Canon opent inschrijving voor de 2017 New Cosmos of Photography-wedstrijd

Londen, 20 april 2017– Canon, marktleider in imaging solutions, heeft vandaag bekend gemaakt dat de onderneming vanaf nu nieuwe inschrijvingen accepteert voor haar 2017 New Cosmos of Photography (40ste editie) wedstrijd.

Juryleden beoordelen inzendingen (het Excellence Awards selectieproces in 2016)

De zeven Excellence Award-winnaars van de 2016 New Cosmos of Photography-wedstrijd


Naar verwachting zal deze wedstrijd ook dit jaar groeien in aantal deelnemers, een ontwikkeling die het gevolg is van een jaarlijks toenemend aantal internationale inschrijvingen. In 2016 ontving de Duitse fotograaf Benjamin Breitkopf een Eervolle vermelding Award. In 2017 zal Sandra Phillips van het San Francisco Museum of Modern Art samen met de Indiase kunstenaar Dayanita Singh plaatsnemen in de jury. Sinds 2015 worden ook digitale inzendingen (foto’s en video) geaccepteerd om de nieuwere vormen van fotografische expressie te stimuleren.

Inschrijven voor de 2017 New Cosmos of Photography is mogelijk tussen 20 april en 8 juni 2017. De Excellence Award Selection commissie komt in juli bijeen om zeven Excellence Award-winnaars en veertien Eervolle vermeldingen Award-winnaars te selecteren. In november vergadert de Grand Prize Selection commissie en wordt uit de zeven Excellence Award-winnende inschrijvingen de winnaar van de hoofdprijs gekozen.

De winnaar van de hoofdprijs van dit jaar zal een geldbedrag van JPY 1 miljoen en een Canon-product ontvangen. Daarnaast krijgt de hoofdprijswinnaar een solo-expositie tijdens de tentoonstelling van de winnende deelnemers in de New Cosmos of Photography-wedstrijd van volgend jaar. Om hun creatieve activiteiten verder te stimuleren en te ondersteunen, ontvangen elke winnaar van de 2017 Excellence Award en Honourable Mention Award elk een geldbedrag en het recht om werk tentoon te stellen tijdens de expositie van de winnende inschrijvingen van dit jaar.

Meer informatie over de 2017 New Cosmos of Photography-wedstrijd staat op: global.canon/en/newcosmos