt aan print- en scanfuncties. De Application Library Function ondersteunt met één druk op de knop het personaliseren van geavanceerde workflows. Gebruikers kunnen zo periodieke opdrachten opslaan en met één druk op de knop laten uitvoeren. Hierdoor verloopt het delen van informatie veel gemakkelijker en efficiënter.

De i-SENSYS-modellen ondersteunen de digitale werkomgeving met een directe wireless peer-to-peer verbinding, zonder dat dit invloed heeft op de beveiliging van het netwerk. De compatibiliteit met de Canon mobile-app, Canon’s PRINT Business, AirPrint, Mopria en Google Cloud printplatformen betekent dat teams print- en scantaken kunnen uitvoeren zonder daarvoor een pc of laptop in te schakelen. Dankzij een verbeterde functionaliteit van de MF Scan Utility kunnen zij doorzoekbare pdf-bestanden maken, gescande bestanden toevoegen aan e-mailberichten en documenten rechtstreeks naar cloud services verzenden.

De nieuwe modellen beschikken over een serie tools om de productiviteit te verhogen. Daarnaast minimaliseren ze de tijd en de kosten die nodig zijn voor onderhoud. Ook beschikken ze over nieuwe All-in-One cartridges met 85 procent meer toner dan voorgaande uitvoeringen. Deze tonercapaciteit maakt het voorraadbeheer van consumables gemakkelijker, terwijl een constant hoge kwaliteit en betrouwbaarheid zijn gegarandeerd.

“Nu steeds meer ondernemingen een flexibele bedrijfscultuur omarmen, wordt het voor zowel gebruikers van thuiskantoren als MKB-bedrijven belangrijk om – ook met mobiele apparaten – toegang te hebben tot een betrouwbare print- en scantechnologie”, vertelt Anil Jagpal, European Marketing Manager van Canon Europe. “Onze nieuwe i-SENSYS-modellen ondersteunen de geavanceerde, flexibele workflows waaraan deze bedrijven behoefte hebben met de printkwaliteit en veelzijdige inzetbaarheid waarvoor Canon staat.”

De i-SENSYS MF730-, i-SENSYS MF630-, i-SENSYS LBP650- en i-SENSYS LBP610-serie zijn vanaf juni in heel Europa leverbaar.