Canon vergroot toonaangevend inkjet-portfolio met nieuwe Océ VarioPrint i200, MICR-inkt en ‘next generation’ PRISMAsync-controller

‘s-Hertogenbosch, 24 april 2017 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, breidt haar modellenportfolio binnen de Océ VarioPrint i-serie uit met de nieuwe Océ VarioPrint i200; een 200 ppm sheetfed inkjet-productieprinter die klanten met lagere productievolumes dezelfde voordelen biedt als de eerder geïntroduceerde Océ VarioPrint i300.


Tegelijk met de Océ VarioPrint i200 introduceert Canon de optie om bij de VarioPrint i-serie MICR-inkt te gebruiken en komt ook de ‘next generation’ Océ PRISMAsync-controller voor zowel de VarioPrint i200 als i300 modellen op de markt. Deze controller biedt een volledige native pdf-workflow en vergroot de flexibiliteit en efficiëntie in de productieomgeving.

Beide modellen uit de i-serie beschikken daarnaast over nieuwe opties voor invoer van papier en stellen PSP’s in staat om tabbladen en geponst materiaal te verwerken. Voor de huidige gebruikers van de VarioPrint i300 is deze verbeterde flexibiliteit bij verwerking van printmedia beschikbaar via een upgrade.

De Océ VarioPrint i200 sheetfed inkjet-productieprinter beschikt over dezelfde gepatenteerde technologieën voor inkt, printkop en papierverwerking als de VarioPrint i300 en stelt PSP’s in staat om met hogere snelheden een breed scala aan printmaterialen te verwerken, waaronder papier met of zonder coating en papier dat speciaal is behandeld voor inkjet-productie. De nieuwe productieprinter is ontworpen om de kloof te dichten tussen de Canon imagePRESS C10000VP toner-productieprinter met 100 ppm en de Océ VarioPrint i300 met 300 ppm. Klanten die voor de VarioPrint i200 kiezen, hebben de optie om te upgraden naar de VarioPrint i300 zodra een groei in printvolume die stap noodzakelijk maakt.

“Toen we de Océ VarioPrint i300 introduceerden, brachten we een ongekende innovatie naar de inkjet-productieomgeving en boden we een technologie die inspeelt op de zich steeds verder ontwikkelende wensen en behoeften van onze klanten in de wereld van printproductie,” zegt Peter Wolff, Senior Director Commercial Printing & Production CRD bij Canon Europe.

“Vandaag brengen we diezelfde technologie niet alleen naar een bredere klantenbasis, maar met de introductie van MICR-inkt helpen we PSP’s ook om uit te breiden naar nieuwe sectoren en markten. En door klanten upgradepaden aan te bieden, kunnen wij hen niet alleen helpen om hun mogelijkheden en efficiëntie binnen de productieomgeving te vergroten, maar beschermen we hun investeringen ook op langere termijn.”

De ‘next generation PRISMAsync versie 5 workflow’ biedt naast productiviteitsverbetering ook een geoptimaliseerde interactie met andere PRISMAsync-systemen, zoals de imagePRESS en VarioPrint 6000 families, en maakt het voor klanten gemakkelijker om meerdere Canon-systemen in te zetten voor naadloze, met elkaar verbonden workflows. Ook huidige gebruikers van de VarioPrint i300 kunnen ervoor kiezen te upgraden naar de nieuwe versie van PRISMAsync.

Zoals aangetoond door de feedback van klanten in Europa was de Océ VarioPrint i300 een gamechanger als het gaat om uptime, printkwaliteit en kosteneffectieve inzetbaarheid. Dit model kantelde de verwachtingen van het potentieel van inkjet-technologie binnen commerciële printomgevingen.

“Met de onverminderde groei van de markt voor snelle inkjet-productieprinters is het belangrijk dat wij ons portfolio in lijn brengen met wat onze klanten echt nodig hebben en dat wij hen ondersteunen bij het kiezen van de juiste solution voor hun activiteiten,” zegt Hayco van Gaal, Senior Manager voor sheetfed productieprinters bij Canon Europe.

“De nieuwste ontwikkelingen bevestigen onze betrokkenheid bij de markt en met deze reeks aan nieuwe mogelijkheden die binnen de investeringsruimte van klanten valt, stellen wij hen in staat de prestaties van deze technologie te verhogen en ondersteunen wij hun groeiende operationele behoeften.”

De prestaties van de VarioPrint i-serie zijn het resultaat van de Océ iQuarius technologieën, een portfolio vol innovaties dat met hoge snelheid inkjet-printproductie op losbladige materialen mogelijk maakt. Tot deze innovaties behoren een nauwkeurige invoerregeling, air-assisted papiertransport, precieze papierpositionering, functies voor het gecontroleerd drogen van vlakke uitvoer plus real-time detectie en correctie van inktstoringen tijdens het printen.

De nieuwe Océ VarioPrint i200 is vanaf juni 2017 beschikbaar voor installatie bij klanten binnen EMEA.