Canon demonstreert UVgel-printtechnologie op Vakbeurs Sign 2017

‘s-Hertogenbosch, 6 februari 2017 - Canon presenteert tijdens Vakbeurs Sign 2017 innovatieve toepassingen die de allerlaatste printtechnologieën en media te bieden hebben. Zo kunnen bezoekers bij Canon terecht voor een preview van haar UVgel-printtechnologie. Deze technologie staat aan de basis van een nieuwe serie roll-to-roll printers, waarvan de eerste een uiterst productieve 64” roll-to-roll printer is, die dit voorjaar wordt gelanceerd. Het nieuwe aanbod van Canon bestaat uit grootformaat printoplossingen met een zeer hoge productiviteit, beeldkwaliteit, inzetbaarheid en vlekkeloze automatisering tegen lage operationele kosten. Vakbeurs Sign vindt van 14 tot en met 16 maart plaats in de Evenementenhal in Gorinchem.

Vakbeurs Sign biedt reclamebureaus en grafische bedrijven die zich richten op binnen- en buitenreclame, bewegwijzering en textieldruk een platform om kennis en ervaringen uit te wisselen over de Sign-markt. Op de beurs biedt Canon bezoekers een indruk van de vele mogelijkheden op het gebied van hardware, inkten, toners, media en bijhorende applicaties. “De trend naar personalisering van uiteenlopende printtoepassingen leidt tot een steeds grotere vraag naar exclusieve, op maat gemaakte producten voor onder andere interieurdecoratie. Wij willen ondernemers inspireren door de vele mogelijkheden en toegevoegde waarde van print te tonen voor (interieur-) toepassingen en de industrie”, vertelt Nadine Schoenmakers, Customer Marketeer van Canon Nederland. “Tijdens de beurs demonstreren we allerlei innovatieve toepassingen die de laatste printtechnologieën en media te bieden hebben. Onze nieuwe UVgel-printtechnologie is hiervan een uitstekend voorbeeld.”

De UVgel-printtechnologie maakt een einde aan de beperkingen van eco-solvent en latex printing, doordat de inkt sneller op de media wordt aangebracht. Dit resulteert in een hogere productiviteit en snelheid. Hoewel minder inkt nodig is, wordt een verbeterd kleurenspectrum gerealiseerd. Schoenmakers: “Deze nieuwe technologie zorgt voor een verlaging van operationele kosten, waardoor ondernemers hun bedrijf kunnen laten groeien. De graphic arts-markt en de markt voor grootformaat bewegwijzering groeit razendsnel en de volumes die roll-to-roll printers produceren, nemen toe. Ook geldt dat ruim 40 procent van de bestellingen vaak binnen 24 uur moet worden geleverd. Met de UVgel-printtechnologie stellen we onze klanten in staat aan deze eisen te voldoen.”

Voor meer informatie ga naar www.canon.nl/vakbeurssign