Canon stimuleert als sponsor van Theater De Maaspoort ook in komende jaren kunst en cultuur in Venlo

‘s-Hertogenbosch, 20 maart 2017 - Canon Europe is ook in de komende drie jaar sponsor van Theater De Maaspoort in Venlo. Hiermee geeft zij een vervolg aan haar missie kunst en cultuur in de regio te stimuleren. Dankzij de sponsorovereenkomst met Canon is het theater in staat een hoogwaardig en breed toegankelijk cultureel aanbod te ontwikkelen.

Credit: Copyright Ellis Regina


Theater De Maaspoort is één van de meest markante gebouwen aan de Maas en vervult een belangrijke regionale functie in Noord-Limburg. “Canon, en met name Océ, een Canon Group Company met haar hoofdkantoor in Venlo, heeft een sterke lokale aanwezigheid en is echt onderdeel van de plaatselijke gemeenschap. Daarom hebben we besloten ook in de komende jaren onze naam aan dit mooie theater te verbinden”, vertelt Massimo Macarti, Hoofd Communicatie van Canon Europa, Midden-Oosten en Afrika. “We zijn er trots op dat we de ontwikkeling van een gevarieerd cultureel aanbod in de regio kunnen stimuleren. Theater De Maaspoort vervult hierbij een belangrijke rol, met een hoogwaardige programmering en tal van bijzondere producties. We gaan ook onderzoeken of wij het theater kunnen faciliteren met producten en oplossingen die kunnen worden ingezet tijdens theaterproducties.”

“Cultuur is voor Venlo erg belangrijk. Canon is één van de bedrijven die zich bewust is van het grote belang van cultuur als bindende factor in lokale gemeenschappen. Theater De Maaspoort zorgt voor een bijzondere beleving en is méér dan een gezellige en ontspannen avond uit. Artiesten, shows en beleving voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken: dat is waar het theater voor staat ”, vertelt Leon Thommassen, directeur van Theater de Maaspoort. “Dankzij Canon kunnen we deze ambitie ook in de komende jaren realiseren.”