Canon introduceert snelle en compacte i-SENSYS-printer voor hoge kwaliteit zwart-wit prints

‘s-Hertogenbosch, 1 februari 2017 - Canon Europe, marktleider in imaging solutions, introduceert de i-SENSYS LBP312x: een krachtige, productieve printer die met name geschikt is voor kantooromgevingen en kleinere bedrijven. De nieuwe printer zorgt voor een haarscherp eindresultaat en combineert hoge snelheden met een grote capaciteit van papiercassettes, dubbelzijdig printen en een veelzijdige mobiele connectiviteit. Daarmee is deze printer uiterst geschikt voor drukke werkgroepen en kleine kantoorruimten.

Krachtige allround printer
De Canon LBP312x is een zwart-wit printer en biedt niet alleen een hoge snelheid, een compacte vormgeving, hoge printkwaliteit en papiercapaciteit, maar ook lage gebruikskosten. Door het uiterst productieve en compacte ontwerp is deze printer inzetbaar binnen elke werkomgeving waar snel en regelmatig printen de norm is: van omgevingen met veel klantcontact - zoals gezondheidscentra en retail - tot omgevingen met een hoge dynamiek, waaronder de logistiek, de financiële dienstverlening en de advocatuur.

Compact met gering installatieoppervlak
De Canon LBP312x is gebaseerd op een innovatieve, compactere print engine en gebruikt ook kleinere tonercartridges. Het geringe installatieoppervlak maakt het mogelijk de printer dichterbij de gebruikers te installeren, zodat op de werkplek direct toegang is tot hoge kwaliteit zwart-wit prints.

Hoge productiviteit en snelle activering
De Canon LBP312x beschikt over een verbeterde print engine die uiterst efficiënt is en A4- of A5-prints produceert met een snelheid van respectievelijk 43 ppm en 65 ppm. Wanneer de nieuwe Quick Start Up of Recovery-functies zijn ingeschakeld, is de printer binnen enkele seconden gereed om te printen. De hoge-capaciteit-cartridges zorgen dat tussen het vervangen ervan meer pagina’s kunnen worden geprint.

Veelzijdige configuratieopties
De Canon LBP312x beschikt over een papiercassette voor 550 vel en kan worden uitgebreid met maximaal drie standaardcassettes voor elk 550 vel. Daarmee wordt niet alleen de papiercapaciteit vergroot, maar kan ook op vier verschillende papierformaten of diverse typen briefpapier of formulieren worden geprint zonder dat extra handelingen nodig zijn.

Mobiliteit en eenvoudige integratie binnen bestaande printerparken
De Canon LBP312x ondersteunt een breed scala aan technologieën voor cloud en mobiel, zoals de Canon PRINT Business-app, Apple AirPrint, Mopria en Google Cloud Print. Daarnaast is de printer geoptimaliseerd voor PCL- en PostScript-omgevingen en compatibel met managed services, waaronder Canon’s e-Maintenance remote service managementsysteem en uniFLOW-printmanagement.

“Voor de ontwikkeling van onze producten werken we samen met klanten om inzicht te krijgen in hun behoeften. Met het ontwerp van de LBP312x sluiten we aan bij de wensen van klanten die met kleine werkgroepen of binnen een kleine kantoorruimte een hoog volume aan documenten produceren”, vertelt Anil Jagpal, European Marketing Manager van Canon Europe. “Afdelingen of bedrijven in de juridische, financiële of logistieke sector moeten regelmatig grote aantallen documenten printen, terwijl de beschikbare kantoorruimte minimaal is. Ik ben ervan overtuigd dat dit de perfecte printer is voor zo’n werkomgeving. Mobiele connectiviteit en netwerkintegratie maken de LBP312x ideaal voor werkgroepen en de uniFLOW-compatibiliteit zorgt dat deze printer gemakkelijk is op te nemen binnen een bestaande printinfrastructuur.”

De i-SENSYS LBP312x is leverbaar vanaf februari 2017.