Ipskamp Printing beleeft primeur met installatie Océ ProStream 1000 van Canon

‘s-Hertogenbosch, 10 april 2017 - Ipskamp Printing breidt haar printerpark uit met de Océ ProStream 1000: de ‘next generation’ rotatieve kleuren inkjet-productieprinter van Canon. De ProStream combineert de beste eigenschappen van bestaande high performance inkjettechnologieën met Canon-innovaties om de kleurkwaliteit en flexibele inzetbaarheid van snelle, rotatieve inkjet-productieprinters naar een nog hoger niveau te tillen. Voor Ipskamp Printing biedt dit mogelijkheden om klanten hoogwaardige producten met variabele content aan te bieden. Ipskamp Printing is het eerste bedrijf in Nederland dat investeert in de nieuwe ProStream.


Ipskamp Printing was één van de eerste boekspecialisten die investeerde in inkjet. Het bedrijf beschikt al enige jaren over een Océ ColorStream 3000 en investeerde onlangs ook in de losblad Océ VarioPrint i300 van Canon. “Met onze huidige ColorStream bieden wij onze klanten vooral applicaties op ongestreken en lichtgestreken papiersoorten. De ProStream biedt nu volop nieuwe mogelijkheden, zoals mooie boeken geprint op gestreken gloss papier”, vertelt Bob Olde Hampsink, directeur van Ipskamp Printing. “Dankzij deze nieuwe printer kan ons bedrijf nog meer hoogwaardige producten van offset naar inkjet migreren en daarnaast het volledige creatieve potentieel van variabele data printing inzetten.”

“Met de ingebruikname van de Océ ColorStream 3200 in 2015 heeft Ipskamp Printing gekozen voor de printtechniek van de toekomst: inkjet. Zij heeft kort- geleden ook de Océ VarioPrint i300 geplaatst en met de ProStream maakt zij haar propositie compleet. We zijn er trots op dat Ipskamp Printing deze weg met Canon is ingeslagen en kijken uit naar een intensieve samenwerking in de komende jaren”, zegt Frank Huigen, Channel Director Commercial Printing & Strategic Accounts Finance van Canon.

Hoogste productiviteit in deze klasse
Met een printbreedte van 540 mm en een maximale printsnelheid van 80 meter per minuut biedt de Océ ProStream 1000 met 35 miljoen A4-pagina’s per maand de hoogste productiviteit in deze klasse. De superieure printkwaliteit is onder meer het resultaat van de nieuwe hoge-resolutie 1.200 dpi Océ DigiDot-printkop. Deze produceert niet alleen haarscherp beeldmateriaal met een subtiele detailweergave en vloeiende grijstinten, maar ook grote vlakken met een gelijkmatige inktdekking.

Nieuwe droogtechnologie
Een nieuwe inktset met pigmentinkt op basis van polymeren overtreft zelfs het kleurenspectrum van offset en garandeert de inzetbaarheid van de ProStream bij hoogwaardige printproducties. De productieprinter is uitgevoerd met een nieuwe, contactvrije zwevende droogtechnologie. Deze technologie minimaliseert fysieke spanningsvelden op het papier en laat het geprinte beeldveld ongemoeid tot het droog is. Zo wordt ook bij een hoge inktdekking een natuurlijke kleurreproductie bereikt. De ProStream is uitgevoerd met Canon’s ColorGrip-technologie voor de conditionering van papier en garandeert een optimale printkwaliteit op standaardpapier, met of zonder coating.


Zie ook: www.ipskampprinting.nl